Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΒΑΘΥ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

 

Η εν λόγω ασφυκτική υγειονομική κατάσταση, η οποία κατατείνει αποκλειστικά εις την κατάργηση του θεμελιώδους δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιαθέσεως της υγεία και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, -ως μείζονα έκφανση της προσωπικότητας των,  καίτοι εκπληρώνουν, (οι σκεπτικιστές περί της διαχείρισης της πανδημίας υπό της Πολιτείας), το καθήκον αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού, ένεκεν ακριβώς, της υφιστάμενης «οικουμενικής πανδημίας»-,καταλύει εκ βάθρων και τιτρώσκει εν τέλει, βάναυσα τον πυρήνα του θεμελιώδους δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, κατά τον τρόπο αυτόχρημα προδήλως αντικείμενο προς την Συνταγματική έννομη τάξη και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως άλλωστε τούτο κατοχυρώνει ρητώς το άρθρο 8 παράγραφος 1 της ΕΣΔΑ ως το δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό, στο πλαίσιο της προστασίας του δικαιώματος εις τον ιδιωτικό βίο, εν σχέσει με το άρθρο 9 παράγραφος παρ. 1 εδ. β’ του Συντάγματος σε συνάρτηση με την προστασία της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του ατόμου και ειδικότερα με την αξία του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος), της ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητάς (άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος), την προστασία έναντι βιοιατρικών παρεμβάσεων (άρθρο 5 παράγραφος 5, εδάφιο β’ του Συντάγματος), των σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρο 7 παράγραφος 2 του Συντάγματος) καθώς και το ατομικό δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος).
 

Η αυθαίρετη και πραξικοπηματική αυτή πρακτική (ολοσχερούς κατάργησης των ελευθεριών των πολιτών), δια του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, με πρόσχημα την δημόσια υγεία, όπου, το πρώτον, προέβαλε η Πολιτεία, αποκλειστικά εξ αφορμής εκρήξεως του εν λόγω ιού ενώ επί τόσα έτη, αδιαφορούσε παντελώς δια την υγεία των πολιτών καθότι επέτρεπε τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας εις τα δημόσια νοσοκομεία, καταδηλοί την υπερεκχειλίζουσα υποκρισία δια την οποία αντιμετωπίζει δήθεν την υγεία των πολιτών αποδεικνύοντας πανηγυρικά, ότι πέραν από το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον, εξυπηρετούνται αλλότριες της υγείας, ιδιοτελείς υπερεθνικές πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.
 

Εις επίρρωση του ως άνω υγειονομικού «Άουσβιτς» επιβάλλονται πρακτικές ολοκληρωτισμού Σταλινικής καταγωγής και προελεύσεως όπως τα «Γκουλάγκ» του πάλαι Ποτέ Σιδηρούν Παραπετάσματος, επιβάλλοντας το αποτροπιαστικό μέτρο του Κοινωνικού Απαρτχάιντ, άνευ ουδεμίας σφαιρικής επιστημονικής αιτιολογίας, δοθέντος ότι, (τούτο συνιστά ένα πρόσθετο στοιχείο ολοκληρωτισμού) αποκλείεται ερμητικά οιαδήποτε έτερη επιστημονική φωνή η οποία φωτίζει μία διαφορετική επιστημονική πτυχή, τόσον αναφορικώς προς τον χειρισμό της πανδημίας αλλά και για τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισής της.
 

Η επιβολή αυτή του αυταρχισμού υποστηρίζεται σθεναρώς από ορισμένα εξωνημένα Μ.Μ.Ε τα οποία έναντι πακτωλών χρημάτων, δρουν ως έμμισθα φερέφωνα άσκησης φαιάς προπαγάνδας υπέρ της κυβερνήσεως, διασπείροντας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες κατατείνουν αποκλειστικά εις την παρέλκυση της κοινής γνώμης και την συσκότιση της εν γένει αντικειμενικής αλήθειας, επενδύοντας αισχρά την άσκηση τρομοκρατίας.
 

Τρανή απόδειξη της επιβολής αυτής, είναι η ποινικοποίηση της ελεύθερης σκέψης, ο ακρωτηριασμός οιασδήποτε υγιούς κρίσεως και προτύπου και η καθίδρυση μίας νέας πραγματικότητας, μίας καινοφανούς νέας τάξης πραγμάτων όπου ο παραλογισμός και η αντεστραμμένη πραγματικότητα λογίζεται ως κανονική και διώκεται απηνώς η λογική, ή επιβάλλεται, η αυθεντική καθεστωτική άποψη, καθοιονδήποτε τρόπο, δια πυρός και σιδήρου, προς τις πλατιές μάζες της κοινωνίας.
 

Η σύγχρονη νεοπαγής  Ιερά Εξέταση βασίζεται εις την εξάρθρωση οιασδήποτε υγιούς κριτικής σκέψεως και προβολής αντίρρησης έναντι των ερπυστριών του ολετήρα της αυθεντικής αλήθειας του παντοδύναμου Κράτους, το οποίο δρα συνθλιπτικά για την ελευθερία του προσώπου, ως εκ τούτου οι δυνάμεις της ως άνω περίπυστης πολιτικής ορθότητας εξοπλίζονται με αυστηρότερες ποινικές διατάξεις (όπως λ.χ η επί τα χείρω τροποποίηση του άρθρου 191 του Π.Κ, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων), με σκοπό να εξουδετερώσει άμεσα και ανενδοίαστα οιοδήποτε αντιφρονούντα με το στίγμα ως επικίνδυνο για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.
 

Εν κατακλείδι αυτή καθίσταται η πραγματικότητα του αντεστραμμένου κόσμου όπου  ο ¨Οργουελ είχε ήδη προβλέψει τον θαυμαστό μας κόσμο εις το μυθιστόρημά του το 1984 όπου περιγράφει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου η απόλυτη εξουσία ευρίσκεται εις τα χέρια του παντοδύναμου κυβερνώντος κόμματος, με επικεφαλής τον Μεγάλο αδελφό και με βασικά συνθήματα « ο πόλεμος είναι ειρήνη», «η ελευθερία είναι σκλαβιά», «η άγνοια είναι δύναμη». Το καθεστώς στηρίζεται στην πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, την οποία οφείλουν να εμπεδώνουν καθημερινώς οι υπήκοοί του. Η αστυνομία της σκέψεως είναι μία από τις τέσσερις βασικές υπηρεσίες του Κράτους (οι άλλες τρεις είναι το υπουργείο ειρήνης, το υπουργείο αληθείας και το υπουργείο αγάπης). Ο ρόλος της αστυνομίας της σκέψεως παρακολουθεί επισταμένως το πώς σκέπτονται πολίτες, ώστε να μην έχουν άλλη άποψη από την άποψη του Κράτους.
 

Συνελόντι ειπείν μήπως είμεθα άπαντες εγκληματίες σκέψεως;


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters