Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΙΣ BELHARRA ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ! - Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Ι.Θ.ΜΑΖΗ


Του Γεωργίου Ρωμανού

Συγγραφέως – Ιστορικού αναλυτή ερευνητή

Οι υπογραφείσες στο Παρίσι ελληνογαλλικές Συμφωνίες, 28/9/2021, είναι μόνο η αρχή, καθώς ΟΛΑ τώρα ξεκινούν! Οι Συμφωνίες έχουν βεβαρημένο παρελθόν, λόγω έξωθεν παρεμβάσεων-ακυρώσεων και μέλλον που επιδέχεται «ανατροπές». Οι προμήθειες όπλων αυτομάτως ξεκινούν έναν εξαιρετικά βρώμικο πόλεμο σε πεδίο διεθνώς σεσημασμένων συμφερόντων.

Μέχρι να τεθούν οι υπογραφές μεσολάβησε βασανιστικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών κατά το οποίο η Ελλάς ακύρωσε επισήμως… δύο φορές τις Συμφωνίες, λόγω ασυγκράτητου μισελληνισμού κάποιων εκτός και εντός Ελλάδος. Η πρώτη, το 2018, όταν η Γερμανία άσκησε βέτο, ώστε η Ελλάς να μη δώσει στη Γαλλία τα 2 από τα 6 δις επιστροφών που ελάμβανε από την ΕΕ. Και η δεύτερη, Ιούνιος 2020, (με πολλά… επεισόδια), όταν έτεροι «Σύμμαχοι» υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα προσβλητικό βέτο προς τους Γάλλους, από «φιλανθρωπία» προς τους Έλληνες Συνταξιούχους που έπρεπε να λάβουν 1,2 δις παρακρατημένων χρημάτων τους. Έτσι επεβλήθη η λογική: «να έχετε λάβει τις συντάξεις σας όταν θα σας σφάζει ο Τούρκος!»

Όπως αναφέρει η γαλλική La Tribune[1], 2/10/21, οι ΗΠΑ –Ιούλιος 2020–, απαγόρευσαν στην Ελλάδα να αγοράσει και εξοπλίσει τις φρεγάτες Belharra με βλήματα μακρού βεληνεκούς, 1.000 χιλιομέτρων, Scalp Naval MdCN. Συγκεκριμένα αναφέρεται η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin η οποία ενεργούσε ώστε να μη δοθούν στις φρεγάτες μας όπλα που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους Τούρκους.

Στις 4/3/21 ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, δήλωνε δημοσίως ότι: «Οι ΗΠΑ δεν πουλούν απλώς μέταλλο…»[2]. Έτσι τα ΜΜΕ έγραφαν ότι οι φρεγάτες των άλλων… είναι μόνο σίδερα και ότι οι ΗΠΑ διεκδικούσαν (-ουν) μαζί με τις φρεγάτες και τα ελληνικά ναυπηγεία σε ευτελέστατη τιμή.

Όλα δείχνουν, ότι ναι μεν οι Συμφωνίες υπεγράφησαν, αλλά αναμένονται περαιτέρω μεθοδεύσεις τρίτων για δραστική μείωση της αποτελεσματικότητάς τους. Ίδωμεν…

Κατά το διάστημα που ακυρώνονταν οι ελληνογαλλικές Συμφωνίες δόθηκε σκληρός αγώνας από όσους τις στήριζαν. Πρώτος ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ι. Θ. Μάζης, πριν δυόμιση χρόνια, είχε αναδείξει με λεπτομερείς μελέτες του την ύψιστη ανάγκη απόκτησης φρεγατών Belharra και την υπογραφή στρατηγικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία. Κείμενα και χάρτες αυτής της ολοκληρωμένης γεωπολιτικής–γεωστρατηγικής πρότασης βρίσκονται στο βιβλίο του καθηγητού: «Μεσογείου Παλίμψηστον», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λειμών.

Ο καθηγητής πρότεινε επίσης πρώτος και την ανάγκη δημιουργίας ενός υπο-Νατοϊκού θυλάκου μεταξύ: Γαλλίας, Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, με τον άξονα αυτόν να μπορεί να επεκταθεί στην Αίγυπτο και σε ΜΗ νατοϊκές χώρες, όπως Ιορδανία, Λίβανος και άλλες αραβικές. Έτσι δημιουργείται ισχυρό συμμαχικό πλαίσιο στην ΝΑ Μεσόγειο καιγέφυρα με την Ινδία.

Ως γνωστόν, ο Ι. Θ. Μάζης είναι αυτός που εισηγήθηκε το μεθοδολογικό εργαλείο της «Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης», η οποία μεταξύ άλλων προασπίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Και επειδή δεν νοείται μια τέτοια «Ανάλυση» χωρίς κατάλληλη στελέχωση υπενθυμίζουμε μία ακόμη πλήρη μελέτη, του καθηγητού: την ανάγκη ίδρυσης «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας»[3], με οργανόγραμμα στελέχωσης, καταστατικό λειτουργίας και λεπτομερές έργο ανά τομέα. Το θέμα παρουσίασε ο ίδιος, το 2005, σε μέλη και βουλευτές της τότε ελληνικής κυβέρνησης.

Τα οφέλη από την λειτουργία αυτού του «Συμβουλίου» είναι αυτονόητα:

  1. Θα υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να παίρνει μόνο εθνικά επωφελείς αποφάσεις.
  2. Θα κλείνει τον δρόμο στους ισχυρά πρακτορεύοντες ξένα συμφέροντα.
  3. Θα εμποδίζει την εθελοδουλία, που τόσο πολύ αναπτύχθηκε κατά την εθνομηδενιστική Μεταπολίτευση των Μνημονίων, των Ιμίων, της παράδοσης της Μακεδονίας και της άμεσα επαπειλούμενης παράδοσης στην Τουρκία ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, μέσω Χάγης, από τους ενδοτικούς των Αθηνών.
  4. Θα αποκλείει τεράστια οικονομικά σκάνδαλα στους εξοπλισμούς, τα οποία αποδεικνύουν οι καταδίκες και οι φυλακίσεις κορυφαίων ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ –(ενώ μεγάλος αριθμός ενόχων δεν τιμωρήθηκε ποτέ).

Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση του Ενιαίου Κυβερνητισμού της Μεταπολίτευσης δεν αξιοποίησε αυτήν την τεράστιας σημασίας εθνική προσφορά προς μεγίστη ζημία της χώρας και του έθνους.

Κρίσιμα ερωτήματα επί των ελληνογαλλικών Συμφωνιών

Η χώρα μας, έστω και από γεωπολιτικές–γεωστρατηγικές καραμπόλες… έχει μία χρυσή ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

ΟΜΩΣ υπάρχουν πολύ κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν εθνωφελείς απαντήσεις:

  1. i. Οι φρεγάτες Belharra θα φέρουν σύστημα εκτόξευσης Sylver A 70 (που είναι χαμηλού κόστους!) για εκτόξευση βλημάτων βεληνεκούς 1.000 χιλιομέτρων, Scalp Naval MdCN, ώστε να νιώσει η Τουρκία την απειλή μέχρι την Άγκυρα; Εάν ΔΕΝ το φέρουν θα σημαίνει αυτομάτως ότι η Ελλάς ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την δουλεία των «Συμμάχων» να αυτοακυρώσει τις Belharra και να μην μπορεί να αμυνθεί εναντίον της Γενοκτόνου (κατά Μπάιντεν) διαρκώς επιτιθέμενης Τουρκίας.
  2. ii. Πότε θα αγοραστούν οι κρίσιμης σημασίας πύραυλοι Aster 30 ΝΤ, Exocet MM40 Block 3c, και φυσικά οι Scalp Naval MdCN;

iii. Θα εξοπλιστούν τα –διαλειτουργικά με τις BelharraRafale (αεροπλάνα ΚΑΙ βομβαρδισμού) με πυραύλους MICA και Scalp;

  1. iv. Σε ποια ελληνικά ναυπηγεία θα «χτιστούν» οι κορβέτες Gowind; Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ξεθεμέλιωσαν και αχρήστευσαν τις ανάλογες υποδομές.
  2. v. Πότε η Ελλάς θα δώσει τουλάχιστον μία πολυδύναμη βάση στη Γαλλία, που για πολλούς λόγους πρέπει να βρίσκεται στη Λέρο; Η Κύπρος ήδη πράττει αναλόγως. Το Άρθρο 2 της Συμφωνίας, λέει πως Ελλάδα και Γαλλία θα συνδράμουν η μία την άλλη με όλα τα μέσα που διαθέτουν –και πολεμικά. Άρα η Γαλλία χρειάζεται βάση (–εις) στην Ελλάδα ΑΜΕΣΩΣ.

 

Γιατί υπογράφηκαν τώρα οι Συμφωνίες με τη Γαλλία

Οι Συμφωνίες δεν θα υπεγράφοντο ποτέ εάν δεν συνέτρεχαν οι εξής λόγοι:

α. Η συμφωνία AUKUS, η οποία στο ανώτατο επίπεδο της γαλλικής διπλωματίας χαρακτηρίστηκε «πισώπλατη μαχαιριά.»

β. Η βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ εδώ και χρόνια έχει σημαντικά προβλήματα. Παράδειγμα το αεροσκάφος F-35 που «βελτιώνεται» τουλάχιστον επί 15 χρόνια, ενώ οι μέχρι πρότινος «αστοχίες» του ήταν περίπου 800!

γ. Οι δήθεν φρεγάτες-πλοία Λιμενικού, MMSC, τις οποίες οι Αμερικανοί αντιπαρέβαλλαν με τις κορυφαίες Belharra, είναι γνωστές στο ελληνικό Π.Ν. ως: «Αλουμινότρατες ή Φαρόπλοια που βουλιάζουν». Καταλυτικό ρόλο στο να υπογραφούν τώρα οι ελληνογαλλικές Συμφωνίες έπαιξε και το ότι οι Αμερικανοί χρειάζονταν ακόμη έξη μήνες… δοκιμών στην για πολλοστή φορά αποτυχημένη μηχανή πρόωσης των MMSC, όπως, και το ότι αποσύρουν τα μόλις εννέα ετών ιδίου τύπου σκάφη.

Η ελληνική κυβέρνηση ορθώς αντιλήφθηκε, ότι μια νέα εξάμηνη αναβολή ή και περισσότερο, θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ελλάδα και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, με δεδομένο τον άμεσο κίνδυνο επίθεσης από την Τουρκία. Έτσι η ελληνογαλλική στρατηγική Αμυντική Συμφωνία και χωρίς τις Belharra (μέχρι το 2025) είναι χρυσός!

δ. Οι Συμφωνίες υπεγράφησαν (και) διότι απέτυχαν όλες οι φιλοτουρκικές προσπάθειες του κ. Πάιατ. Οι Τούρκοι απέρριψαν περισσότερες από τρεις προσκλήσεις που τους απηύθυνε δημοσίως ο ίδιος, προκειμένου να συμμετάσχουν (!) στον East Med, απαντώντας του πως ο αγωγός περνά από την (δήθεν) τουρκική ΑΟΖ του (πλαστού) Τούρκο-Σάρατζ, Μνημονίου, και άρα είναι οι μεγάλοι συνιδιοκτήτες…

Να απομονωθούν ο Δούρειος Ίππος και η Πέμπτη Φάλαγγα

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπήρξαν και υπάρχουν ως σήμερα Σύμβουλοι που απεργάζονται την υποταγή της Ελλάδος στην νεο-οθωμανική Τουρκία με την νοσηρά φαντασιακή, δήθεν, «Γαλάζια Πατρίδα».

Το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός διατηρεί στενότατη σχέση με γνωστό «Ίδρυμα» και έχει σύμβουλό του πρώην πρόεδρό του, ο οποίος υποστηρίζει την Τουρκία (και όχι μόνον αυτός…), αποτελεί κορυφαίο εθνικό πρόβλημα.

Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον της Βουλγαρίας και υπέρ των Σκοπίων[4], διαμαρτυρόμενος επειδή οι Βούλγαροι εμποδίζουν την είσοδό τους στην ΕΕ! Ο ίδιος, το 2019, δήλωνε: «Το δικαίωμα της Ελλάδος για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ δεν πρόκειται να το απεμπολήσω…»[5]

Εάν οι σύμβουλοι προάγουν τέτοια πολιτική καμία συμφωνία δεν μπορεί να σώσει τη χώρα. Δεν αρκούν τα τέλεια όπλα! Πρέπει προηγουμένως να απομονωθούν ο Δούρειος Ίππος και η Πέμπτη Φάλαγγα που βρίσκονται στην «Αγορά» της ολέθριας μεταπολιτευτικής πολιτικής.

Χρειάζονται ηγέτης και ταγοί που θα σέβονται το Έθνος, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Θρησκεία μας και τον Λαό και θα είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την Πατρίδα.

Στην κλεψύδρα της Ιστορίας μπορεί πέφτουν τώρα… οι τελευταίοι κόκκοι της ακεραιότητας της Ελλάδος.

[1] https://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/aeronautique-defense/fregates-fdi-en-grece-les-jeux-en-coulisse-des-etats-unis-et-de-la-france-893489.html

Frégates FDI en Grèce : les jeux en coulisse des Etats-Unis et de la France, 1/10/2021

[2] https://www.skai.gr/news/politics/paiat-ti-eipe-gia-apoktisi-f-35-kai-fregaton-apo-ellada-oi-ipa-den-pouloun-apla-metallo

[3]https://eligea.gr/%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82/drunk-mode-app-is-redefining-college-parties/

[4] https://www.newsbreak.gr/politiki/254650/o-mitsotakis-katadikazei-tin-voylgaria-epeidi-askei-veto-sta-skopia/

[5] https://www.youtube.com/watch?v=xxxqgYdP3qw&t=1s

 

https://www.antibaro.gr/article/31259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters