Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ


Από το 1975 μέχρι σήμερα, η Τουρκία άλλοτε πιο δυναμικά, άλλοτε πιο ήρεμα, αλλά πάντα μεθοδικά και με σχεδιασμό δεκαετιών, εγείρει ανύπαρκτα θέματα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με σκοπό να σύρει τις δύο χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κερδίσει κάτι, από αυτά που δεν έχει σήμερα, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τι κάνει η Τουρκία; Αμφισβητεί τα πάντα. Η διαχρονική αμφισβήτηση τυπώνεται στο μυαλό και τη συνείδηση των ισχυρών του πλανήτη. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα των υποχρεωτικών διαπραγματεύσεων, η Τουρκία κάτι θα κερδίσει κυριαρχία, σε έδαφος, θάλασσα και αέρα.

Τι εννοούμε;

Σκεφθείτε πως ζείτε σε μία μονοκατοικία με 4 στέμματα αυλή γύρω γύρω. Ο γείτονας της μιας πλευράς, αρχίζει από το 1975 να υποστηρίζει πως η αυλή σας θα πρέπει να μετατοπιστεί κατά 10 μέτρα πιο μέσα από τα όρια των οικοπέδων.

Όταν εσείς του λέτε πως εδώ χαράχτηκαν τα όρια των οικοπέδων από τους μηχανικούς, εκείνος υποστηρίζει πως έγινε λάθος και θα πρέπει να καθίσετε να τα βρείτε. Υποστηρίζει πως η μέτρηση των οικοπέδων, δεν έπρεπε να έχει γίνει από τις άκρες των οικοπέδων, αλλά από τον τοίχο του σπιτιού του!

Επειδή εσείς θεωρείτε πως αυτά που ακούτε είναι (φυσικά) χαζομάρες, τον αγνοείτε.
Τότε, εκείνος αρχίζει να απλώνει τη μπουγάδα του σε σχοινιά που βρίσκονται πάνω από το δικό σας οικόπεδο. Εσείς του ζητάτε να τα μαζέψει, εκείνος τα μαζεύει, αλλά κάθε μέρα τα ίδια.

Το 1996 ο γείτονάς σας υποστηρίζει πως τα φρούτα από το δέντρο που βρίσκεται 3 μέτρα από τον φράχτη του, θα πρέπει να τα μαζεύει εκείνος, επειδή το δέντρο βρίσκεται εντός των «αμφισβητούμενων» 10 μέτρων από τον φράχτη του. Στέλνει μάλιστα και εργάτες, με συνοδεία μπράβων, για να μαζέψουν τα φρούτα.

Εσείς προσπαθείτε να τους διώξετε, αλλά βλέπετε πως υπάρχει κίνδυνος να πέσει πολύ ξύλο εκατέρωθεν.
Καλείτε τους «φίλους» σας (τους Ευρωπαίους) αλλά αυτοί σας λένε «βρείτε τα», καθώς συνεργάζονται επαγγελματικά με τον γείτονά σας και δεν θέλουν να χαλάσουν τις μπίζνες που κάνουν μαζί του.

Το 2020 ο γείτονάς σας αποφασίζει να φυτέψει 5 δέντρα στο δικό σας οικόπεδο, για να πουλάει τα φρούτα τους. Όταν του λέτε πως αυτό είναι το οικόπεδό σας, σάς λέει πως είναι αμφισβητούμενο τμήμα, στο οποίο έχει δικαιώματα εξαιτίας της κακής οριοθέτησης των συνόρων.

Τελικά, οι φίλοι σας και επαγγελματικοί συνεργάτες του γείτονά σας, σάς αναγκάζουν να καθίσετε στο τραπέζι και να συζητήσετε με τον γείτονα τρόπους αμοιβαίας ικανοποίησης του θέματος.

Είναι βέβαιο πως ο γείτονας θα κερδίσει τα 4 από τα 10 μέτρα που διεκδικούσε και τα δέντρα που φύτεψε και υπάρχουν εκεί.

Εσείς θα έχετε χάσει 4 μέτρα από το οικόπεδό σας, το οποίο πληρώσατε όταν το αγοράσατε και πληρώνετε ΕΝΦΙΑ τόσα χρόνια.

Είναι βέβαιο πως μετά από λίγα χρόνια, ο γείτονάς σας θα επανέλθει με παρόμοιες διεκδικήσεις με σκοπό να περιέλθουν στην κυριότητά του και τα υπόλοιπα 6 μέτρα που δεν κατάφερε να σας αποσπάσει με τις «διαπραγματεύσεις» ή μπορεί να προβεί ακόμη και στην βίαιη κατάληψή τους.

Αυτή είναι η Τουρκία.

Θέτει συνεχώς θέματα – διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, με σκοπό να κερδίσει κάτι. Όσο η Ελλάδα και η Κύπρος δεν διεκδικούν τίποτα από την Τουρκία, όσο «συμβιβάζονται» με το (δήθεν) Διεθνές Δίκαιο, το οποίο δεν υπάρχει, καθώς Δίκαιο είναι το Δίκαιο του ισχυρού, όταν θα έρθει η ώρα των υποχρεωτικών διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα χάσει τα 4 από τα 10 αιτήματα που θα έχει θέσει η Τουρκία.

Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να διεκδικεί άμεσα, με επιθετική ρητορική:

– Την αποχώρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής από την Κύπρο.

– Την αποχώρηση των εποίκων από την Κύπρο, ώστε η αναλογία πληθυσμού στο νησί να επανέλθει στα επίπεδα του 1974, δηλαδή 82-18 (18% Τουρκοκύπριοι).

– Την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, με αμοιβαία εγκαθίδρυση πρεσβειών στην Άγκυρα και τη Λευκωσία.

– Την διάλυση της Τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου, καθώς αυτή αποτελεί επιθετικό σχηματισμό που στρέφεται κατά των Ελληνικών νησιών.

– Την απομάκρυνση του Τουρκικού στρατού από τα παράλια της Μικράς Ασίας σε απόσταση τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων, ώστε να μην απειλούνται τα Ελληνικά νησιά.

– Την μείωση του αριθμού των Τουρκικών στρατιωτών στην Ανατολική Θράκη, σε αναλογία 1 προς 1 σε σχέση με τους Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο.

– Την αυτονομία της Ίμβρου και της Τενέδου, κατ’ εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, με άμεση επιστροφή των περιουσιών στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα νησιά αυτά και άδεια νέας εγκατάστασής τους.

– Μετά την πάροδο 10 ετών από την επιστροφή των περιουσιών και των Ελλήνων στις νήσους Ίμβρο και Τένεδο, δημιουργία δημοψηφίσματος για την επιλογή της χώρας στην οποία θα υπάγονται διοικητικά.

– Επιστροφή των περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και επανεγκατάστασή τους.

– Επιστροφή όλων των Εκκλησιών που βρίσκονται εντός της Τουρκικής επικράτειας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατεδάφιση των μιναρέδων και επαναλειτουργία τους ως Χριστιανικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, προεξέχουσας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

– Αναγνώριση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως Οικουμενικού.

– Άμεση επαναλειτουργία της Εκκλησιαστικής Σχολής της Χάλκης.

– Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων.

– Αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά, καθώς αυτά δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες δημιουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Είναι βέβαιο πως η Ελληνική Διπλωματία μπορεί να συντάξει έναν μακροσκελέστατο κατάλογο με Ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, οι οποίες όσο παράλογες και αν φαίνονται, είναι αυτές που θα εξισορροπήσουν τις Τουρκικές παράλογες διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, όταν θα έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων.

Όταν δεν διεκδικείς τίποτα, χάνεις κι αυτά που έχεις.


Cosmostatus

ΑΒΕΡΩΦ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters