Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Εμείς μιλάμε για Έθνος!
Αυτοί προωθούν την παγκοσμιοποίηση.
Εμείς εμπνεόμαστε και αγωνιζόμαστε για «τον Λαό στην Ιστορική του πορεία»!
Αυτοί σχεδιάζουν και προσπαθούν «πως να καλοπεράσει η γενιά τους».
Εμείς πιστεύουμε στην «διοίκηση δια του παραδείγματος»!
 Αυτοί εφαρμόζουν σαν μέθοδο διοίκησης την αντίληψη που λέει «την πάρτη μας».
Διαλέξτε τον κόσμο που θέλετε να ζήσετε!

Το Εθνικό κράτος πιστεύει στην συνεργασία των λαών, για την επίτευξη κοινών σκοπών και την καταπολέμηση κοινών εχθρών. Αρνείται, όμως, την διαγραφή των παραδόσεών του, των αξιών του, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του λαού του και του μέλλοντός του.
Οι παγκοσμιοποιημένοι αρνούνται την ισότιμη συνεργασία και επιδιώκουν την υποταγή στα συμφέροντα των ισχυρών.
Αγωνίζονται για την διαγραφή των παραδόσεων του κάθε λαού και την αντικατάσταση των αξιών του με άλλες, κοινές και υποχρεωτικές για όλους. Προωθούν την απαλοιφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των λαών με την βίαιη και μεγάλης έκτασης μείξη των φυλών και την «παρά φύσιν» εκπαίδευση των ανθρώπων. Προετοιμάζουν ένα μέλλον όπου αντί για έθνη θα υπάρχουν κρίκοι μιας αενάως ανανεωμένης αλυσίδας καταναλωτών και αντί για Πολίτες με προσωπικότητα θα υπάρχουν λοβοτομημένοι υπήκοοι.
Διαλέξτε τον κόσμο που θέλετε να ζήσετε και …υποταχθείτε ή ξεκινήστε τον αγώνα!


Εμείς θεωρούμε το πολίτευμα ως μέσον, για την ευημερία του κάθε λαού και για την επίτευξη των εθνικών του στόχων. Βελτιούμενο και αναθεωρούμενο ανάλογα με την εποχή και τις απαιτήσεις της.
Αυτοί θεωρούν το πολίτευμα ως υπέρτατη αξία που υπηρετεί τον αυτοσκοπό της δικής τους εξουσίας. Παρεμποδίζουν την ύπαρξη της άλλης άποψης και την αμφισβήτηση του αλάθητου που θεωρούν ότι πρεσβεύουν. Λειτουργούν σκοταδιστικά, αφύσικα και αντιανθρώπινα, όπως οι ιεροεξεταστές την εποχή του Μεσαίωνα.
Διαλέξτε τον κόσμο που θέλετε να ζήσετε και …υποταχθείτε ή ξεκινήστε τον αγώνα. Για μια ανθρώπινη κοινωνία, ελευθέρων Πολιτών!

Εμείς αγωνιζόμαστε για την λειτουργία μιας πολιτείας Ελλήνων, που να σέβεται την προσωπικότητα και να αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα, ζητώντας από τους Πολίτες της να τίθενται στην υπηρεσία της διαχρονικής αξίας του Έθνους των Ελλήνων.
Αυτοί αγωνίζονται για μία κοινωνία πληθυσμών, που θα προωθεί την ισοπέδωση αντί της αξιοκρατίας και θα διαμορφώνει όχλο υπηκόων αντί υπεύθυνων Πολιτών, ζητώντας από τούς λαούς να υπηρετούν τις επιδιώξεις των εξωθεσμικών αφεντικών τους.
Διαλέξτε τον κόσμο που θέλετε να ζήσετε και …υποταχθείτε ή ξεκινήστε τον αγώνα. Αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία, ελευθέρων Πολιτών, που θα σέβεται τις αξίες της φύσης και του Ελληνισμού.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters