Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ : ''ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ''


Του Ηλία Ηλιόπουλου
Ιστορικού, Πολιτικού επιστήμονος και Διδάκτωρος του Πανεπιστημίου του Μονάχου

Κλαυθμός και οδυρμός της Υπερεθνικής Ελίτ για την «Ουκρανία». Ας υποθέσομε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος είχε διαφορετικόν τέλος: ότι η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωσις είχε νικήσει και ότι ο Οργανισμός Συμφώνου Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) είχε διαλυθεί και, συνακολούθως, οι ΗΠΑ είχαν στρατιωτικώς αποσυρθεί εκ της Δυτικής Ευρώπης. Ας υποθέσομε δε ότι, παρά την έκλειψιν της απειλής εκ μέρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Σοβιετική Ένωσις απεφάσιζε να διατηρήσει τον ιδικόν της στρατιωτικοπολιτικόν συνασπισμόν, ήτοι το Σύμφωνον της Βαρσοβίας, εν ζωή, επεκτείνουσα, μάλιστα, την ακτίνα δράσεώς του διά της εντάξεως νέων κρατών-μελών, και δη ουχί άπαξ αλλά διαδοχικώς.

Ας υποθέσομε, λοιπόν, ότι η Μόσχα – μακράν του να διαλύσει το στρατιωτικοπολιτικόν bloc, του οποίου ηγείτο, άμα τη εκλείψει του «αντιπάλου δέους» – επεξέτεινε, αντιθέτως, το Σύμφωνον της Βαρσοβίας προς την Δυτικήν Ευρώπην, την Δυτικήν και Νότιον Χερσόνησον του Αίμου, ου μην αλλά και προς το Δυτικόν Ημισφαίριον του πλανήτου, αποκτώσα πάμπολλα νέα κράτη-μέλη, π.χ., «Δυτική» Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιον, Ολλανδία, Μ. Βρεταννία, Νορβηγία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαυΐα, Ελλάς, Τουρκία, αλλά και Κούβα, Νικαράγουα,Βολιβία, Ονδούρα.

Ειρήσθω εν παρόδω: Ας υποθέσομε επίσης ότι η («εναπομείνασα Υπερδύναμις») ΕΣΣΔ απεφάσιζε, αίφνης, την κατασκευήν και εγκατάστασιν ενός Συστήματος Στρατηγικής Αντιβαλλιστικής Αμύνης του Συμφώνου της Βαρσοβίας επί της νήσου Κούβας ή επί της Ονδούρας, ισχυριζομένη ότι το εν λόγω σύστημα υπηρετούσε αμιγώς …«αμυντικούς» σκοπούς, αποσκοπούσε απλώς και μόνον στην …άμυνάν της έναντι της «τρομοκρατίας» και άλλα ευτράπελα!

Ας υποθέσομε, τώρα, ότι η Μόσχα ενορχήστρωνε και εξαπέλυε, διά των ποικίλων υπηρεσιών της, ένα «μεταμοντέρνον πραξικόπημα» (post-modern coup d’ état), μία από τις ούτω καλούμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» (coloured revolutions), στο Μεξικόν, με συνέπειαν την ανατροπήν του νομίμως εκλεγέντος Προέδρου της χώρας και την εγκατάστασιν στον προεδρικόν θώκον και στην κυβέρνησιν, φερ’ ειπείν, μιας σπείρας βαρώνων των ναρκωτικών και λοιπών gangsters καθώς και ακτιβιστών των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» ενός κυρίου ονόματι …Γεωργίου Μαύρου (György Schwartz, ευρέως γνωστού ως George Soros).

Και τώρα, ας διερωτηθούμε, παρακαλώ: Τι θα έλεγαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Joe Biden, ο προϊστάμενος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ και σύμπασα η ιθύνουσα πολιτικογραφειοκρατική ελίτ της Ουάσιγκτων περί της ανωτέρω εκτεθείσης αλληλουχίας γεγονότων; Θα επεδοκίμαζαν, μήπως, τις ενέργειες της Μόσχας, θεωρώντας τες ως αδιάψευστες αποδείξεις ότι η παλαιά εχθρότης έληξεν οριστικώς; Θα …πανηγύριζαν, άραγε, για την επέκτασιν του Συμφώνου της Βαρσοβίας μέχρι των συνόρων των ΗΠΑ προς Μεξικόν, ως διατράνωσιν τού γεγονότος ότι η Σοβιετική Ένωσις είναι, πλέον, ειλικρινής φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ;

Όχι, βεβαίως! Σύμπαν το λεγόμενον «Foreign Policy Establishment» (το κατεστημένον της Εξωτερικής Πολιτικής) της Ουάσιγκτων θα είχε «βγει στα κεραμίδια», κατά το κοινώς λεγόμενον! Μαζί με ολόκληρον τον μηχανισμόν προπαγάνδας, τα θηριώδη Μέσα Μαζικής Επιρροής, τις «ταξιαρχίες Ταλιμπάν» των επιδοτουμένων «ΜΚΟ» και την «οργανική διανόηση» των κατ’ επάγγελμα προοδευτικών και των «διεθνολόγων»!

Μπορούμε, ασφαλώς, να φαντασθούμε τι θα έλεγαν:
– «Οι Ρώσσοι μας εξαπάτησαν! Μας δούλεψαν ψιλό γαζί!»
– «Οι Ρώσσοι μας την έφεραν! Μας είπαν ότι τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος. Μας είπαν ότι δεν θέλουν νέες διαχωριστικές γραμμές. Μας είπαν ότι θέλουν ένα κοινό σπίτι για όλους. Διαλύσαμε το ΝΑΤΟ. Και αυτοί επεξέτειναν τον δικόν τους στρατιωτικό συνασπισμό και τον έφεραν μέχρι τα σύνορά μας! Μας βρήκαν πεσμένους καταγής και μας περιέπαιξαν! Μας χλεύασαν, μας ταπείνωσαν, μας εξευτέλισαν! Και τώρα ετοιμάζονται να μας την πέσουν και να μας κόψουν φέτες-φέτες. Μας έλεγαν διαρκώς ψέμματα! Ο Ψυχρός Πόλεμος ουδέποτε έληξε για δαύτους!»

Και τι θα ζητούσαν από τον Πρόεδρον Biden οι Αμερικανοί ιθύνοντες και γνωμηγήτορες; Το αυτονόητον, εύλογον και απολύτως θεμιτόν: Να θέσει τέρμα, επί τέλους, εις αυτήν την κατάστασιν! Να αποστείλει ένα σαφές – και μη δυνάμενον να αμφισβητηθεί – μήνυμα προς την Μόσχαν ότι «ως εδώ και μη παρ’ έκει!»

Ήγουν: Να χαράξει μίαν «κόκκινη γραμμή», όπως λέγεται εσχάτως στην πολιτικοδημοσιογραφικήν διάλεκτον του συρμού (με ανεξίτηλη μπογιά – όχι σαν αυτές του ελλαδικού πολιτικού συστήματος!). Και να διαμηνύσει στους Ρώσσους ότι οι ΗΠΑ επ’ ουδενί θα ανέχονταν ένταξιν του Μεξικού στο Σύμφωνον της Βαρσοβίας και μετατροπήν του εις ορμητήριον επιθέσεως κατά του εδάφους των.

Και τι άλλο θα εζήτουν η γραφειοκρατία του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, το Πεντάγωνον, το πολιτικόν σύστημα και τα Μέσα Μαζικής Επιρροής από τον ένοικον του Λευκού Οίκου; Μα, προδήλως, να …«μπουκάρει» στο γειτονικόν Μεξικόν και να επαναφέρει στην εξουσίαν τον νόμιμον, δημοκρατικώς εκλεγέντα και πραξικοπηματικώς ανατραπέντα Πρόεδρον της χώρας.

Ε, λοιπόν, αυτή ακριβώς, όπως περιεγράφη στα προηγούμενα, υπήρξε η συμπεριφορά της «Δύσεως» – των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων και δορυφόρων τους – έναντι της Ρωσσίας κατά την τελευταίαν τριακονταετίαν!

Έχουμε και λέμε: Απέσπασαν από την (τότε ακόμη εν ζωή) ΕΣΣΔ την δέσμευσιν ότι:
– πρώτον, θα διαλυθεί ο στρατιωτικοπολιτικός συνασπισμός, του οποίου εκείνη ηγείτο (Σύμφωνον της Βαρσοβίας) – όπερ και εγένετο –,
– ότι, δεύτερον, η Μόσχα θα επιτρέψει την Επανένωσιν των δύο Γερμανιών (Wiedervereinigung), μη προβαίνουσα εις χρήσιν των δικαιωμάτων και εξουσιών της, για να την παρεμποδίσει – δικαιωμάτων και εξουσιών που διέθετε η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωσις ως εκ της θέσεώς της, ως μιας εκ των Τεσσάρων Νικητριών Δυνάμεων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ενός εκ αντισυμβαλλομένων μερών της Διασκέψεως του Πότσδαμ (1945) – όπως και έπραξε, πράγματι, η Μόσχα –,
– ότι, τρίτον, η ΕΣΣΔ (και, μετά την πτώσιν αυτής, ο διεθνοδικαϊκός διάδοχός της, ήτοι η Ρωσσική Ομοσπονδία) θα απέσυρε άπαντα τα στρατεύματά της, τα οποία εστάθμευαν, επί μισόν αιώνα σχεδόν, επί του εδάφους της Ανατολικής Γερμανίας (της πάλαι ποτέ Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας), και μάλιστα εντός ορατού χρονικού διαστήματος και όχι π.χ. εις βάθος χρόνου – όπερ και συνέβη, δοθέντος ότι η αποχώρησις των ρωσσικών στρατευμάτων εκ του ανατολικογερμανικού εδάφους είχε περατωθεί μέχρι του έτους 1994.

Από πλευράς της, η Ουάσιγκτων εδεσμεύθη έναντι του Κρεμλίνου, δι’ ενός «Gentlemen Agreement» από έτους 1991, ότι δεν θα επεκτείνει το πεδίον δράσεως του ιδικού της στρατιωτικοπολιτικού συνασπισμού προς Ανατολάς, συνάμα διεκήρυξε δε ότι «δεν επιθυμεί την χάραξιν μιας νέας διαχωριστικής γραμμής διά μέσου της Ευρώπης».

Εν τούτοις, και ενώ το Σύμφωνον της Βαρσοβίας είχε ήδη διαλυθεί – για να επακολουθήσει μάλιστα, μετ’ ου πολύ, η διάλυσις και αυτής ακόμη της ΕΣΣΔ –, το ΝΑΤΟ προέβαινε εις αλληλοδιάδοχες επεκτάσεις προς Ανατολάς, εντάσσον στις τάξεις του ένα εντυπωσιακώς μεγάλον αριθμόν νέων κρατών-μελών: τόσον κράτη, που, έως χθες, ήσαν μέλη του αντιπάλου συνασπισμού, όσον και νεοσύστατα κράτη, τα οποία ήσαν, μέχρι πρό τινος, γεωγραφικά διαμερίσματα της διαλυθείσης Σοβιετικής Ενώσεως.

Σημειωτέον δε ότι δεν ομιλούμε περί του …Ερυθρού Σταυρού ή, έστω, της …UNESCO, αλλά περί του ΝΑΤΟ! Ήτοι περί ενός ιδιαζόντως επιθετικού στρατιωτικοπολιτικού συνασπισμού, ο οποίος βαρύνεται, συν τοις άλλοις, με την διενέργειαν εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος, όπως οι (εξ επόψεως Διεθνούς Δικαίου) παράνομες και πειρατικές επιδρομές εναντίον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαυΐας, οι ωσαύτως παράνομες και πειρατικές επιδρομές καθώς και Κεκαλυμμένες Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Αποσταθεροποιήσεως της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ κ.λ.π.

Υπό το φως των ανωτέρω εκτεθέντων δεδομένων είναι να απορεί κανείς με την (πραγματικήν ή προσποιητήν) άγνοιαν διαφόρων «Δυτικών», ου μην αλλά και νεολλήνων (!) πολιτικών, δημοσιογραφούντων και «διεθνολόγων», οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά των, ολοφύρονται αλλά και ωρύονται, επειδή ανεκάλυψαν, αίφνης (με …καθυστέρησιν μερικών δεκαετιών, από της 24ης Μαρτίου 1999!), την …παραβίασιν της Τελικής Πράξεως του Ελσίνκι του 1975 περί απαραβιάστου των συνόρων (!), την …παραβίασιν της αρχής της Εθνικής Κυριαρχίας (!) και την …ανατροπήν της διεθνούς νομιμότητος!

Το πτώμα της οποίας διεθνούς νομιμότητος σαπίζει άταφον, εδώ και είκοσι-τρία χρόνια, εν μέσω των χιλιάδων βεβηλωμένων και πυρπολημένων σερβικών ορθοδόξων εκκλησιών και κοιμητηρίων του Κοσσυφοπεδίου…

 

https://www.defence-point.gr/news/krisi-stin-oykrania-quot-o-ai-m-n-grammate-s-kai-farisa-oi-pokritai-quot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters