Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΠΩΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ο «ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ» ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εκμεταλλεύονται τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά δίκτυα

Εκατοντάδες αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα θα υπηρετούσαν κατασκοπευτικές δράσεις για λογαριασμό της Τουρκίας χωρίς δεύτερη σκέψη. Αρκετοί είναι ήδη εκπαιδευμένοι και παλιοί γνώριμοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.


Έρευνα:Μάνος Μεϊμαράκης

Στο ζενίθ της ελληνοτουρκικής κρίσης, το 1987, όταν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Σισμίκ», με τη συνοδεία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, στάλθηκε να διεξαγάγει έρευνα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Θάσου το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου, ξαφνικά στη Θεσσαλονίκη στις συχνότητες 92 MHz και 106 MHz εμφανίστηκαν δύο νέοι ραδιοσταθμοί. Εξέπεμπαν τουρκικά τραγούδια επί πέντε συνεχόμενες μέρες, έως την Τετάρτη 1 Απριλίου.

Σύμφωνα με πηγές, ήταν δοκιμή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν οι υποδομές ραδιοφωνικών εκπομπών τους ήταν λειτουργικές. Οι ραδιοσταθμοί θα εντάσσονταν σε μια ψυχολογική επιχείρηση, με σκοπό να ρίξουν το ηθικό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης εν όψει της επικείμενης τότε στρατιωτικής σύγκρουσης.

Πώς στήθηκαν και από ποιους αυτοί οι ραδιοσταθμοί δεν έγινε ποτέ γνωστό. Πάντως, η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ στην Ελλάδα να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα.

Από τότε έως σήμερα οι μυστικές δράσεις των τουρκικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έχουν κλιμακωθεί σε όλα τα επίπεδα, με ένα μοτίβο το οποίο επαναλαμβάνεται.

Η εποχή που οι Τούρκοι αξιωματικοί πληροφοριών εκπαίδευαν Ευρωπαίους συνταξιούχους ώστε να αποτυπώνουν σε φιλμ εκατοντάδες φωτογραφίες και να παραδίδουν το υλικό σε μυστικές συναντήσεις αποτελεί πολύ μακρινό παρελθόν.

Οι συνταξιούχοι

Η στρατολόγηση ξένων, οι οποίοι έρχονται μετά τη συνταξιοδότησή τους για να ζήσουν στην Ελλάδα, ήταν συνηθισμένη τακτική των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η άνεση που έχουν Τούρκοι αξιωματικοί πληροφοριών να κυκλοφορούν άφοβα στη χώρα και να εντοπίζουν αμέσως τους κατάλληλους υποψηφίους για στρατολόγηση δείχνει πόσο καλά γνωρίζουν την Ελλάδα.

Σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις των νεότερων χρόνων, με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας επικοινωνιών, έφτασαν στο σημείο να εκπαιδεύσουν έναν 72χρονο Γερμανό να τους διαβιβάζει τις πληροφορίες που συνέλεγε με κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ηλικιωμένος, αφού είχε βγει στη σύνταξη στη Γερμανία, το 2009 ταξίδεψε στη Χίο, όπου αγόρασε ένα σπίτι. Μερικούς μήνες αργότερα τον πλησίασαν Τούρκοι, προσφέροντάς του οικονομικά ανταλλάγματα για να τους παρέχει πληροφορίες.

Εκείνος δέχτηκε αμέσως και σύντομα άρχισε να στέλνει στους Τούρκους αξιωματικούς πληροφοριών φωτογραφίες υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων (κυρίως πολεμικά πλοία και οχήματα), αναφορές κινήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, ενώ χαρτογραφούσε σταθμούς της ΔΕΗ, λιμάνια, φράγματα, γέφυρες κ.ά. Δρούσε επί τρία χρόνια ανενόχλητος, ώσπου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2013 να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Για τη φυσική επαφή του με τους χειριστές του στη Χίο επικοινωνούσε μαζί τους μέσω μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας με τουρκικό αριθμό. Σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις κατασκοπείας των νεότερων χρόνων για λογαριασμό της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας οι εμπλεκόμενοι βρέθηκαν να κατέχουν τουρκικά τηλέφωνα. 

Πράκτορες με άσυλο και πίστη στο Ισλάμ

Πλέον, εκτός από τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις κοινότητες των χιλιάδων αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα ως «δεξαμενές» υποψήφιων πρακτόρων τους, καθώς οι περισσότεροι είναι φιλικοί προς την Τουρκία.

Με χιλιάδες από όσους έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο «πρόσφυγα» οι Τούρκοι γνωρίζονται από τα θέατρα των επιχειρήσεων σε ΣυρίαΙράκΑφγανιστάνΛιβύηΛίβανοΠαλαιστίνη και Κουρδιστάν.

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη κατηγορία «μεταναστών» και «προσφύγων» προέρχονται οι ιδανικοί υποψήφιοι για στρατολόγηση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι μιλούν καλά και την τουρκική γλώσσα, είναι ήδη εκπαιδευμένοι, μεταξύ άλλων, και σε μεθόδους συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών και χρήσης νέων τεχνολογιών κρυπτογράφησης ή κεκαλυμμένης επικοινωνίας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν πολεμική εμπειρία και μόνο με ένα δελτίο αιτούντος άσυλο κινούνται ανενόχλητοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι πρότινος οι ελληνικές Αρχές αντιμετώπιζαν τα κυκλώματα διακινητών, τις εγκληματικές ομάδες που διακινούν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και την ισλαμική τρομοκρατία ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Πλέον επιχειρούν να συνδέσουν οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση και με δίκτυα κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας. Η κυριότερη μέθοδος στρατολόγησής τους από τους Τούρκους χειριστές είναι η επίκληση στον «πατριωτισμό» των υποψηφίων, δηλαδή οι κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις, η πίστη στο Ισλάμ και η αγάπη προς την Τουρκία, σε συνδυασμό με χρηματική αμοιβή και κάθε είδους διευκολύνσεις ακόμα και για ταχύτερη έκδοση αποφάσεων ασύλου…

Όσοι δεν συνεργάζονται απειλούνται με καταγγελία στις ελληνικές Αρχές για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, με τον κίνδυνο να απελαθούν στην Τουρκία και από εκεί να επαναπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους, στις οποίες μπορεί να είναι καταζητούμενοι για ποινικά εγκλήματα ή εγκλήματα πολέμου.

Ο «σκοτεινός» ρόλος της τουρκικής κινητής τηλεφωνίας

Οι πληροφορίες που μπορεί να συλλέγουν είναι κυρίως όσες δεν βλέπουν οι δορυφόροι. Ακόμα και στις πλέον προηγμένες χώρες οι δορυφόροι δεν μπορούν να καταγράψουν παρά μόνο μία ή δύο εικόνες ανά μέρα ή σπανιότερα, όποτε περνούν πάνω από κάθε περιοχή, ενώ δεν μπορούν να δουν τι υπάρχει κάτω από υπόστεγα ή μέσα σε κτίρια.

Συνεπώς, οι πληροφορίες από ανθρώπινες πηγές στο έδαφος είναι πάντοτε μια σημαντική πηγή στρατιωτικών πληροφοριών. Ταυτόχρονα, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε όλο το Αιγαίο σε κέντρα υποδοχής μεταναστών λειτουργούν εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα με τουρκικούς αριθμούς.

Οι χάρτες με την κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας στην Ελλάδα είναι εξόχως αποκαλυπτικοί.

Φωτογραφίες και πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και κεραίες γύρω, μέσα και έξω από στρατόπεδα, για αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά έργα, δημόσια έργα, λιμάνια, κεραίες τηλεφωνίας, αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικούς σταθμούς, χαράξεις δρόμων, φωτογραφίες από αχαρτογράφητες δασώδεις περιοχές, φωτογραφίες ακτών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αιγιαλοί αποβάσεως, όλα αυτά λίγο έως πολύ έχουν βρεθεί στην κατοχή ατόμων τα οποία έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδος.

Ακόμα και από τις στρατιωτικές παρελάσεις μπορούν να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας, από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται αριθμοί οχημάτωναρμάτων μάχης ή άλλων οπλικών συστημάτων, από φωτογραφίες στρατιωτών με τον εξοπλισμό τους, αξιωματικών των μονάδων που παρήλασαν και κυρίως, από φωτογραφίες των προσώπων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι πληροφορίες μπορούν να διαβιβάζονται από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας σε άλλα άτομα στα νησιά του Αιγαίου και από εκεί να προωθούνται στην Τουρκία από τις τουρκικές συσκευές, μέσω των τουρκικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Εξαιρετικά πολύτιμα αποκτήματα για την Τουρκία αποτελούν, επίσης, στρατιωτικοί από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία κ.α., οι οποίοι αυτομόλησαν και βρίσκονται στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες» ή έχουν διαφύγει στην Ευρώπη.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, παραδείγματα είναι αυτό ενός Σύρου στρατιωτικού, κατά δήλωσή του ειδικού στον ηλεκτρονικό πόλεμο και χειριστή όπλων υψηλής ακριβείας. Μπήκε παράνομα στην Ελλάδα μέσω της Χίου και μετακινήθηκε στη συνέχεια στους Αγίους Θεοδώρους, όπου παρέμεινε ώσπου να του απονεμηθεί άσυλο πρόσφυγα. Σύμφωνα με πηγές, φέρεται ότι έχει συμμετάσχει σε ταραχές εναντίον Κούρδων προσφύγων στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων πριν από μερικά χρόνια.

Διαρροές

Από προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πλατείες υπέρ του Ερντογάν στην Τουρκία το 2018, ένας άλλος, επίσης Σύρος, κατά τη διαμονή του ως «πρόσφυγας» στη Λέρο το 2019, ο οποίος, μάλιστα, συστηνόταν ως επικεφαλής του Γραφείου Πληροφοριών της Ελεύθερης Συρίας σε Τουρκία και Ελλάδα, από τις πρώτες μέρες της διαμονής του στο κέντρο υποδοχής ανέβαινε σε διάφορα υψώματα γύρω από τη Ναυτική Βάση της Λέρου, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας ανενόχλητος.

Μερικούς μήνες αργότερα έγινε γνωστή η υπόθεση με την κλοπή οπλισμού σε αποθήκη πυρομαχικών – υπόθεση για την οποία η ελληνική κοινή γνώμη δεν έμαθε ποτέ τι είχε συμβεί. Ο ίδιος άνθρωπος τον Δεκέμβριο του 2019 στρατολογούσε από τη Λέρο μισθοφόρους, με αμοιβή 1.500 ευρώ, για λογαριασμό της Τουρκίας στη Λιβύη. Διέφυγε ανενόχλητος στην Αλβανία μέσω Αθήνας.

Ακόμα ένας 32χρονος Σύρος «πρόσφυγας», με ελληνικούς και τουρκικούς τηλεφωνικούς αριθμούς στην κατοχή του, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έχαιρε μεγάλου σεβασμού στο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Βαθύ της Σάμου, στην πορεία αποδείχθηκε όχι μόνο διακινητής και ενδιάμεσος στο σύστημα ανταλλαγής χρημάτων Hawala, αλλά στρατολογούσε αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για στελέχη της Shahiba στην Ελλάδα – μιας συριακής παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία καταδιώκει αντικαθεστωτικούς, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας σε όλη την Ευρώπη.

Καθ’ όλη την παραμονή του στη Σάμο διατηρούσε στενές επαφές με την Τουρκία, ενώ χρηματοδοτούμενος από την Τουρκία τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας τον εμφάνιζε συχνά σε ζωντανές συνδέσεις ως σχολιαστή των εξελίξεων γύρω από το «προσφυγικό» ζήτημα στην Ελλάδα.

«Σκανάρισμα»

Ο Μουσταφά Αλκχάμ είναι ακόμα ένας «πρόσφυγας», ο οποίος επίσης πέρασε απαρατήρητος από τις ελληνικές υπηρεσίες ασύλου. Από το Κονάκ της Σμύρνης τον Μάιο του 2017 βρέθηκε στην Κω τον Αύγουστο του ίδιου έτους, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε περάσει και από το Καστελλόριζο.

Τρία χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2020, εμφανίζεται σε κέντρο εκπαίδευσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής Τζαντάρμα, στη Σμύρνη. Τα ίχνη του χάθηκαν για περίπου δύο μήνες, με τις φήμες να τον θέλουν να είχε μετακινηθεί στις Καστανιές στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020.

Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 24 Ιουνίου 2020, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο, το οποίο προωθεί αλλοδαπούς στην Ευρώπη. Δύο μέρες νωρίτερα είχε αναγνωριστεί ως «πρόσφυγας», παρέλαβε το μπλε διαβατήριο ασύλου και στις 3 Ιουλίου 2020, με ακόμα ένα άτομο, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters