Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Του Ανδρέα Σταλίδη

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 19 Οκτωβρίου 2021.

«Η Ανατολική Μεσόγειος έχει ένα θέμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεφεύγει ποτέ από την ανάλυσή μας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι οριοθετήσεις. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η Κύπρος. Από την ώρα που επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, απελευθερώνονται φοβερές δυνάμεις. Δηλαδή, αυτομάτως οριοθετείται ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου, Κύπρου-Αιγύπτου και Κύπρου-Τουρκίας. Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να πειστεί η Τουρκία.»

Τάδε έφη ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προ ημερών στον ΣΚΑΙ (13.10.2021). Θυμίζω ότι διετέλεσε υπουργός εξωτερικών επί 12 μήνες, υπουργός εθνικής αμύνης επί 18 μήνες (και επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί πέντε έτη). Ακούγοντάς τα θυμήθηκα την «κυρία Καραβαγγέλη, χήρα Γυμνασιάρχου» στην ταινία «Η Σωφερίνα»: «χήρεψα στους έξι μήνες, τι να προφτάξω να μάθω;».

Δεν έμαθε, φαίνεται, τα εξής ότι το 2003/4 έγινε ήδη η συμφωνία οριοθέτησης Κύπρου-Αιγύπτου από τον Τάσσο Παπαδόπουλο (αυτή που εμείς πρέπει να περιμένουμε δήθεν να λυθεί το Κυπριακό για να γίνει…), και ακολούθως οι συμφωνίες της Κύπρου με Ισραήλ και Λίβανο. Έχουν ήδη αποδοθεί προς έρευνα τα εξής οικόπεδα στις ακόλουθες εταιρείες, Ιταλική ΕΝΙ (2, 3, 6, 7, 8, 9, 11), Γαλλική TOTAL (2, 3, 7, 8, 9, 11), Κορεάτικη KOGAS (2, 3, 9), Αμερικανικές EXXON MOBIL (10) και Chevron (12), Ολλανδοβρετανική Shell (12) και Ισραηλινή DELEK (12). Οι εταιρείες αυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή. Προσθέτω ότι τα οικόπεδα 10, 11 και 12 ακουμπούν στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, το 9 και 12 με του Ισραήλ και το 3 και 13 με του Λιβάνου.

Επειδή όμως η ενδοτικότητα που αποπνέουν τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου είναι απλώς ένα σύμπτωμα της βαριάς ασθένειας του φοβικού συνδρόμου, η οποία έχει χτυπήσει όλο το πολιτικό φάσμα, θα θυμίσω ότι

  • η Κύπρος έχει χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων,
  • ότι στην οριοθέτησή της ΑΟΖ με την Αίγυπτο έχει πλήρη επήρεια, δηλαδή 100% και επί ολόκληρης της θαλάσσιας έκτασης. Ακριβώς στη μέση γραμμή. Αντίθετα λοιπόν με την Ελλάδα, η οποία μόλις πέρυσι συμφώνησε ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά μόνο δυτικότερα της Ρόδου αφήνοντας δηλαδή έξω μία θαλάσσια περιοχή) ενώ η επήρεια του άξονα Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης, υπολογίζεται από ειδικούς μεταξύ 70% και 90%. Πάντως, σίγουρα όχι 100%, δηλαδή πιο βόρεια από τη μέση γραμμή αυτού του άξονα. [πηγή 1 – πηγή 2 – πηγή 3 – πηγή 4]
  • Θυμίζω επίσης, ότι η ισχυρή στρατιωτικά και διπλωματικά χώρα από τις δύο είναι προφανώς η Ελλάδα, ενώ η Κύπρος βρίσκεται και υπό κατοχή! Και όμως τα κατάφερε χωρίς να περιμένει αιωνίως.

Τι φαίνεται όμως ότι έμαθε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη θητεία του: ίσως μόνο ότι η κυβέρνηση Σημίτη το 2003-04, όχι μόνο αρνήθηκε να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο όπως της ζητήθηκε, αλλά ζήτησε από την Κύπρο να μην θεωρήσει πλήρη επήρεια στο Καστελλόριζο κατά την μονομερή ανακήρυξή της ΑΟΖ της! Την ίδια πίεση άσκησε και η κα. Μπακογιάννη ως υπουργός εξωτερικών.

Η ύπαρξη και μόνο της Κύπρου και των ενεργειών της, αποτελεί γροθιά στο στομάχι για το εκφοβισμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αφοπλίζει ή μάλλον ξεφτιλίζει όλη την επιχειρηματολογία στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ που έχουν κατακλύσει διάφορες κυβερνήσεις των τελευταίων 25 ετών, επιχειρηματολογία η οποία είναι φανερό πλέον ότι αποσκοπεί στην κατάπτωση του ηθικού των Ελλήνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters