Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ «Χ»


Πως έδρασαν και δρουν; Τρομοκρατώντας, λέγοντας ψέματα και δημιουργώντας στερεότυπα και βέβαια, σπέρνοντας το μίσος. Παντού τα ίδια. Είναι μάλιστα άξιο προσοχής πως επιβάλλουν οι θιασώτες του σφυροδρέπανου τα αφηγήματά τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι αντίπαλοί τους, επειδή ακριβώς πιστεύουν στην ελευθερία και στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, αδυνατούν να λειτουργήσουν φιμώνοντας, σπιλώνοντας και ψευδόμενοι.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Από την ιδεολογία του μίσους που έχει ως βάση της τη μαρξιστική θεώρηση, ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη έχει υποφέρει πολύ. 100.000.000 είναι τα θύματα των καταγεγραμμένων βιαιοτήτων του κομμουνισμού, ενώ αμέτρητες άλλες ζωές έχουν καταστραφεί και καταστρέφονται από τις κομμουνιστικές δικτατορίες και τη δράση της αριστεράς γενικότερα. Στη Βόρεια Κορέα, όπου οι αντιφρονούντες εκτελούνται δημόσια σε κατάμεστα από το καθεστώς στάδια, στην Κούβα όπου φυλακίζονται και αργοπεθαίνουν στις φυλακές οι αντίπαλοι του καθεστώτος, στη Βενεζουέλα όπου οι πολίτες λιμοκτονούν και όταν διαμαρτύρονται δολοφονούνται από ένοπλους παρακρατικούς. Γενοκτονίες, σφαγές, εκτελέσεις, εκτοπίσεις, φυλακίσεις, επιβαλλόμενοι λιμοί, γκουλάγκ, αποτελούν μερικές μόνο από τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο κομμουνισμός για να σιωπήσει τους αντιπάλους του, ή όλους όσοι αρνούνταν υποταχθούν ή όλους όσοι θεωρούσε ότι κάποια μέρα θα αντιτάσσονταν στην εξουσία του. 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ

Όμως, τα ψέματα αποκαλύπτονται. Η πλύση εγκεφάλου, βέβαια, έχει συγκεκριμένη στόχευση: αυτός ο οποίος έχει υποβληθεί σε αυτήν, να μην αναγνωρίσει την αλήθεια όταν την αντιμετωπίσει. Αλλά, η τακτική αυτή της αριστεράς, έχει ημερομηνία λήξης. Το ψέμα δεν μεταβιβάζεται διαχρονικά, αλλά αποκαλύπτεται (βλ. σφαγή του Κατίν). Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι διηγήσεις των ανθρώπων που υπέστησαν την κομμουνιστική θηριωδία δεν επέτρεψαν τη μεταβίβαση της «ελεγχόμενης» και προπαγανδιστικής «γνώσης» στις επερχόμενες γενιές. Παράδειγμα: τι δεν λένε ποτέ για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρ Ορμπάν οι «προοδευτικοί» και φιλεleft του δυτικού Τύπου; Ότι ως φοιτητής αντιστάθηκε σθεναρά στο κομμουνιστικό καθεστώς της Βουδαπέστης, υποκείμενος έτσι σε συλλήψεις και διώξεις. Οι Ούγγροι πολίτες βέβαια, γνωρίζουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Κι έτσι, ήρθε η επίσκεψη ενός φίλου στα κρατητήρια της Γκεστάπο, στην οδό Κοραή, να αναδείξει αυτό που έγραψε με πληθώρα αποδείξεων στο βιβλίο του για την αντιστασιακή οργάνωση ‘Χ’ «ΘΗΣΕΙΟ Ιούνιος 1941 – Δεκέμβριος 1944» (Αθήνα 2009) ο εξαιρετικός Φάνης Χαμόδρακας, λέγοντας πως η προσπάθειά του «έχει ως στόχο την καταγραφή κάποιων γεγονότων που έζησα προσωπικά σαν παιδί, αλλά και τις μαρτυρίες κάποιων αγωνιστών της 'Χ', που ο Θεός τους διατηρεί μέχρι σήμερα στη ζωή. Μαρτυρίες που καταδεικνύουν όχι μόνο το πάθος που είχαν οι τότε νεαροί αγωνιστές κατά των ναζιστών κατακτητών, και αργότερα, αυτά τα παιδιά, μια χούφτα όλοι κι' όλοι, περικυκλωμένοι από τις ορδές του κόκκινου φασισμού αγωνίστηκαν με απαράμιλλη γενναιότητα στην περιοχή του Θησείου για σαράντα οκτώ ώρες θυσιάζοντας στο βωμό της Ελευθερίας της Πατρίδας μας ακόμα και τις ίδιες τις ζωές τους, αλλά ταυτόχρονα οδήγησαν τον ΕΛΑΣ στην πρώτη του ήττα, έστω και αν το Θησείο έπεσε». Τι είδε λοιπόν ο καλός μας φίλος: στους τοίχους εκεί του κρατητηρίου, ένας εκ τν κρατούμενων είχε χαράξει το έμβλημα της ‘Χ’. Το απεικόνισε και μας έστειλε την σχετική φωτογραφία, την οποία σας παραθέτουμε.

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Για την ιστορία: τα στελέχη της ‘Χ’, πιστοί στον Βασιλέα Γεώργιο Β’, συνεργάστηκαν με την ελληνική εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου και αντιστάθηκαν στους ναζί και αργότερα στους σταλινιστές και εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ανθ/γού Πεζ. Γεώργιου Ευσταθίου ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο του 1941, του Αντ/άρχη Πυρ. Αναστάσιου Καλφιώτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά των Γερμανών τον Αύγουστο του 1944 στη διάρκεια επιχείρησης της ‘Χ’ στη περιοχή πέριξ των  φυλακών «Αβέρωφ», του Ευάγγελου Γκούμα που τραυματίστηκε τη 25η Μαρτίου 1943 στη διάρκεια επιχείρησης της ‘Χ’ κατά των Ιταλών, του Ανθ/γού Πυρ. Αριστομένη Αντωνακέα, ο οποίος συνελήφθη από τους Γερμανούς τον Μάρτιο του 1943 και καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο, η ποινή του μετατράπηκε σε 15ετή φυλάκιση, μεταφέρθηκε στη Γερμανία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης απ’ όπου γύρισε με το πέρας του πολέμου, του Αντ/χη Πυρ. Βασίλειου Μπουτσικάρη, ο οποίος συνελήφθη από τους Ιταλούς στα τέλη του 1942 και φυλακίστηκε για 11 μήνες και του Ταγμ. Πεζ. Γεώργιου Ταρσούλη, ο οποίος συνελήφθη από τους Ιταλούς τον Δεκέμβριο του 1942 και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία, απ’ όπου γύρισε το 1945 και του Βενιζέλου Ευσταθόπουλου, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο του 1943 από τους Γερμανούς και φυλακίστηκε στο Χαϊδάρι, μεταξύ πολλών άλλων. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται από την αριστερά και προσπαθούν να εμφανίσουν τους Χίτες συμμαχητές του Γεωργίου Γρίβα ως «προδότες» και «δωσίλογους», είναι ψευδή και αβάσιμα και συνιστούν απλά κομμουνιστική προπαγάνδα. Η αριστερά δια του ΕΛΑΣ αρχικά και αργότερα της ΟΠΛΑ, άρχισε να χτυπά τη ‘Χ’ τον Οκτώβριο του 1943, δολοφονώντας συνεχώς στελέχη της, αλλά προσπαθώντας να δολοφονήσει και τον ίδιο τον Γεώργιο Γρίβα. Το γεγονός ότι η σθεναρή αντίσταση της οργάνωσης, η οποία στη διάρκεια της κατοχής φυγάδευε Έλληνες αξιωματικούς στην Αίγυπτο, ματαίωσε εν πολλοίς τα σχέδια για την κατάληψη του κέντρου της πρωτεύουσας, ήταν κάτι που οι κομμουνιστές (που στη διάρκεια της κατοχής συνήθιζαν να καταδίδουν τα στελέχη των μη κομμουνιστικών οργανώσεων ώστε να τους βγάζουν από τη μέση) ποτέ δεν συγχώρησαν στη ‘Χ’. Την αντιστασιακή δράση της οργάνωσης επιβεβαίωσε άλλωστε δημόσια και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, ο οποίος αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου («δεν μπορώ να ορκίσω κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς», είπε), με αποτέλεσμα η τελευταία να τον καθαιρέσει τον Ιούνιο του 1941.

«ΕΩ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters