Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ...«ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ»

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


Η διαπίστωση του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν κυκεώνα γεωπολιτικών εξελίξεων φυσικά δεν είναι καινοφανής και μαζί με την Ελλάδα ολόκληρη η Ν.Α. Μεσόγειος και η περιοχή που κάποιοι ονομάζουν γεωγραφικά Ευρασία και που ορισμένοι άλλοι της δίνουν μία ευρύτερη πολιτικοστρατηγική σημασία.

Η ισλαμική τρομοκρατία, η ψυχροπολεμική σχέση Τουρκίας-Ρωσίας (με τις ΗΠΑ να επιχαίρουν, αλλά να μην επεμβαίνουν ακόμα), τα κύματα των λαθρομεταναστών, όλα αυτά επηρεάζουν τις εξελίξεις στην χώρα μας, πολλώ δε μάλλον όταν ο πρωθυπουργός μας μπήκε εκουσίως στο «τρυπάκι» της συζήτησης για την από κοινού διαχείριση των διαφόρων κρίσεων στο Αιγαίο μαζί με τους «φίλους» γείτονες εξ Ανατολών, αλλά και τους διαχειριστές των οικονομικών εξελίξεων στην Ευρώπη Γερμανούς (έστω και κατ’ όνομα).

Χωρίς να παραγνωρίζουμε την μεγίστη εθνική σημασία όλων των παραπάνω εξελίξεων, δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πατρίδα μας και τον λαό βρίσκεται στις κοινωνικές εξελίξεις.

Αυτές που η αριστερίστικη κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε δείχνοντας σε όλο τους το μεγαλείο τις ιδεολογικές προκαταλήψεις που την διακατέχουν.

Ζούμε την εφαρμογή της κοινωνικής μηχανιστικής της Αριστεράς η οποία ετοιμάζονταν δεκαετίες και τώρα με την έλευση του Alexis προσπαθεί να πετύχει την πραγμάτωσή της: Ιθαγένεια στους μετανάστες, Σύμφωνο Συμβίωσης, φιλομεταναστευτική πολιτική, απεθνικοποίηση της Παιδείας, αποσταθεροποίηση της καθημερινότητας και φυσικά μία «εμφυλιοπολεμική» κατάσταση ανάμεσα στους βολεμένους του Δημοσίου Τομέα και στους έξω από αυτό.

Οι Αριστεροί δεν είναι ηλίθιοι, από την μία εφαρμόζουν τις ιδεοληψίες τους, γιατί γνωρίζουν ότι εν μέσω κρίσης οι αντιδράσεις είναι περιορισμένες, από την άλλη απεργάζονται την δημιουργία ενός «στρατού» που θα τους κρατήσει στην εξουσία.

Αυτοί που θα τον αποτελέσουν θα είναι, από την μία οι μετανάστες (νόμιμοι, παράνομοι και ημιπαράνομοι) και από την άλλη η κοινωνική μάζα του Δημοσίου που και αυτή αναζητά, εν μέσω κρίσης, μία σανίδα σωτηρίας....

Τις Πταίει;Η Αριστερά καλώς κάνει, όσο μπορεί, αυτά που κάνει, γιατί στην θέση εξουσίας που έχει σήμερα την έφεραν οι αστικές κυβερνήσεις από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Αυτές οι κυβερνήσεις που δεν κατανόησαν ότι το σύνθημα «το όπλο παρά πόδας» σήμαινε ουσιαστικά την εισχώρηση στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, στις δομές της κοινωνικής ζωής, στην μόδα και στο θέαμα.

Αυτές που, επίσης, δεν κατανόησαν ότι με το να «μπουκώνουν» με χρήματα, μέσω των διορισμών στον Δημόσιο Τομέα τους Αριστερούς δεν πρόκειται να τους αλλάξουν καθ’ όσον ο χαμαιλεοντισμός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιδεολογίας τους.

Δυστυχώς κυρίως στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνον σε αυτήν, λίγοι γνωρίζουν την τακτική και την μεθοδολογία του Γκράμσι και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν για την Σχολή της Φρανκφούρτης.

Ο Γκράμσι, Ιταλός στην καταγωγή, όταν ο φασιστικός άνεμος του Μουσολίνι σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του διέγνωσε ότι ο κομμουνισμός μπορεί να υπάρξει μόνον μέσα από την ενασχόληση με τις μη συμβατικές πολιτικές διεργασίες.

«Μπείτε στον πολιτισμό, μπείτε στην παιδεία», φώναζε από την εξορία του, «γιατί ο Duce έχει κατακτήσει τις μάζες», συμπλήρωνε, ό μόνος τρόπος για να τις κερδίσουμε εμείς είναι μέσω των κοινωνικών διεργασιών.

Η δε Σχολή της Φρανκφούρτης μία «στοά» καθηγητάδων τροτσκιστικής, κυρίως, πολιτικής προέλευσης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, μπήκε στην ψυχολογία, όχι των μαζών αλλά του ατόμου το οποίο θα πρέπει να αποβάλλει όλες τις εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές αλλά και κοινωνικές αναστολές του για να μπορέσει να «απελευθερωθεί», «όλοι ίσοι, όλοι ίδιοι». Άσπροι, μαύροι, ανάμεικτοι, ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι, παιδεραστές και κτηνοβάτες, λάτρεις των ενστίκτων να γίνουμε όλοι.

Αυτή είναι και αυτά πιστεύει η Αριστερά, τότε, σήμερα και για πάντα....Τι πράττεινΤο να καταδείξεις το ποιος είναι, ο προσδιορισμός, δηλαδή, του «κυριότερου εχθρού» όπως έγραφε ο μεγάλος διανοητής της «Νέας Δεξιάς», ναι υπάρχουν και τέτοιοι, Αλαίν Ντε Μπενουά, είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τρόπο με τον όποιο θα τον πολεμήσεις.

Από εκεί και πέρα χρειάζονται οι μορφές και οι μέθοδοι του αγώνα που θέλεις να δώσεις απέναντι στον εξισωτισμό, τόσο τον φυλετικό, όσο και τον κοινωνικό.

Στην Ελλάδα η πρόσφατη Ιστορία έδειξε ότι ένα αμιγώς πολιτικό κίνημα, όσες ψήφους και να πάρει, όσους βουλευτές και να εκλέξει, δεν μπορεί να κάνει τίποτε απέναντι στην απομόνωση που το θέτει το σύστημα.

Ο λόγος για την Χρυσή Αυγή, που πέρα από τις μεγάλες εγγενείς αδυναμίες της ηγεσίας της και τους λάθος πολιτικούς χειρισμούς που έκανε (τα έχουμε ξαναπεί αυτά), βρέθηκε στο πουθενά.

Με το όποιο ποσοστό της και την όποια κοινωνική συμπάθεια μπορεί να έχει δεν μπορεί να προκαλέσει αλλαγές γιατί απομονώθηκε πολιτικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εθνικιστικοί πολιτικοί σχηματισμοί και μακάρι να αντρωθούν τέτοιοι, χωρίς τα κακώς κείμενα της Χ.Α., δεν φτάνει όμως μόνον αυτό σήμερα.

Ο Εθνικισμός ως εργαλείο προστασίας της οργανικής συνέχειας της σχέσης του ανθρώπου με την φύση του δεν αρκεί να είναι αμιγώς πολιτικό, πρέπει να κατακτήσει τον πολιτισμό, το θέαμα, την παιδεία, τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων, ώστε να κατορθώσει να επιστρέψει η κοινωνία στις παραδοσιακές της αξίες, αυτές που θέλουν την διαφοροποίηση των ατόμων με βάση την καταγωγή τους αλλά και την συνέπειά τους στην συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Κόμματα, οργανώσεις, έντυπα, εκδοτικοί οίκοι, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις, κοινωνικές δράσεις, ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες, όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην αναδιοργάνωση της πατρίδας.

Εθνικισμός από τα κάτω, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται από το σύστημα, το σύστημα καταρρέει ολόκληρο όχι μόνον ένα μέρος του.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε και ζήσαμε πολλά: Εκλογές, οικονομικές κρίσεις, επιτυχίες και αποτυχίες, φυλακίσεις και θρηνήσαμε θύματα. Το 2016 ας είναι το έτος της αναδιοργάνωσης απέναντι σε έναν εχθρό που έχει εισβάλλει όχι μόνον στις γειτονιές και στις τσέπες μας, αλλά και στο μυαλό και την ψυχή μας, κλέβοντας το μέλλον μας. Ας το ξανακερδίσουμε, αυτό το τελευταίο για να μπορέσουμε να γίνουμε κυρίαρχοι και σε όλα τα προηγούμενα....

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters