Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ)

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συναγωνιστή κ Γ.Ανεστόπουλο πως από την στιγμή που αυτή την προσπάθεια στηρίζουν και ενισχύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δύο άξιοι συναγωνιστές που εκτιμώ βαθύτατα, οι Γιάννης Γιαννάκενας και Γιάννης Κουριανίδης μου είναι υπεραρκετό για να την στηρίξω κι εγώ ανεπιφύλαχτα...εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία...είθε να πάει κατ' ευχήν)

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, μία υπερκομματική πρωτοβουλία για την συνένωση-σύμπραξη των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για την εκπλήρωση του σκοπού του.

Κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε, το ΕΣΟ συνέταξε ψήφισμα, το οποίο απευθύνει στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του πατριωτικού χώρου και συνέλεξε 85 υπογραφές γνωστών και ενεργών στελεχών του εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου, ενεργών στις τοπικές τους κοινωνίες και στην ελληνική πολιτική.
Το ψήφισμα, το οποίο από σήμερα δίδεται στην δημοσιότητα, για να μπορεί να συνυπογραφεί και από οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί, θα επιδοθεί ιδιοχείρως από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του πατριωτικού χώρου. Την επίδοση θα κάνει ειδική επιτροπή, απαρτιζόμενη από αιρετά μέλη της πρωτοβουλίας μας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να υποστηρίξουν με την υπογραφή και την συμμετοχή τους αυτό μας το εγχείρημα, ώστε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στον κατακερματισμό που ταλανίζει τον πατριωτικό χώρο σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Κάλεσμα
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό με την ουσιαστική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κράτος, αλλά και η απόλυτη αδυναμία που η κυβέρνηση επέδειξε στην προστασία των Ελλήνων πολιτών κατά την πρόσφατη εθνική συμφορά στο Μάτι, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και να μας καθιστούν παθητικούς θεατές των εξελίξεων.

Είμαστε Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Αρκετοί από εμάς, συμμετείχαμε τόσο στις εθνικές κινητοποιήσεις όσο και στις εθελοντικές πρωτοβουλίες στο Μάτι. Διαπιστώσαμε μετά λύπης την πλήρη απουσία της πολιτείας, αλλά και το έλλειμμα ηγεσίας που ταλανίζει το ελληνικό έθνος.

Το ελληνικό έθνος και όχι απλά τον εφήμερο λαό, καθώς μαζί με εμάς δοκιμάζεται η παρακαταθήκη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι η έννοια του εθνικού συμφέροντος δεν υπηρετείται πια στο ελληνικό κοινοβούλιο, πολλώ δε μάλλον στην ελληνική κυβέρνηση.

Το πιο απογοητευτικό όμως είναι, ότι στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο δεν διακρίνεται ούτε κατά διάνοια η ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πολιτική πανώλη που λυμαίνεται την πατρίδα μας και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.

Ο εποικισμός της Ελλάδος από λαθρομετανάστες, ο δημογραφικός μαρασμός, η οικονομική και αμυντική της εξαθλίωση και η απόλυτη ηθική και κοινωνική της κατάπτωση δεν αφήνουν περιθώρια αδρανείας, καθώς πλέον τα κτυπήματα για το έθνος μας είναι απανωτά και αδιάκοπα.

Ο παραδοσιακός εθνικός χώρος είναι κατακερματισμένος και δεν διαφαίνεται διάθεση συνεργασίας μεταξύ αρκετών εκ των ηγετών του. Αυτό γεννά εύλογες υποψίες για τον ρόλο των κομμάτων και των προσώπων αυτών, καθώς δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους και πρακτικά υπονομεύουν ηθελημένα ή μη με την στάση τους το εθνικό συμφέρον, που θα προϋπέθετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την συσπείρωση των εθνικών δυνάμεων με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για το λόγο αυτό προχωρούμε στο κάτωθι ψήφισμα :


"...Καλώ όλα τα πατριωτικά πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην άμεση συσπείρωσή τους σε έναν εθνικό συνασπισμό ή ένα ενιαίο πατριωτικό κόμμα, που θα συγκεντρώσει τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις και θα διαμορφώσει ένα ισχυρό μέτωπο εθνικής αντιπολίτευσης, ικανό να μετουσιώσει την εθνική αγανάκτηση και απόγνωση σε δυναμική πολιτική εκπροσώπηση.

Για το σκοπό αυτό, συναινώ στη σύσταση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, που σκοπό έχει να προτρέψει και να βοηθήσει στην συνάντηση και συνεννόηση των ενδιαφερομένων μερών με τελικό στόχο την συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων, ώστε το εθνικό συμφέρον να υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από έναν ενιαίο ισχυρό πολιτικό οργανισμό μακριά από τις παραδοσιακές παθογένειες που οδήγησαν το πατριωτικό κίνημα στον κατακερματισμό και στο σημερινό τέλμα..."


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters