Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου-Συγγραφέως

Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα


«Η κριτική μου στην συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αφορούσε τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγάλο λάθος και ότι αυτή τη συμφωνία εγώ δεν θα την ψήφιζα». Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που παρεχώρησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου την 13η Ιανουαρίου 2022, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Η ανωτέρω αντιφατική αποστροφή του λόγου του, χωρίς να εκπλήσσει κανέναν, κινείται ξεκάθαρα σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σύγκριση με τις θέσεις που η Ν.Δ. παρουσίαζε στο εκλογικό σώμα, ασχέτως εάν τις πίστευε ή όχι, όταν ευρίσκετο στην θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ήτοι την εποχή από την διεξαγωγή των εθνικών συλλαλητηρίων για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το 2018, έως την κύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών από την αντεθνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόθυμα ετερόκλητα δεκανίκια της, την 25η Ιανουαρίου 2019. Εξυπακούεται άλλωστε, ότι εάν η σημερινή στάση της κυβερνήσεως της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε εκδηλωθεί κατά την προεκλογική περίοδο των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, είναι βέβαιο πως δεν θα ελάμβανε το 40% των ψήφων του Ελληνικού Λαού, ούτε θα κατακτούσε ισχυρή αυτοδυναμία  158 Εδρών στο Κοινοβούλιο.

Εν αντιθέσει με την αδιαφορία των Ελλήνων πολιτικών, η κυβέρνηση των Σκοπίων τρία έτη μετά την μειωτική για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών, δυνάμει της οποίας επέτυχε την απόδοση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», καταστρατηγεί αυτήν ποικιλοτρόπως, γεγονός το οποίο συνιστά λόγο και αιτία ακυρώσεως αυτής. Θα ήταν δυνατόν να ειπωθεί, ότι επί της ουσίας οι Σκοπιανοί έχουν ήδη αποτινάξει από την ονομασία του κρατιδίου τους τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια», αποκαλώντας αυτό «Μακεδονία». Αδιάσειστη απόδειξη του ανωτέρω ισχυρισμού απετέλεσε το γεγονός, ότι το καλοκαίρι του 2021, κατά την διεξαγωγή των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων του ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι Σκοπιανοί φίλαθλοι και η αθλητική ομοσπονδία τους, χαρακτήριζαν την χώρα τους, όχι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά «Μακεδονία», ενώ η κυβέρνηση Ζάεφ «σφύριζε» αδιάφορα, εμπαίζοντας ατιμωτικά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία παραμένει άπραγη, αδυνατώντας να περιορίσει τις δυσμενείς εθνικές βλάβες που προεκλήθησαν από την ανωτέρω Συμφωνία, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της περί του αντιθέτου.

Ας μην λησμονούμε εξάλλου, ότι ήδη εντός του παρελθόντος έτους 2021, έχουν συμβεί γεγονότα τα οποία καταρρίπτουν εκκωφαντικά το ίδιο το αφήγημα της Συμφωνίας, ήτοι ότι η υπογραφή του ως άνω ενδοτικού κειμένου, θα αποσπούσε τους Σκοπιανούς από τον εναγκαλισμό τους με την εχθρική για τα ελληνικά συμφέροντα Τουρκία και θα τους ενέτασσε στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός που ονειρεύονται συνεργασίες, συμμαχίες και φιλίες με τους Σκοπιανούς, θα μας εξηγήσουν αλήθεια, πως θα επιτευχθούν αυτοί οι μεγαλεπήβολοι «στόχοι», όταν ήδη από τον Αύγουστο του 2021, οι «καλοί μας γείτονες» υπέγραψαν μεταξύ τους, την 5ετούς διαρκείας Συμφωνία Στρατιωτικής-Οικονομικής Συνεργασίας Άγκυρας-Σκοπίων; Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, εάν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα προβεί στην κύρωση από το Νομοθετικό Σώμα, των περιβόητων και άνευ ουσίας μνημονίων συνεργασίας Αθηνών και Σκοπίων, σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη του κρατιδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική συνεργασία των δύο κρατών, θα έχει διαπραχθεί ένα ασύλληπτο εθνικό έγκλημα, ενώ η τραγική Συμφωνία των Πρεσπών  θα έχει εδραιωθεί πλήρως.

Πέραν βέβαια των προπεριγραφέντων αρνητικών τεκταινομένων, η ανωτέρω τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί αλγεινή εντύπωση για την συνολική συλλογιστική του στο εν λόγω μείζον Εθνικό Θέμα. Τι σημαίνει ότι η κριτική του στην Συμφωνία δεν αφορούσε το Όνομα, αλλά μόνο την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητος; Μία Συμφωνία, δυνάμει της οποίας τα Σκόπια κατοχύρωσαν ένα κάλπικο όνομα και ως εκ τούτου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις περαιτέρω επώδυνες υποχωρήσεις. Ήταν ποτέ δυνατόν, αφ’ ης στιγμής η εθνομηδενιστική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην εκχώρηση του Ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ,  το οποίο αποτελεί το «άλφα και το «ωμέγα» της ανθελληνικής συμφωνίας, να υπάρξει αποφυγή του χαρακτηρισμού της γλώσσας και της εθνότητος ως «μακεδονικών»; Αλήθεια τελικά, πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα πετύχαινε κάτι «καλύτερο» εν συγκρίσει με αυτήν την Συμφωνία, εάν εκκινούσε από την ίδια αφετηρία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι την αποδοχή του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», για το σλαβογενές κρατίδιο των Σκοπίων του οποίου οι κάτοικοι αποτελούν ένα φυλετικό μίγμα Βούλγαρων, Σλάβων και Αλβανών, ενώ το γλωσσικό τερατούργημα που αποκαλούν γλώσσα, είναι σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα;  

Από την άλλη πλευρά, αφού ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι ενοχλείται από την παραχώρηση στους Σκοπιανούς, «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητος, πως γίνεται να μην έχει πρόβλημα με την ονοματοδοσία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», αποδεχόμενος με άλλα λόγια, ότι αλλοεθνείς που κατέχουν εδάφη του βορείου τμήματος της Μακεδονίας μας, διαθέτουν κράτος που περιλαμβάνει τον ελληνικό όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Γιατί προσποιείται ανεπιτυχώς ο κ. Μητσοτάκης πως δεν αντιλαμβάνεται, ότι αφού προδόθηκε η Ένδοξη Ιστορία και ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, του οποίου η παράδοση στους Σλάβους αποτελεί το μείζον ζήτημα (γεγονός που δεν τον απασχολεί), θα επακολουθούσε και η απόδοση της «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητος (που τον βρίσκει αντίθετο), ως προϊόν και παρεπόμενη συνέπεια της ενδοτικότητος (τουλάχιστον) που συνετελέσθη με την εκχώρηση του Ονόματος; Πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη μας τελικά; Είχε εν τέλει ποτέ, διαφορετική προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι; Τέτοιου είδους ρηχή αντιμετώπιση του ανωτέρω Εθνικού Θέματος, προδίδει αφενός μεν, ελλιπή γνώση της Ιστορίας, αφετέρου δε, πλήρη διάσταση με την Εθνική Ιδεολογία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που συνεκλήθη το 1992 υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο απεφάσισε να παραμείνει αμετακίνητο στις εθνικές θέσεις οι οποίες ισοδυναμούσαν με την απόρριψη κάθε ονομασίας για τα Σκόπια, που θα εμπεριείχε τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτού.  

Ως εκ των ανωτέρω, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έτυχε της παραμικρής βελτιώσεως. Αντιθέτως, τα αποτελέσματά της επιδεινώνουν την διεθνή θέση της Ελλάδος, ένεκα της αυθαιρεσίας της κυβερνήσεως των Σκοπίων και των αβελτηριών της προηγούμενης αλλά και της σημερινής ελληνικής κυβερνήσεως η οποία δεν τολμά να διεκδικήσει την ακύρωσή της, παρά την αντισυμβατική συμπεριφορά των Σκοπιανών.  Οι προσδοκίες του Ελληνικού Λαού εξακολουθούν να διαψεύδονται οικτρά από τις κυβερνήσεις που εκλέγει. Πώς να μην αισθάνονται εξαπατημένοι οι Έλληνες, όταν βλέπουν ότι η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της, τα οποία υπεστήριζαν με πάθος την διεξαγωγή των τεράστιων εθνικών συλλαλητηρίων της περιόδου 2018-2019 για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, αποφεύγουν τώρα να χαρακτηρίσουν την «λιμνοσυμφωνία» προδοτική και δεν ζητούν την απόδοση ποινικών ή πολιτικών ευθυνών στους πρωταίτιους αυτού του «εκτρώματος» που υποδαυλίζει την επεκτατική πολιτική των Σλάβων στον ελλαδικό χώρο. Οι εκλογές πλησιάζουν. Οι Έλληνες Πατριώτες, εγκλωβισμένοι ή μη σε πολιτικά μαντριά, οφείλουν να θυμηθούν αυτούς που λησμόνησαν το Εθνικό Χρέος τους, καθιστώντας τους Σκοπιανούς συνιδιοκτήτες της Ενδόξου Ιστορίας της Μακεδονίας μας και κατ’ επέκτασιν της Ελλάδος. Το Όνομα της Μακεδονίας είναι η ψυχή μας και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ όσους το εκχωρούν. 


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters