Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΕΝΩ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΓΓΥΣ (..)!!!

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά

Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω


Η σημερινή κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα καθόσον αφορά την ανακατανομή των δυνάμεων, και την επικράτηση της ισχύος των έκπαλαι και πάλαι ποτέ ισχυρών δυνάμεων.

Εν τοιαύτη περιπτώσει,  ασφαλώς ουδείς καθίσταται υπέρ του πολέμου και ιδίως εν έτει 2022 όπου, απαιτείται να εξαντληθεί πάσα δυνατότητα διαβουλεύσεων πλην όμως κανείς οφείλει να δει τα πράγματα αντικειμενικά και να μην πράττει ουσιαστικά πολεμική προπαγάνδας πυροδοτώντας έτι περαιτέρω τις εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες τόσο γεωπολιτικά όσο και ουσιαστικά.

¨Ήδη εν περιόδω παγκοσμιοποίησης οι συνθήκες ερείδονται εις το δόγμα ειρηνικής ανακατανομής του πληθυσμού και άρδην μεταβολής εθνικής όσο και κοινωνικής μεταβολής της εθνικής ιδιοσυστασίας του εκάστοτε κράτους, ούχ ήττον, το μείζον νυν ζητούμενο καθίσταται αυτόχρημα να αποτυπώσει κανείς ποίος καθίσταται ηθικός αυτουργός περί αυτών των οποίων τεκταίνονται εις την Ρωσία, καθότι η δράση προκαλεί και αντίδραση.

Το μείζον και καίριο ζητούμενο εν προκειμένω έγκειται εις το να μην εμπλέκεται ουδείς εις παρωχημένα δόγματα, και να προσαρμόζεται εις τις καινοφανείς παγκόσμιες εξελίξεις με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του έθνους.

Εν προκειμένω, η έκρηξη αυτής της πολεμικής σύρραξης υπό της Ρωσίας με αλλεπάλληλες χειρουργικού υποβάθρου ενέργειες εκ μέρους της απέδειξε την αποφασιστικότητας της και εξέπεμψε το μήνυμα της ισχυρής χώρα η οποία εις το διεθνές παίγνιο της ισορροπίας του τρόπου διαθέτει την παντοδυναμία να επιβάλλει, ασφαλώς κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, τους κανόνες της, άνευ χρονοτριβής, αμελλητί και παραχρήμα.

Ως εκ τούτου ενταύθα επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί η στάση της Ρωσίας με ορθολογισμό και να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παγκόσμιας ανάφλεξης σύρραξη ή το διεθνές αντίκτυπο της επιθέσεως υπό την σκοπιά των νέων δημιουργούμενων συσχετισμών δοθέντος ότι ευρισκόμεθα εις ένα ισχυρό σταυροδρόμι εξελίξεων ως οιονεί τρίτου παγκοσμίου πολέμου, ως εξής : 

Ο συνασπισμός Η.Π.Α και Ευρώπης και εις τον αντίποδα ο Συνασπισμός χωρών, -Βραζιλίας, Ινδίας, Ρωσίας Κίνας και Νότιας Αφρικής με άξονα την υπερδύναμη υπό έποψη οικονομική και τεχνολογική, δηλονότι την Κίνα και υπό την σκοπιά της στρατιωτικής και ενεργειακής ισχύος την Ρωσία, όπου τόσο εδαφικά όσο και πληθυσμιακά ο εν λόγω συνασπισμός υπερτερεί του πρώτου.

Η αναζωπύρωση, υπό διαφορετικούς όρους ενός σοβούντος ψυχρού πολέμου μεταξύ των δύο συνασπισμών, καθίσταται παντάπασι σαφής και απτός, αλλά ενταύθα το δικαιολογημένο ερώτημα το οποίο αναφύεται καθίσταται ο ρόλος της Ελλάδας, ο οποίος σύγκειται παραδοσιακά, δοθέντων και των τελευταίων εξελίξεων των μνημονίων, αποκλειστικά προσκολλημένοι προς τις Η.Π.Α.

Ασφαλώς το ζήτημα δεν είναι η σύγκρουση ή ρήξη της πατρίδας μας με τις εσαεί, εξ ιδρύσεως του Ελλαδικού Κράτους. «μεγάλες προστάτιδες» δυνάμεις, εντούτοις όμως εκ παραλλήλου ουδόλως απαιτείται εν ταυτώ ή άνευ ουδεμίας διεκδίκησης με γνώμονα το συμφέρον του τόπου σύνταξη μαζί τους καθότι τοιουτοτρόπως απεμπολείται πάσα ευκαιρία διεκδίκησης των εθνικών μας συμφερόντων, καθόσον αφορά λόγου χάριν την πιθανή άσκηση πιέσεως προς την Τουρκία τόσο καθόσον αφορά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, ένεκεν της απαράδεκτης και ιταμής της στάση (νοείται της Τουρκίας) προς τα καθ’ ημάς και τον παρ’ ημίν Ελληνισμό της Κρατικής ανεξάρτητης Κύπρου, καθότι ουδαμώς συνάδει μία χώρα μέλος του Νάτου και υπό ένταξη εις την Ε.Ε, να απειλεί ευθέως με πολεμική ρητορική μία όμορη χώρα με τα αυτά χαρακταριστικά.

Ασφαλώς οι ειδικοί γνωρίζουν περισσότερα απλώς θέτω επί τάπητος ορισμένες ατάκτως εριμμένες σκέψεις επ’ ωφελεία της Πατρίδος μας ούτως ώστε έμμεσα, εν τω μέτρου του δυνατού, δια της διατηρήσεως επαμφοτερίζουσας στάσης ίσως αξιώσει μεγαλύτερο σεβασμό, εξ αφορμής του παρόντος πολέμου εις το διεθνές στερέωμα.

Αντί όμως μία τέτοιας πρακτικής, διαπίστωσα μία παλαιολιθική νοοτροπία μονομερούς σύμπλευσης με την Η.Π.Α άνευ ουδεμίας διεκδικήσεως και ουχί μόνον τούτο, εις την κρίσιμη τοιαύτη στιγμή όπως και εις όλα τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα (μνημόνια, καταστρατήγηση θεμελιωδών ατομικών μας δικαιωμάτων εξ αφορμής της πανδημίας) ο λαός αντιμετωπίζεται ως μία διανοητικά λοβοτομημένη μάζα, ένθα τα εξωνημένα μέσα μαζικής εξαπατήσεως θα την χειραγωγούσουν ευχερώς.

Η φερόμενη Δύση πνέει τα λοίσθια διότι διέπεται από κατά τόπους δικτατορικές πρακτικές υπό τον μανδύα της δημοκρατίας, διότι η πρόθεσή της καθίσταται η καθολική παραπληροφόρηση, η περιφρόνηση της βουλήσεως αλλά και των συμφερόντων των λαών, οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα λόγου, φαλκιδεύεται οιαδήποτε ελευθερίας λόγου και λογοκρίνεται ωμά, ως εκ τούτου η απηνής ποινικοποίηση των αντιφρονούντων, δια την καθολικής αυτής αστυνομίας σκέψεως, έχει τιτρώσει εκ βάθρων,τον πυρήνα της Δημοκρατίας και την έχει μετατρέψει σιωπηρά προς μία μορφή δικτατορία άβουλων και ανελεύθερων πολιτών.

Η επελαύνουσα παγκοσμιοποίηση κείται επί θύραις όπως :  αφενός η παραχάραξη της ιστορίας, καθότι τελεί ανυπερθέτως,  εν εξελίξει το σχέδιο «Καλέργη» δια της νοθεύσεως του εθνών και τον εποικισμό των από καθοδηγούμενου Ισλαμιστές μετανάστες και αφετέρου η οικονομική εξαθλίωση των εθνών-κρατών, βάθρο του ολοκληρωτισμού να εγκαθιδρύεται άνευ ετέρου τινός.

Η ατζέντα της κοινωνικής αλλοίωσης δια μέσω του «δικαιωματισμού» με αποκλειστικό δικαίωμα αμιγώς τον σεβασμό προς την  σεξουαλική ταυτότητα των πολιτών καθότι επί τη πράξη καταργούνται αμελλητί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως το μείζον, αυτό τούτο, της ελευθερίας του λόγου συνιστά παροιμιώδης κατάρρευσης του πολιτισμού υποστρώματος της Ευρώπης διότι κατακρημνίζεται εκκωφαντικά το δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης και διάδοσης των στοχασμών του.

Ως εκ τούτου λοιπόν, τουλάχιστον ο συνασπισμός Ευρώπης κα Η.Π.Α ως αρχιτέκτονες του ιδιότυπου αυτού ολοκληρωτικού μορφώματος όπως :  ελευθερία δηλαδή για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, πλήρης όμως απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης γνώμης, πληροφόρησης αλλά και απόφασης περί της υγείας μας (η παγκόσμια υγειονομική δικτατορία και το νεοπαγές κοινωνικό απαρτχάιντ το απέδειξαν διαρκούσης της πανδημίας ένεκεν και συνεπεία της υποχρεωτικής επιβολής της Σταυροφορίας των εμβολίων), έχουν δημιουργήσει μία θεσμική ελίτ, αυτή ταύτη της συντριπτικής μειονοψηφίας η οποία απεργάζεται την μεγάλη επανεκκίνηση, της κατάλυσης των εθνών, της αποδόμησης της Ελλαδικής κοινωνίας και την επιβολή μίας φύρδην μύγδην άλογης κοινωνίας, επαρκώς ευεπίφορη προς την ετεροκατεύθυνση.

Αυτή η προϊούσα προκεχωρημένη παρακμιακή αποσύνθεση, αποτυπώθηκε εις την αμηχανία σοβαρής αντίδρασης προς τον Πούτιν αλλά και της αδυναμίας των πληθυσμών της Ευρώπης εξαιτίας της πολιτισμικής αυτής αλλοτρίωσης να συνειδητοποιήσουν με ενάργεια τι πραγματικά συμβαίνει αίροντας την αδιαφάνεια της φαιάς προπαγάνδας και της αισχρής παραπληροφόρησης.

Είθε η Πατρίδα μας να αντιδράσει  αφενός ,με γνώμονα ότι το υπέρτερο και βέλτιστο συμφέρον καθίσταται το εθνικό συμφέρον, πέραν και πάνω από το Δόγμα Δύσης και Ανατολής  ούτως ώστε να ενεργήσει προσηκόντως να διασφαλίσει το εθνικό συμφέρον μακράν και όχι να προτιμήσει την επιβολή εν είδει κυρώσεων ως προς την Ρωσία τον «αδυσώπητο και αμείλικτο» αποκλεισμό της Ρωσίας εκ της Γιουροβίζιον και εξ ετέρου η λυπηρή αυτή πολεμική εξέλιξη να αποτελέσει εφαλτήριο δημιουργίας ενός ισχυρού αρραγούς μετώπου εθνικής ανάνηψης και πολιτισμικού αυτοπροσδιορισμού, εξοβελίζοντας τα σηψαιμικά έρματα και σκύβαλα της νέας τάξης πραγμάτων τα οποία αποχαυνώνουν και αφιονίζουν τους πολίτες καθιστώντας τους ασυνείδητα έρμαια παραπληροφόρησης.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters