Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
www.katsivardas-dimitriadou.gr



«Την γλώσσα μου την έδωσαν Ελληνική
Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου….
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου με τα πρώτα λόγια του Ύμνου»
(Ελύτης  Άξιον εστίν)
 
Είναι πρόδηλο ότι η Ελλάς, έχει απεμπολήσει την εθνικής της συνείδηση, έχει λεηλατήσει την έννοια του έθνους και έχει ευτελίσει την ιδέα της Πατρίδας, τούτο δε εξάλλου προάγεται με υπερηφάνεια από το ανθελληνικό «τόξο» της αριστεράς, η οποία καίτοι ηττηθείσα, εν έτει 1946-1949, διαρκούντος του συμμοριτο-πολέμου, σήμερον, λόγω της ανοχής της ψοφοδεούς κεντρο-δεξιάς, από την νομιμοποίηση κατ’ ουσίαν του Κ.Κ.Ε, ήτοι το 1974 και εντεύθεν, έχει κυριαρχήσει ιδεολογικά, έχοντας εξαπολύσει την χρόνια δηλητηριώδη διαβρωτική επίθεση προς την παράδοση του Ελληνισμού.
Η προδοτική αριστερά απεργάζεται εις το διηνεκές την απάλειψη του Ελληνισμού, την πλήρης κατασυκοφάντησή του, εξ αυτού του λόγου, επιχειρεί παντοδαπώς να εκριζώσει την Ορθόδοξη παράδοση, η οποία αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ, θεμελιώδη πυρήνα της εθνικής μας παραδόσεως.
Πέραν από το εγκληματικό παρελθόν της ( η αριστερά) ουδέποτε έχει δημοσίως μεταμεληθεί δια τα ανοσιουργήματα τα οποία δολίως και εκ ταπεινών ελατηρίων προξένησε προς τους Έλληνες, εν ταυτώ δε, ουδέποτε έχει ασκήσει κριτική δια την εκκωφαντική κατάρρευση και την εν γένει χρεοκοπία της κομμουνιστικής ιδεοληψίας του Σιδηρούν Παραπετάσματος, το οποίο στραγγάλισε αφόρητα, οιαδήποτε έννοια ατομικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας των πολιτών.
Εις την καθημαγμένη Ελλάς, η υποκουλτούρα της αριστεράς έχει εμφιλοχωρήσει σε όλη την δημόσια διοίκηση, αλλοτριώνοντας οιαδήποτε δημόσια δομή και καταλαμβάνοντας πάσα δημόσια θέση, προκειμένου να διαδώσει την κατάπτυστη ιδεοληψία της, η οποία αποτελεί, έκφανση της όποιας σήμερον παρακμιακής αποσυνθέσεως βιώνουμε δια της επιβολής του πολιτισμικού μαρξισμού προς την κοινωνία.
Η αριστερά κατ’ ουσίαν, συνιστά τον Δούρειο ίππο, δηλονότι ότι αποτελεί τον σιωπηρό οδοστρωτήρα, τον οιονεί προπομπό ο οποίος καβαραρθρώνει τα έθνη, καταλύει τις εθνικές ρίζες (εξού και ριζοσπάστης), προλειάνοντας ευλόγως το έδαφος προς την εγκαθίδρυση της επελαυνούσης παγκοσμιοποιήσεως και της  Νέας Τάξης πραγμάτων.
Η παιδεία καθ’ ολοκληρίαν έχει παραδοθεί προς τον εθνομηδενισμό και τον κοινωνικό μηδενισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολίτες με απονεκρωμένα αντανακλαστικά δίχως όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου, αφού οι νέοι δεν διδάσκονται ιστορία, τα γεγονότα έχει παραχαραχθεί και οι ηρωικές μάχες παρασιωπούνται με επιμελή μεθόδευση προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέοι με ελεύθερο φρόνημα, με ιδεώδη, αξίας και ιδανικά, ιστάμενοι εις το ύψος του μεγαλείου του Ελληνισμού και των ηρώων προγόνων τους.
Φρονώ ότι είμεθα η μοναδική χώρα εις τον κόσμο όπου τα παιδιά εκτρέφονται ανθελληνικά, εις την ίδια την Ελλάδα, διαπαιδαγωγούνται να μισούν θανάσιμα την Ελλάδα, να απαξιώνουν τον Ελληνικό πληθυσμό και να μιμούνται τους ξένους πολιτισμούς οι οποίοι προήλθαν από αντιγραφή του πρωτόλειου Ελληνικού.
Τα νέα παιδιά, γαλουχούνται με πλήρη ιδεολογική σύγχυση, ταυτίζουν την αγάπη για την πατρίδα τους με τον Ναζισμό, εξομοιώνουν την δημοκρατία με τον Σταλινισμό, και  εξοβελίζουν το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας, προτιμώντας να ομιλούν κωδικοποιημένα μετερχόμενοι φειδωλώς ορισμένες ελάχιστες φράσεις δίκην απλώς στοιχειώδους επικοινωνίας μεταξύ τους.
Είμεθα η μοναδική χώρα η οποία μισούμε την γενέτειρα μας, ήτοι την μήτρα του πολιτισμού μας, τα αγιασμένα χώματα των προγόνων μας, την κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού ο οποίος σηματοδότησε την μετάβαση προς την πολιτισμένη Ευρώπη.
Οι νέες γενιές γαλουχούνται με μίσος δια την ιδέα του Ελληνισμού, εξ αυτού του λόγου βανδαλίζουν με περισσή ηδονή τα μνημεία της σύγχρονης και όχι μόνο ιστορίας, με υπέρμετρο μίσος και εμπάθεια προς το παρελθόν μας.
Ο στόχος της παιδείας είναι  η λήθη της αλήθειας, ο ακρωτηριασμό από το παρελθόν μας, και η στρεβλή διαπαιδαγώγηση του λαού με κατεύθυνση τους δήθεν κοινωνικούς μαρξιστικούς αγώνες.
Η πλύση εγκεφάλου, η εθνική αποδόμηση, η ευθεία καταστρατήγηση του Καταστατικού Χάρτη της Πατρίδας μας, ήτοι της Συνταγματικής εννόμου τάξεως, η οποία προβάλλει αμιγώς τον Χριστιανικό Χαρακτήρα του Συντάγματος καθώς και τις θεμελιώδεις έννοιες του έθνους και της Πατρίδας, ως τους πυλώνες της εννόμου τάξεως, εις την πράξη ποδοπατούνται με αδιανόητη θρασύτητα.
Η αιματοβαμμένη Ελληνική σημαία απαξιώνεται, με αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να τείνει προς μία πολυπολιτισμική απαίδευτη κοινωνία, μία άμορφη, διανοητικά λοβοτομημένη μάζα, η οποία δεν διεκδικεί τίποτε, δεν έχει επίγνωση του παρελθόντος αλλά ούτε και του μέλλοντος αποτελώντας απλώς μίας καταναλωτική υδαρή μάζα η οποία διαμορφώνεται και ποδηγετείται ευχερώς από τον εκάστοτε δοτό επίδοξο ταγό, άθυρμα των κοσμο-εξουσιαστών.
Οι κοσμουεξουσιατές επενδύουν εις την σύγχυση με την συνεργεία των εξωνημένων Μ.Μ.Ε, επιδιώκουν να επιβάλλουν μία εκμαυλισμένη κοινωνία ρηχού διανοητικού επιπέδου, εθισμένη εις την νοοτροπία της κλειδαρότρυπας, δίχως ουδένα εφόδιο, δια την συλλογική εξέλιξη και πρόοδο της πατρίδας και του έθνους, ως οντολογική συνέχεια του παρελθόντος μας.
Η έλλειψη καλλιέργειας, η μη ύπαρξη πνευματικών ενδιαφερόντων, η μη ύπαρξη διανοουμένων ποιητών, σοβαρών πολιτικών εν συνδυασμό με την συστηματική υποβολή της κοινωνίας της συγχύσεως και του πολτού, δημιουργεί νευρώσεις οι οποίες συνιστούν τον προθάλαμο της συλλογικής καταθλίψεως του λαού, ο οποίος άγεται και φέρεται από τα σύγχρονα νοσηρά και παθογενή πρότυπα της ανθελληνικής και κατακερματισμένης παιδείας μας.
Ο άκρατος υλισμός, ο αμοραλισμός, ο αποχριστιανισμός, ο ωφελιμισμός, συνιστούν ορισμένες εκφάνσεις της γενικής συνισταμένης της επικρατούσης καταστάσεως εις την σημερινή κοινωνία, με αποτέλεσμα, ουδείς να μην ασχολείται με την εξανάσταση και την αφύπνιση της κοινωνίας μας.
Εντούτοις όμως, η εξέγερση θα έλθει από την διάρρηξη των στεγανών κλισέ των αυτονόητων συνειρμών, η μελέτη των αρχαίων ελληνικών κειμένων, η μελέτη των πατέρων της εκκλησίας μας, η βιωματική εμπειρία της Εκκλησίας, τα πύρινα κηρύγματα ορισμένων πεφωτισμένων κληρικών μας, ο πύρινος λόγος ορισμένων συμπολιτών μας, συνιστούν το προζύμι του νάματος δια του οποίου οφείλουμε να κοινωνήσουμε ίνα αναγεννηθούμε.
Το σύστημα επιχειρεί καθοιονδήποτε τρόπο να μας εγκιβωτίσει εις ένα πνιγηρό αδιέξοδο με διάφορους ετερόκλητους τρόπους όπως : καταναλωτισμός, αποπνευματικοποίηση, επαχθή μνημόνια, εργασιακό μεσαίωνα, ανεργία, ειδεχθή δανεισμό, κατασχέσεις πλειστηριασμό, λογοκρισία στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και διατύπωση απόψεων,  μεθοδευμένη αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού δια της βαθμηδόν πτωχοποιήσεως της και την οικονομική ενίσχυση των επήλυδων οι οποίοι, παράνομα και άλογα, βαπτίζονται συλλήβδην και αδιακρίτως ως πρόσφυγες.
Όλοι οι ως άνω μηχανισμοί, συνθλίβουν τον ανθρώπινο νου, του καθιστούν την ζωή του ιδιαίτατα δυσχερή και απαροσπέλαστη, σε συνάρτηση με την δαμόκλειο σπάθη, ήτοι τον επαπειλούμενο κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου με την γείτονα χώρα, όπως και την εργαλειοποίηση της υγείας δια τον αόρατο πόλεμο με τον ιό.
Άρα ποια είναι η τελεσφόρα λύση σε όλα αυτά, ποιο είναι το προσήκον αντίδοτο προς ρύθμιση της ως άνω καταστάσεως, η μυωπική προσκόλληση εις την ύλη, ο ενστερνισμός του μηδενισμού, εθνικού και κοινωνικού ή η άμεση προσφυγή εις τις ανοικτές αγκάλες της Εκκλησίας μας των ζώντων Αγίων μας και του απτού  Θεού  μας ο οποίος μας στέργει και μας σκέπει.
Εις τον αντίποδα δηλαδή των δαιμονικών τεκταινομένων, υπό των προβατόσχημων λοικοποιμένων του συστήματος, οφείλουμε πρωτίστως ως προς τους εαυτούς και τους προγόνους μας τιμώντας τον ομφάλιο λώρο της ιστορίας το οποίο ημείς τυγχάνει να διανύουμε ως συνεκτικοί αρμοί μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, να αντιστεκόμαστε φυλάσσοντας θερμοπύλες να περιφρουρήσουμε τα πρωτοτόκια μας.
Εν κατακλείδι, ας νήφουμε και ας αγρυπνούμε, αγωνιζόμενοι άχρι εσχάτων, ημείς το καθήκον μας και ο Θεός προϊόντος του χρόνου θα μας αποκαλύψει ανυπερθέτως το σχέδιο του.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters