Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

Του Πέτρου Ι. Νικολού
Ασκούμενου Δικηγόρου, Νομική ΕΚΠΑ

 

Οι μύθοι ασκούν ακατανίκητη, αχαλίνωτη και απροσμέτρητη δύναμη στην ψυχή του ανθρώπου. Ακόμα και μετά την πλήρη κατάρρευσή τους, την θέση τους υπό το φώς του ηλίου και την φανέρωση της πραγματικότητος, ο εξαρτησιογόνος δεσμός που ιδρύουν με την εσωτερική άβυσσο της μάζης δεν τούς επιτρέπει να εξαφανιστούν, αλλά τούς περιβάλλει με τη λεοντή της αληθοφανείας. Παρά την κατεδάφιση του αφηγήματος της ανοσίας διά των εμβολίων και των μέτρων μιάς κατ’ επίφασιν υγειονομικής θωρακίσεως, το παραμύθι της πανδημικής κρίσεως παρότι εξακολουθεί να στοιχειώνει τις στάνες της οικουμένης ήρθε με αξιώσεις να το διαδεχτεί το ευφάνταστο θεώρημα της κλιματικής αλλαγής. Οι τεχνηέντως αναφαινόμενοι κίνδυνοι για την επιβίωση του ανθρώπου έπλασαν το προσήκον πλαίσιο, ώστε κράτη, διεθνείς οργανισμοί και όσοι συγκροτούν την παγκόσμια κυρίαρχη ελίτ να πείσουν τις μετανεωτερικές κοινωνίες για την ανάγκη μετάβασης σε μία νέα πραγματικότητα όπου η τεχνολογία θα παράσχει την απαιτουμένη ασφάλεια και προστασία έναντι των προκυψασών απειλών και θα επιλύει επιτυχώς πάσα γεγενημένη ανθρώπινη αδυναμία ενώπιον θανατηφόρων ιών, ακραίων καιρικών φαινομένων και λοιπών δυσθεωρήτων υπαρξιακών προβλημάτων. Η εμφάνιση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων ως πλέον απαραίτητο τμήμα της δυστοπικής καθημερινότητος εντοπίζει τη γενική δικαιολογήτική της βάση ακριβώς στην χρεία που διαμορφώνει η εποχή των ασυμμέτρων παγκοσμίων μεταβολών.  

Με μία ‘‘έξυπνη’’ εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, η οποία αποβάλλει κάθε άγχος και περιττή ανησυχία, ήδη τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες μπορούν να διαθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδηγήσεώς τους. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, η καινή ψηφιακή ταυτότητα δεν είναι τίποτε άλλο από το πρελούδιο για την οσονούπω θέσπιση του Ενιαίου δωδεκαψηφίου Αριθμού, ο οποίος φιλοδοξεί να αντικαταστήσει όχι μόνο τους παραδοσιακούς κωδικούς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, αλλά κάθε εξατομικευμένο στοιχείο ενός εκάστου επωνύμου πολίτου. Κάθε φυσικό πρόσωπο καλείται να εξοικειωθεί με την καθιερωμένη χρήση εκείνου του αποκλειστικού αριθμητικού συνθηματικού το οποίο θα επιβάλλεται πολύ σύντομα βάσει σχεδιασμού για τη λήψη του μισθού, την χορήγηση φαρμάκων, τη διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών, τις μεταβιβάσεις, καθώς και κάθε επαφή με την οικονομία της αγοράς και τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπό το πρόσχημα της διευκολύνσεως και απλοποιήσεως της πολυπλόκου και δαιδαλώδους ζωής, η κοινωνία των πολιτών εθίζεται σε μία αυτοματοποιημένη διαδικασίας άνεσης και ευκολίας, η οποία προαλείφει την αδιαμαρτύρητη και δίχως αντιδράσεις μετέπειτα λήψη και καταχώριση βιομετρικών στοιχείων και δεδομένων. Η ανθρώπινη οντότητα από μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα εκπίπτει σ’ ένα νούμερο, έναν συνδυασμό συμβόλων, ο οποίος διαμορφώνοντας εκ των πραγμάτων ένα οργανωμένο σύστημα ψηφιακής αναγνώρισης εκχωρεί τη δυνατότητα στους νέμοντες δημοσία εξουσία να επιβάλουν εν ευθέτω χρόνω ένα παγκόσμιο matrix παρακολούθησης και ελέγχου της ανθρωπότητος. Η κυριαρχία των δομών τεχνητής νοημοσύνης επιχειρεί να παγιδεύσει τον πολίτη σ’ ένα αδυσώπητο καθεστώς ψηφιακής επιτηρήσεως, όπου αποκομμένος από τον κόσμο των αισθήσεων θα βιώνει μία ψευδεπίγραφη ευτυχία μιάς ‘‘εικονικής φυλακής’’ από την οποία τίποτε δεν θα είναι επαρκώς ικανό να τον ωθήσει σε διαφυγή.

Η απόλυτη ψηφιοποίηση της ζωής οδηγώντας τον άνθρωπο προοδευτικά στη μοναξιά και την αυτοαπομόνωση θα συρρικνώσει σε τέτοιον βαθμό την κοινωνική αλληλεπίδραση, ώστε κάθε οργάνωση συλλογικής αντίστασης απέναντι σε δυσμενείς αποφάσεις των δυναστών μας ρυθμίζουσες το περιεχομένο και την ποιότητα του βίου μας να μαρτυρείται ως αδύνατη. Η περιάγωγή μας σε μία περικεχαρακωμένη σφαίρα συστηματικής επιβλέψεως και λογοδοσίας, σε μία κατ’ ουσίαν οργουελική ‘‘δημοκρατία’’,  θα αχρηστεύεσει πολύ γρήγορα κάθε έννοια ιδιωτικότητος, αφού τα πάντα θα αποτελούν αντικείμενο ασχολίας του Κέντρου Πληροφοριών του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης, το οποίο θα στηρίζει τα τεχνολογικά συστήματα ταυτοποίησης. Το κράτος εξοπλισμένο πλέον με κάθε μέσο προσβάσεως, επεμβάσεως και αμετάκλητης διαμορφώσεως της προσωπικής ζωής θα παρουσιαστεί ως ο μοναδικά ικανός και πρόθυμος εργολάβος για την επίλυση παντός προβλήματος, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην όλο και μεγαλύτερη περιστολή έως εξάλειψη των ατομικών ελευθεριών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, ανατρέποντας στην πράξη το πολίτευμα σε μία πατερναλιστική μηχανή, η οποία ωσάν πανάκεια θα διορθώνει ό,τι ενοχλεί και βλάπτει την ήσυχη, απολαυστική και θωρακισμένη υλιστική ζωή του υπηκόου.

Ένας ιδιότυπος και συγκεκαλυμμένος ηλεκτρονικός ολοκληρωτισμός υπό τον μανδύα της εισαγωγής στο σύμπαν της ‘‘ευκολίας’’, της χαλαρότητος και απλότητος επιδιώκει δια της εγκαταστάσεώς του να επανακατασκευάσει το ανθρωπολογικό μοντέλο των παραδοσιακών κοινωνιών, χρησιμοποιώντας ως όπλο την ισχύ της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Ο Μετάνθρωπος, μία οντότητα, χωρίς ελευθερίες, σκέψη, συναισθήματα, πολιτισμό και μεταφυσική, είναι η οριστική απόληξη της υποβολής μας στο σχέδιο μαζικής ρομποτοποίησης, το οποίο απεργάζεται η άρχουσα τάξη, η οποία καταδυναστεύει δια των μισθράνων οργάνων της τα Έθνη και τους λαούς ανά τον πλανήτη. Η πάση θυσία και με κάθε τίμημα έμπρακτη εναντίωση στον βιολογικό μετασχηματισμό του ανθρώπου ανάγεται πρωτίστως σε ζήτημα βαθέως υπαρξιακό και θεολογικό. Κάθε ταπείνωση του ανθρωπίνου προσώπου σε αναίσθητη και άψυχη υπόσταση πρέπει να βρεί αντίθετο κάθε ευσυνείδητο πολίτη με Πίστη στον Τριαδικό Θεό, τον εγκαινιαστή της αληθινής Ελευθερίας.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters