Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΚΕ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ είπε στη Βουλή: «Ο κ. Κυρανάκης, ένα από τα νεότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου, που ψηφίστηκε και ως γραμματεύς, σε κάποια εκπομπή είπε -δεν το άκουσα εγώ προσωπικά, μου ειπώθηκε- ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σκότωνε Ελληνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944. Μάλλον ο κ. Κυρανάκης μπέρδεψε το ΕΑΜ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών, με τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν ποιοι κομμουνιστές, ποιοι αντιφασίστες πρέπει να σκοτωθούν. Μπέρδεψε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ με τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα».
Το ΚΚΕ στην Κατοχή ασχολήθηκε κυρίως με το να προετοιμάζει την επιβολή σταλινικού τύπου τυραννίας στην Ελλάδα αμέσως μετά την απελευθέρωσή της.
Για την εξυπηρέτηση αυτού του σχεδίου κατέσφαξε πολλούς Eλληνες και μαυρόντυσε χιλιάδες σπίτια στην πατρίδα μας. Επομένως, για να μην προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων της κόκκινης τρομοκρατίας -και κατά τη διάρκεια των ετών 1943-1944- θα υπενθυμιστούν στην κ. Παπαρήγα μερικά γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυρανάκης ορθώς τοποθετήθηκε.
α) Δολοφονία συνταγματάρχη Δημητρίου Ψαρρού.Ο Δημήτριος Ψαρρός (γεννήθηκε το 1893 - δολοφονήθηκε 17 Απριλίου 1944) ήταν ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων, της ουκρανικής εκστρατείας (1919) και της Μικρασιατικής Εκστρατείας και μια επική μορφή της ελληνικής αντίστασης κατά των Γερμανών, που δολοφονήθηκε από τους Ελασίτες ούτως ώστε να μη «μονοπωλεί» εκείνος και η αντάρτικη ομάδα του (ΕΚΚΑ - 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων) τις δάφνες της αντίστασης κατά των Γερμανών.
Ο Ψαρρός όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις ήταν βενιζελικός. Το ΚΚΕ δεν ήθελε ο ΕΛΑΣ να έχει «ανταγωνιστές» στον τομέα της αντίστασης.
Από τα τέλη του 1942 διαφαινόταν η ήττα των Γερμανών στον Παγκόσμιο Πόλεμο και το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήθελε να αντιμετωπίσει μετά την απελευθέρωση της χώρας ένοπλους και καλά οργανωμένους αντιπάλους στον αγώνα του για την υπαγωγή της Ελλάδας στο σοβιετικό μπλοκ. 

Το κόμμα «του λαού» κατόρθωσε εν μέσω Κατοχής να σκοτώνει και να τρομοκρατεί πολύ περισσότερους Ελληνες απ' όσους ο κατακτητής

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν σκότωνε Ελληνες την περίοδο της
Κατοχής.
Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Ηδη από το 1943 είχε επιβάλει καθεστώς «κόκκινης τρομοκρατίας» σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Στόχος ήταν το ξεπάστρεμα τμήματος του πληθυσμού προς... σωφρονισμό και παραδειγματισμό των μαζών αλλά και ως μέρος προληπτικών χτυπημάτων κατά της «αντίδρασης».
Στο βιβλίο του Ιωάννη Μπουγά με τίτλο «Τα Ανομολόγητα!Η Τρομοκρατία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ», το οποίο είχε συνοδεύσει έκδοση της εφημερίδας μας, ο συγγραφέας αναφέρει στη σελίδα 61: «Βασικά χαρακτηριστικά της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943 ήταν οι συλλήψεις από την ΟΠΛΑ ή τον ΕΛΑΣ, οι ανακρίσεις με ανείπωτη βία, οι φυλακίσεις, τα “λαϊκά δικαστήρια”, οι σαδιστικές εκτελέσεις (συνήθως με μαχαίρι) και η εγκατάλειψη των σορών άταφων στην ύπαιθρο.
Εκτός από μερικές ειδικές περιπτώσεις (π.χ. Μολάοι, αντάρτες Πατριωτικών Οργανώσεων Αντίστασης) από το καλοκαίρι του 1943 μέχρι περίπου τον Απρίλιο του 1944, η Τρομοκρατία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ εναντίον αμάχων στόχευε μεμονωμένα άτομα.
Ακόμη, εκείνο το διάστημα ήταν σχεδόν κανόνας για την ΟΠΛΑ να αφήνει τα θύματά της σε κοινή θέα και να απαγορεύει για ημέρες την ταφή τους από συγγενείς ή φίλους.
Συχνά, τοποθετούσαν φρουρούς πλησίον των άταφων σωμάτων, ώστε να μην περισυλλεγούν. Προφανώς με εκείνες τις δολοφονίες απέβλεπαν και στον εκφοβισμό του λαού μαζί με την “τιμωρία” των θυμάτων. “Σκότωσε έναν και τρομοκράτησε χίλιους” λέει ένα κινέζικο απόφθεγμα».
Στο ίδιο βιβλίο ο συγγραφέας παραθέτει απόσπασμα από έκθεση* που έγραψε Βρετανός αξιωματικός, σύνδεσμος του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής στην Πελοπόννησο το 1943-44, ο οποίος έγραφε: «...η εκστρατεία τρομοκρατίας που διεξήγαγε το ΕΑΜ τον χειμώνα του 1943-1944 δεν περιορίστηκε στην Αργολίδα. Ενα παρόμοιο κύμα δολοφονιών σάρωσε ολόκληρη την Πελοπόννησο εκείνη την εποχή».
Το μίνι αφιέρωμα στις δολοφονίες Ελλήνων από το ΚΚΕ την περίοδο της Κατοχής συνεχίζεται και αύριο...

*πηγή: PRO HS 5/698 «Report by captain P.M. Fraser on some aspects of the Peloponnese July 1943 - April 1944».

Το ΚΚΕ δεν άφηνε ποτέ τις αμφιβολίες να μπουν εμπόδιο στον δρόμο του. Οποτε αμφέβαλλε, απλά σκότωνε

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ δεν σκότωνε Ελληνες την περίοδο της Κατοχής.
Η Ιστορία έχει διαφορετική άποψη από εκείνην. Διαβάζουμε στο βιβλίο του Γιάννη Βούλτεψη*
(1923-2010) που τιτλοφορείται «Συναγωνιστής Ακέλας» (Β΄ έκδοση - συμπληρωμένη, Αθήνα: 1997, εκδόσεις Αλκυών, σελ. 141): «Γενάρης - Φλεβάρης 1944. Χιόνι, χιόνι, χιόνι. Χειμώνας βαρύς.
Στον Αη Βλάση εδρεύει τώρα το I Τάγμα του 2/39 Συντάγματος. Διοικητής, ο Κώστας Παπαγεωργίου. Καπετάνιος, ο Κώστας Αυγούλης. Επιτελής ο Κωταντούλας. «Εδα»**, ο Ηλίας Παπαγεωργίου (Ανταίος). Ο Λόχος Μηχανημάτων έχει διασπαρεί σε διάφορα τμήματα και μερικά πολυβόλα, που έμειναν στον Αη Βλάση, εντάχθηκαν στο Τάγμα.
Τότε από πολιτικός έγινα καπετάνιος. Οχι για πολύ.
Εδώ βρίσκεται και η Διοίκηση του Συντάγματος. Ο Αναργύρου έχει φύγει, δεν ξέρω για πού. Τώρα διοικητής είναι ο Συνταγματάρχης Κουκουδέας.
Επιασαν κάποιον που έφτασε ως εδώ από το Αγρίνιο. Δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του. Ο Κουκουδέας λέει, με την ήρεμη, χαμηλή φωνή του:
- Καλύτερα ένας αθώος νεκρός παρά ένας προδότης που γυρίζει ζωντανός στο Αγρίνιο».
Ο συγγραφέας ύστερα από αυτή την αναφορά δεν κάνει καμία μνεία για το τι απέγινε με αυτόν που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην περιοχή όπου βρέθηκαν οι Ελασίτες.
Αυτή η σιωπή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τον θάνατο του άμοιρου αυτού ανθρώπου.
Το κόμμα του «ανθρωπισμού» δεν θέλει να μένει με την αμφιβολία. Δολοφονεί…
*Ο Γιάννης Βούλτεψης ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Τον Ιούλιο του 1943 κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Ακέλας».
Πήρε μέρος στα Δεκεμβριανά με το μέρος του ΚΚΕ.
Για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εργάστηκε στον ημερήσιο και τον περιοδικό Τύπο.
Από το 1984 και ως το 1993 διατέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
**Το αρκτικόλεξο «ΕΔΑ» σήμαινε Επιτροπή Διαφώτισης Ανταρτών.
Οι «Εδα» ουσιαστικά ήταν οι κομματικοί κομισάριοι, που συνδιοικούσαν με τη στρατιωτική ηγεσία τις μονάδες των Ελασιτών.

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο που έγραψε ο ταγματάρχης Πυροβολικού Νικόλαος Μουτούσης, Ελληνας αξιωματικός, ήρωας της αντίστασης, που το 1943 έπεσε στα νύχια της συμμορίας Βελουχιώτη.
Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1959. Τιτλοφορείται «Και διηγώντας τα να κλαις...» και το χωρίο που ακολουθεί βρίσκεται στις σελίδες 11-12. 
«Οι Ελληνες, με το αλάθητο αισθητήριό τους, άρχισαν να αντιλαμβάνωνται τους καταχθόνιους σκοπούς του Ε.Α.Μ. και άρχισαν να δείχνουν την δυσπιστία τους σ’ αυτό. Και σιγά σιγά στρέφουν την προσοχή τους στις άλλες Ομάδες, που έκαναν, δειλά δειλά, την εμφάνισί τους στα βουνά της Πελοποννήσου και της Ρούμελης, η μια κατόπιν της άλλης.
Το ΕΑΜ έβλεπε με πολύ ανησυχία την μεταβολή αυτή των διαθέσεων του Λαού. Και αρχίζει την τρομοκρατική δράσι του, διαλύοντας ύπουλα και διά των όπλων κάθε Εθνική κίνησι.
Επνιξε στο αίμα απ’ την γένεσί της κάθε ομάδα που δεν είχε τις ίδιες μ’ αυτό ιδεολογικές κατευθύνσεις. Εβαλε σαν σκοπό του να μην επιτρέψη την ανάπτυξι άλλων ανταρτικών ομάδων, γιατί έβλεπε σ’ αυτές το μελλοντικό εμπόδιο για την κατάληψι της εξουσίας και την επιβολή της δικτατορίας του Προλεταριάτου στη Χώρα μας.
Αρχές Ιουνίου 1943. Βρίσκομαι στην Πάτρα, σε επαφή με την Επιτροπή του ΕΔΕΣ Πελοποννήσου, που τα κυριώτερα στελέχη της ήσαν οι: 1) Ανδρέας Μουτούσης, ιατρός, Πρόεδρος, 2) Σωτήριος Σωτηριάδης, συνταγματάρχης, 3) Ανδρέας Παπαγεωργίου, 4) Ιωάννης Βασιλάκης, λοχαγός Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, 5) Αθανάσιος Βλάχος και 6) Ν. Παπαλεξανδρόπουλος, δικηγόρος.
Η επιτροπή αυτή τον Ιούνιο του 1943 κατόρθωσε να συγκροτήση ολιγομελή ανταρτική ομάδα υπό τον Εμμανουήλ Σεβαστάκην, στην περιοχή Πιτίτσας. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, έδρα και άλλη εθνικιστική ομάδα ο “ΜΩΡΗΑΣ”.
Ο ΕΛΑΣ όμως καραδοκούσε! Αφού στην αρχή έπνιξε στο αίμα, με ύπουλη αιφνιδιαστική επίθεσι, την ομάδα “ΜΩΡΗΑΣ”, κατόπιν πέτυχε και τη διάλυσι της ομάδας Σεβαστάκη.
Η προδοτική αυτή συμπεριφορά του ΕΛΑΣ, που έγινε γνωστή στην περιοχή, προκάλεσε αναβρασμό στον εθνικόφρονα κόσμο».

 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters