Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ «ΧΩΡΟΣ»


Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου-Συγγραφέως

Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»

Μείζον πρόβλημα που επιβάλλεται να απασχολεί τους Έλληνες, είναι το δημογραφικό. Πρόκειται για ένα κεφαλαιώδες για την ύπαρξη του Έθνους ζήτημα, που απειλεί θανάσιμα την διατήρηση της εθνικής ομοιογένειας.

Η υφεσιακή πορεία της Ελλάδος, ιδίως από το 2010, έτος κατά το οποίο η χώρα ένεκα ανερμάτιστων πολιτικών εισήλθε στην φρικώδη εποχή της διεθνούς οικονομικής επιτηρήσεως, μία πορεία που έφθασε σε οριακό σημείο κατά την τραγική περίοδο διακυβερνήσεως του ιδεοληπτικού ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, είναι η βασική αιτία του οδυνηρού γεγονότος, ότι οι γεννήσεις των Ελληνίδων μητέρων, που ήδη από το 2011 είχαν μειωθεί τουλάχιστον κατά 25% σε σύγκριση με τα προμνημονιακά έτη, σήμερα υφίστανται περαιτέρω σημαντική μείωση.

Ασφαλώς, το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι χθεσινό. Ξεκίνησε με αργούς, πλην όμως σταθερούς ρυθμούς από το 1980. Ο ατομισμός, η καταναλωτική μανία, η νομοθεσία που επιτρέπει τις υπέρμετρες αμβλώσεις, η υπερτέρηση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην ιεραρχική αξιολόγηση των στόχων των νέων ανθρώπων, η απελευθέρωση και ταυτόχρονα υποδούλωση των γυναικών στη Νέα Τάξη, ήσαν ελάχιστες μόνο αιτίες που κατέστησαν το πρόβλημα σοβαρό.

Βέβαια οι λόγοι αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί για την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού σήμερα. Στη «μεταμνημονιακή» υποτίθεται, Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δε μπορούν καν να σκεφθούν την δημιουργία οικογένειας, διότι γνωρίζουν ότι η στυγνή οικονομικοφορολογική πολιτική του ελληνικού κράτους, δεν τους το επιτρέπει. Δεν τολμούν να φανταστούν πώς θα είναι η ζωή τους αν τεκνοποιήσουν μία ή δύο φορές, τη στιγμή που όντας μονήρεις δεν τα βγάζουν πέρα, είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και ανασφάλιστοι, καταχρεωμένοι σε τραπεζικά δάνεια, σε κάρτες, καθώς και σε οφειλές προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχοντας γίνει θύματα της Παγκοσμιοποιημένης Κοινωνίας. Σε μια συγκυρία άλλωστε, που η ανεργία διατηρείται διαχρονικά κατά την τελευταία δεκαετία, στα επίπεδα του 20% και θα επιταθεί σίγουρα, λόγω της έκτακτης οικονομικής καταστάσεως της χώρας ένεκα της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, όλες οι αναζητήσεις για τις αιτίες του δημογραφικού προβλήματος, περιττεύουν.

Ως προς το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων άλλωστε, επικρατούν κατά κράτος οι θάνατοι, με αποτέλεσμα, αν η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά το συντομότερο, την περίοδο 2020-2030, οι Έλληνες θα αποτελούν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα, λόγω και της διογκωμένης λαθρομεταναστεύσεως και η Ελλάς θα μετατραπεί σε μία χώρα γερόντων. Αυτό το γεγονός και μόνο θα διαλύσει εντελώς τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί οι λιγοστοί σε παραγωγική ηλικία εργαζόμενοι, δεν θα αρκούν για να τα συντηρήσουν, καταβάλλοντας ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρεωκοπήσουν, μη μπορώντας κάποια στιγμή να πληρώσουν τις συντάξεις εκατομμυρίων γερόντων, οι οποίοι θα έχουν αυξημένες ανάγκες όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ως εκ τούτου, η κοινωνική συνοχή θα παύσει να υφίσταται, εξαιτίας της πλήρους καταργήσεως του κοινωνικού κράτους.  

Με γερασμένο πληθυσμό είναι αδιανόητο να υπάρξει ισχυρή Εθνική Άμυνα. Την στιγμή που λόγω κρίσεως περικόπτονται οι αμυντικές δαπάνες και οι εξοπλισμοί, οι ελάχιστοι νέοι με καταρρακωμένο εθνικό φρόνημα εξαιτίας του ψευτοπροοδευτικού εκπαιδευτικού συστήματος, δεν θα αντεπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που περιμένουν την Πατρίδα μας.

Εξάλλου για ποίους νέους ομιλούμε, όταν μόνο την τελευταία δεκαετία, μετανάστευσαν στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, πολλά υποσχόμενοι επιστήμονες, αναζητώντας εργασία ανάλογη των προσόντων τους. Φωτεινά μυαλά που θα αξιοποιηθούν εκεί, θα ριζώσουν και θα δημιουργήσουν οικογένειες, ενώ η Ελλάς θα στερηθεί μία ολόκληρη γενιά.

Οι υπόλοιποι νέοι, όσοι απομείνουν, πρέπει να είναι έτοιμοι να υπερασπισθούν την Πατρίδα μας, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη επιθετικότητα των αλλοδαπών που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, που αυξάνουν την ανεργία και που λίαν συντόμως θα αποτελέσουν κίνδυνο για την εθνική ομοιογένεια, έστω κι αν οι πάσης φύσεως εθνοαποδομητές, θεωρούν ότι το «προσφυγικό» θα ωφελήσει το δημογραφικό πρόβλημα.

Η παρούσα κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να παραμένει αδρανής (όπως και οι προηγούμενες) ως προς την αντιμετώπιση του δημογραφικού κινδύνου, υποχρεούται να χαράξει πολιτικές που θα δίδουν κίνητρα στους Έλληνες να διευρύνουν τις Οικογένειές τους, γεννώντας περισσότερα παιδιά, όπως θέσπιση γενναίων φοροελαφρύνσεων σε κάθε ελληνική οικογένεια για κάθε παιδί που γεννά, χορήγηση ατόκων δανείων, αύξηση των επιδομάτων για κάθε τέκνο και ιδίως αυτών που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να τιμωρούνται επειδή προσφέρουν παιδιά στην Πατρίδα. Οφείλει να δώσει φορολογικά και οικονομικά κίνητρα στους Έλληνες ακρίτες μας να παραμείνουν στις εσχατιές της Πατρίδος μας, οι οποίοι για κάθε τέκνο που φέρουν στον κόσμο θα πρέπει να επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως. Είναι ανάγκη να θεσπισθεί Εθνική Σύνταξη, την οποία θα λαμβάνει κάθε Ελληνίδα μητέρα, αρκεί να προσφέρει στην Πατρίδα 4 παιδιά. Παιδιά που θα συνεισφέρουν στην πρόοδο της χώρας, ως εργαζόμενοι, ως στρατιώτες, ως επιστήμονες, ως φορολογούμενοι.                                              

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πατρίδα μας ευρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία. Το 1950, όταν η Ελλάς εξήλθε από το τούνελ ενός δεκαετούς πολέμου, ήταν ένας δυστυχισμένος τόπος με το 90% των πολιτών της να πένεται. Συνήλθε όμως, γιατί μπροστά της διεγράφετο η Πρόοδος και γιατί βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας, Ηγέτες με Ανθρωπιά, Πατριωτικό και Κοινωνικό όραμα που ανόρθωσαν την Εθνική Οικονομία. Έτσι και τώρα, χρειάζονται Πατριώτες Ηγέτες για να μας απαλλάξουν από τα δεινά. Άνθρωποι της Αγοράς και της Βιοπάλης, που μέσα από τη δουλειά τους βελτίωσαν την οικονομική τους κατάσταση και την κοινωνική τους θέση. Θέλουμε πολιτικούς που θα παράξουν έργο, απαλλαγμένοι από  αριστερίστικες ιδεοληψίες και νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

Η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον, όλους αυτούς τους πολιτικούς και πολιτειακούς ταγούς που ομιλούν ανερυθρίαστα, για επίλυση του δημογραφικού προβλήματος με την «ενσωμάτωση» εκατομμυρίων αλλοδαπών που κατακλύζουν την Ελλάδα μας, οι οποίοι ουδεμία σχέση και συνάφεια έχουν με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό της Ευρώπης και τον Ηθικό Κώδικα της Χριστιανικής Πίστεως. Δεν θα συνθηκολογήσουμε με όλους αυτούς οι οποίοι με τις επικίνδυνες εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες τους, λογαριάζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα από ΧΩΡΑ με ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, σε «χώρο», στον οποίο οι Έλληνες θα αποτελούν μία συνεχώς μειούμενη μειοψηφία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει την Ιστορική Συνέχεια του Ελληνικού Έθνους που εκκινεί από την αρχέγονη Αρχαιότητα, συναντά το Βυζάντιο και συνεχίζεται ακατάπαυστα κατά τους νεότερους και σύγχρονους καιρούς. Οι πολιτικοί αυτοί, αργά ή γρήγορα πρέπει να καταστούν εξοβελιστέοι από τον Ελληνικό Λαό, παραδίδοντας την σκυτάλη σε Πατριώτες και Ανθρώπους της Κοινωνίας, που θα εμφυσήσουν τον Πατριωτισμό και θα δώσουν κίνητρα στους Νέους, για να χαρίσουν στην αγαπημένη μας Ελλάδα, πολλούς και νέους Μεγάλους Έλληνες. Έλληνες που θα κρατήσουν την Πατρίδα, όρθια, ζωντανή και υπερήφανη.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters