Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΗΘΗΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

 

H αδράνεια της επισήμου Εκκλησίας αναφορικώς με την ανακοίνωση των δρακόντων υγειονομικών μέτρων ως προαπαιτούμενο προσβάσεως εις την Ναούς, συνιστά μείζον σκάνδαλο και εγείρει ιδιαίτατα ερωτηματικά δια την τρώση του πυρήνα του δικαιώματος του θρησκεύειν εις του πολίτες, την στιγμή την οποία άπαντα τα δικαιώματα συνθλίβονται σφοδρώς υπό την μέγγενη του ολετήρα του υγειονομικού προβλήματος.


Η πολιτεία, βυσσοδομεί κατά της ζώσης Ορθοδόξου Εκκλησίας συνεργεία των συνθηκολογημένης Επισήμου Εκκλησίας, εργαλειοποιώντας την δημόσια υγεία, υπό τις ερπύστριες της οποίας, καταλύεται άρδην, το δικαίωμα πρόσβασης και παρακολούθησης της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να εγείρονται και ακανθώδη και καίρια ερωτήματα δια την σύλληψη της έννοιας της Πίστεως.


Η Ορθοδοξία καθίσταται βίωμα, δεν υπόκεινται σε στείρους ορθολογιστικούς κανόνες, ή ανεδαφικά σωτηριολογικά κηρύγματα προτεσταντικού τύπου, καθότι η παρέμβαση του Θεού εν τω βίω μας, καθώς και το ισόβιο χρέος και καθήκον μας καθίσταται η πιστή περιφρούρηση των «Αγίας» παρακαταθήκης και όχι να προβαίνουμε σε εκπτώσεις και κατά το δοκούν «διαφωτιστικές» παρερμηνείες.


Ασφαλώς, η τήρηση των υγειονομικών μέτρων, συνιστά σοβαρό ζήτημα αλλά όχι μέσο να καταργήσουμε την Προσευχή και δει ενόψει, της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, χάριν δήθεν της διασποράς, δοθέντος ότι ήδη επί δύο σχεδόν έτη, εφαρμόζονται απαρεγκλίτως και ευλαβικώς άπαντα τα υγειονομικά μέτρα, τι εξαίφνη συνέβη; 


Δηλαδή η πηγή διασποράς καθίστανται οι Ιεροί Ναοί, γιατί τότε μόλις την 17η Νοεμβρίου εν έτει 2021, διαρκούσης της αναφλέξεως των κρουσμάτων του επίμαχου ιού, έλαβαν χώρα πολυπληθείς κινητοποιήσεις και πορείες προς απότιση φόρου τιμής εις εξέγερση του Πολυτεχνείου και ουδένα εκ των συστημικών Μ.Μ.Ε διαμαρτυρήθηκε, δηλονότι η επίσημος εκκλησία ποιήθηκε την νήσσαν, δια πολλοστή φορά, καίπερ υφίστανται κραυγαλέες αντιφάσεις προς την ιταμώς ανισότιμη διαχείριση της πανδημίας, η οποία φαίνεται να μεροληπτεί και να μεταδίδεται με διαφορετική ταχύτητα και φορτίο προς ορισμένες κατηγορίες πολιτών.


Ωσαύτως, τηρουμένων των αναλογιών, δια της επιβολής των ιδιαζόντως επαχθών μέτρων προς τις Εκκλησίες, έμμεσα αμφισβητείται και η Ιερότητα του Μυστηρίου της Θείας Μεταλήψεως, όπου ο εκάστοτε Ιερεύς, με την παράλογη, άλογη και φρικώδη τοιαύτη λογική, οφείλει, εκάστη φορά που κοινωνά τους πιστούς να αιτείται να του επιδεικνύουν πιστοποιητικό υγείας, τα ως άνω καθίστανται πρωτοφανή και βλάπτουν κατάφωρα τον πυρήνα της Ορθοδόξου παραδόσεως αλλά και την Ιερά Πίστη μας.


Έτι περαιτέρω, η Εκκλησία, δεν συνιστά ψυχαγωγία, ή δεν αποτελεί μία ιδιάζουσα έκφανση Θεατρικής παραστάσεως, ενίοτε και περιττή ή άλλοτε και φορτική, αλλά την υπαρξιακή ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει προσηκόντως με τον Πλάστη του, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τον ομφάλιο λώρο της δημιουργίας του, προσευχόμενος, επικοινωνώντας με το Θείο αλλά και ψηλαφώντας την αλήθεια, εξ αυτού του λόγου κατοχυρώνεται και από τον ύπατο Νόμο της Πατρίδας μας, με αυξημένη τυπική ισχύ ,ήτοι από την υπέρτερη Συνταγματική έννομη τάξη  οιουδήποτε υποδεέστερου Νόμου, ως Συνταγματικός Κατοχυρωμένο δικαίωμα, ως εκ τούτου αναπαλλοτρίωτο και αναφαίρετο δια τον Πιστό.


Προφανώς όμως η επίσημος Εκκλησία τα ως άνω τα έχει αντιπαρέλθει, καθότι θεωρεί το ποίμνιο ως άμορφη συσσωματωμένη μάζα, η οποία οφείλει να ακολουθεί του Εκκλησιαστικούς ταγούς, ανεξαρτήτως εάν ακολουθούν το δίκαιο ή όχι, επιβάλλοντας του επί ποινή τιμωρίας, μία κατάφωρα άδικη και άλογη υποταγή προς τις άγνωστες βουλές των κοσμο-εξουσιαστών.


Διατί δεν απαιτεί εξηγήσεις η επίσημος Εκκλησία από την κυβέρνηση, να μας αναφέρουν επισήμως και εμπεριστατωμένα, πόσα είναι τα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα τα οποία λειτουργούν απρόσκοπτα και εάν οι προσευχόμενοι πιστοί μουσουλμάνοι θα υποβάλλονται σε ανάλογες υγειονομικές διαδικασίες προκειμένου να τους επιτραπεί δεόντως η είσοδος, όπως επίσης εάν θα υπάρχει εκπρόσωπος του Ελλαδικού Κράτους ή αστυνομικό όργανο να ελέγχει ; !!!


Η νεοπαγής νοοτροπία ενός καινοφανούς Σιδηρούν Παραπετάσματος, Σταλινικής επίνευσης και εφαρμογής των «Γκουλάγκ» μεταφέρεται ιλιγγιωδώς και εις την Ελλαδική αποικία της Ευρώπης όπως η θεσμική ελίτ, έχει μετασχηματίσει ανενδοίαστα και επονείδιστα την πατρίδα μας, πλην όμως ημείς δεν ορρωδούμε ουδενός προσβλέποντες προς τους νουνεχείς και εχέφρονες απλούς Κληρικούς, Αρχιμανδρίτες καθώς και ορισμένους διαπρύσιους αγωνιστές Μητροπολίτες, εν ενεργεία και μη, οι οποίοι με θυσιαστική αυταπάρνηση και φόβου Θεού, αγωνίζονται, δεικνύοντας το παράδειγμα για να υψώσουμε το λάβαρο της Επαναστάσεως, διατηρώντας τοιουτοτρόπως άσβεστο την φλόγα της Ελπίδας και της Αναστάσεως.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters