Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Οι Έλληνες πατριώτες, τίμησαν για μία ακόμη χρονιά την μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά, εκατοντάδες εθνικιστές βρέθηκαν στο μνημείο του Ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
       Συντονιστής της εκδηλώσεως ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος τόνισε: «Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε και πραγματο­ποιείται με ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτή η σεμνή εκδήλωση. Η οποία ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του Ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100ετών.
       Οι εθνικοί ήρωες πρέπει να τιμούνται από όλο το έθνος και από το κράτος που το εκπροσωπεί, διότι ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.
       Δυστυχώς όμως στην πρωτεύουσα του σημερι­νού Ελληνισμού, την Αθήνα, στην πόλη όπου ο πατέρας του Παύλου, ο Μιχαήλ Μελάς υπήρξε Δήμαρχος το 1891-1894, αυτή η πρόταση δεν βρήκε αντίκρισμα. Έτσι εμείς δεν μείναμε αδρανείς και πράττουμε το χρέος μας.
       Για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές η θυσία του Παύλου Μελά αλλά και όλων των άλλων Μακεδο­νομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση.
       Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει –κάθε ώρα και στιγμή-  την λαμπρή ελληνική ιστορία.
       Στην εποχή που έζησαν και έδωσαν τον αγώνα τους, οι Μακεδονομάχοι πέθαιναν για την Ελλάδα.
       Στην εποχή μας, δεν μας έχει ζητηθεί η υπέρτατη θυσία της ζωής, γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες εθνικιστές καλούμαστε να ζήσουμε ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ για την Ελλάδα.
       Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, να ζούμε και να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα.
       Να υπερασπιζόμαστε την Ελληνική γη, 
           να θωρακίζουμε την Ελληνική ψυχή και
       να εξασφαλίζουμε την Ελληνική συνέχεια.

       106 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά και σχεδόν ένα αιώνα μετά την απελευθέρωση της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας, οι ντόπιες συναλλασσόμενες κυβερνητικές πολιτικές εξουσίες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται την Ελληνικότητα του όρου Μακεδονία.
       Εμείς οι Έλληνες πατριώτες ΔΕΝ διαπραγμα­τευόμαστε τίποτα.
       Η Μακεδονία ήταν και θα είναι πάντα ΕΛΛΑ­ΔΑ.»
Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αδωνις Γεωργιάδης, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο εκδότης Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο καθηγητής και πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιων Δραγούμης» Χρήστος Γούδης και ο Γραμματέας του  Ινστιτούτου Φώτης Χαρίτος, ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑΟΣ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, για τις Εκδόσεις Πελασγός η Ελίνα Μαστέλλου – Γιαννάκενα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης του «PATRIA» Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νόημα της θυσίας του Παύλου Μελά σε σχέση με την σημερινή κατάσταση της παγκοσμιοποίησης και της αλλοίωσης του εθνικού και κοινωνικού ιστού, τονίζοντας το πόσο επίκαιρα παρά ποτέ είναι τα μηνύματα του Μακεδονικού Αγώνα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον αγώνα που γίνεται σήμερα για να κρατηθούν ελεύθερες οι γειτονιές της Αθήνας.
Αμέσως μετά, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων: Εκ μέρους του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άδωνις Γεωργιάδης, του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ο κ. Χρίστος Γούδης, του βουλευτού Αθανασίου Πλεύρη, ο Ευάγγελος Χανιώτης, για την νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.), η Αλίκη Γρηγοριάδου, ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις Γεωργιάδη), ο Χρήστος Ιωάννου Γιαννάκενας (Εκδόσεις Πελασγός), ο Τάσος Δημητρακόπουλος (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ) και ο Παναγιώτης Δούμας για την Επιτροπή Μνήμης Παύλου Μελά.
       Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι υποψήφιοι Αντιπεριφειάρχες Αττικής του Άδωνι Γεωργιάδη, κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Μπάμπης Καραθάνος, καθώς και συναγωνιστές από κυπριακές και βορειοηπειρωτικές οργανώσεις, μέλη νεολαιίστικων οργανώσεων, πατριωτικών συλλόγων και σωματείων.
Η εκδήλωση έληξε με τους παρισταμένους, που είχαν αυξηθεί σε αριθμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.