Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

Λίγες ημέρες πριν, αρχαιολόγοι έκαναν μία σπουδαία ανακάλυψη στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για το ναυάγιο ενός πλοίου που πιστεύεται ότι είναι το αρχαιότερο, άθικτο ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ. Το πλοίο των 23 μέτρων βρίσκεται στον βυθό για περισσότερα από 2.400 χρόνια και πιστεύεται ότι είναι αρχαιοελληνικό
Επίσης  αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της και πάλι Μαύρης Θάλασσας, έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση. Aνήκει σε ομάδα της Ελληνικής αποικίας Ερμώνασσα, και χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Δίπλα της υπήρχαν μεταξύ άλλων ένας αμφορέας και δύο σκελετοί.
Αυτές οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις,  σε πολλές περιπτώσεις είναι «όπλα» στην Διπλωματία και σε αυτή την περίπτωση στην Ελληνική. Σε πολλές ανασκαφές, μαζί με τους αρχαιολόγους υπάρχουν και άλλοι «αρχαιολόγοι», άλλων υπηρεσιών οι οποίοι πολλές φορές ελέγχουν την ανακάλυψη και αυτό γιατί,  σε μερικές περιπτώσεις οι ανακαλύψεις αλλάζουν την ροή της ιστορίας.


Επιδιώκουν να διαχωρίσουν τους Αρχαίους Έλληνες από την Μακεδονία και την Θράκη

 

Τα παραπάνω ευρήματα αλλά και χιλιάδες άλλα, αποδεικνύουν κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, την ιστορική συνέχεια σε έναν γεωγραφικό χώρο που βασίστηκε στην γλώσσα, τον πολιτισμό, την θρησκεία και, το εμπόριο.
Η Συμφωνία των Πρεσπών από την μια, η οποία καθαρά αναφέρει ότι στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούσαν Αρχαίοι Έλληνες, και η προσπάθεια την οικειοποίησης την ιστορίας των Θρακών από τους Βουλγάρους, είναι οι βασικοί μοχλοί αποκοπής και συρρίκνωσης της Ελλάδας, όχι ως γεωγραφικό χώρο, αλλά ως ιστορία.
Αν και η επικαιρότητα είναι προσανατολισμένη στα Σκόπια και στην ονομασία, η κυριότερη απειλή έρχεται από την Βουλγαρία, η οποία σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και με την βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πλέον, ταυτίζει την ιστορία των Βουλγάρων – Σλάβων, με αυτή των Θρακών.
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2015 στο Μουσείο του Λούβρου λειτούργησε η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη. Η έκθεση, που είχε διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου, περιλάμβανε και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που είχε μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιελάμβανε αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας και προσέλκυσε 4 εκ επισκέπτες.
«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» είχε αναφέρει ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ


Η Εθνολογική αλλοίωση της Μακεδονίας μέσω των προσφύγων

 

Η Ελληνική Κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ακραία στοιχεία και εθνικιστές όσους αντέδρασαν στην Συμφωνία των Πρεσπών. Η προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών να χαρακτηρίζεται Εθνικιστής και Φασίστας όποιος τολμούσε είτε να μιλάει για Εθνική Συνείδηση, είτε να θαυμάζει κάθε τι Ελληνικό, ακόμα και ένα άγαλμα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων
Η Ελλάδα, είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου σε ένα ποσοστό -μέχρι και σήμερα- που υπερβαίνει το 80%, έχει μια εθνική συνείδηση που είναι απόλυτα ταυτισμένη με την ιστορία.
Οι αντιδράσεις για το όνομα των Σκοπίων θα ήταν πολύ μικρότερες η και μηδενικές, αν στην Μακεδονία κατοικούσαν και άλλες Εθνότητες οι οποίες δεν θα ήταν ταυτισμένες με ιστορία της περιοχής και θα εξισορροπούσαν την Εθνική ομοιογένεια η θα την αλλοίωναν τελείως, όπως Πακιστανοί, Σύριοι, Μαροκινοί και άλλοι.

Όλες οι παραπάνω Εθνότητες, δεν δίνουν, και θα έδιναν καμιά σημασία αν κατοικούσαν στην Μακεδονία, στην «Βόρεια Μακεδονία, στην Βουλγαρία, στην «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη», η σε μια χώρα που περιελάμβανε όλες αυτές, αρκεί να μπορούν να φτιάξουν την νέα τους ζωή.
Μάλιστα, τα νέα βιβλία της Ιστορίας των Ελληνικών σχολείων, προετοιμάζουν το έδαφος για τα παιδιά των προσφύγων, τους μελλοντικούς πολίτες αυτών των περιοχών, να μην μαθαίνουν πράγματα που θα τους είναι αδιάφορα, όπως για την μάχη των Θερμοπυλών.
Στην νέα τους χώρα, οι πρόσφυγες, και μετανάστες, δεν θα πρέπει να προσαρμοστούν οι ίδιοι, αλλά οι κάτοικοι που ήδη κατοικούν στην «νέα χώρα» που θα δημιουργηθεί, «χάριν της ευημερίας των λαών» και των εταιρειών


VIA DIPLOMACY
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters