Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Δερβιτσιώτης
 
Εάν κάποιος είχε χρόνια να επισκεφθεί την Αλβανία, διασχίζοντας την σήμερα από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα θα παρατηρήσει αρκετούς αστραφτερούς μιναρέδες να ορθώνονται στους ουρανούς. Είναι απορίας άξιο πως χωριά και οικισμοί με ελάχιστους κατοίκους που στερούνται τα βασικά ακόμη και για την επιβίωση τους έφεραν είς πέρας τέτοια έργα.
Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη, είναι απροκάλυπτη η προσπάθεια επιστροφής των «Οθωμανών» στα Βαλκάνια. Τζαμιά, σχολεία, τουρκικές σημαίες να ανεμίζουν, μια ακατανόητη αγάπη του αλβανικού λαού οτιδήποτε τουρκικού, ακατανόητη εάν σκεφτεί κάποιος ότι αυτός ο λαός σκλαβώθηκε, καταπιέστηκε και εκδίωξε τους Οθωμανούς από τα εδάφη του. Ο εθνικός ήρωας των Αλβανών πολέμησε εναντίον Οθωμανών, η Αλβανία έγινε ανεξάρτητο κράτος μετά την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πόσο γρήγορα ξεχάστηκαν όλα αυτά και τι συνδέει αλήθεια τους δυο λαούς τόσο πολύ;; Η θρησκεία θα πει κάποιος, η αλήθεια είναι όμως ότι ουδέποτε οι αλβανικές φυλές δεν ήταν στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι και σίγουρα δεν ήταν φανατικοί και συνειδητοποιημένοι.
Ουδέποτε η θρησκεία δεν έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην αλβανική πραγματικότητα και απόδειξη αυτού είναι πως ποτέ στην ιστορία της περιοχής δεν υπήρξαν θρησκευτικές συγκρούσεις παρ' όλη την συνύπαρξη 3 κυρίαρχων θρησκειών, απόδειξη επίσης αποτελεί το ποσό εύκολα το κομμουνιστικό κόμμα του Εμβέρ Χοτζα ξερίζωσε εν μια νυκτί την θρησκευτική συνείδηση των Αλβανών και μάλιστα χωρίς να «ανοίξει μύτη».
Ποια είναι όμως η αιτία αυτού του «σφοδρού» έρωτα; Ελλάδα και Έλληνες είναι ο κοινός παρανομαστής και εάν για τους Τούρκους είναι γνωστό πως ο Έλληνας είναι ο προαιώνιος εχθρός, για τους Αλβανούς ακόμη και σήμερα δυσκολευόμαστε να το αποδεχθούμε παρ' όλα τα αμέτρητα σημάδια. Δεν υπάρχει χώρα με μεγαλύτερη de facto επιρροή στην Αλβανία από την Ελλάδα, παραπάνω από τον μισό πληθυσμό της Αλβανίας μιλάει η τουλάχιστον καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα, το ίδιο ποσοστό έχει επισκεφτεί κάποια στιγμή της ζωής του την Ελλάδα, έχει δουλέψει εκεί, έχει νοσηλευτεί ίσως εκεί και έχει βελτιώσει σίγουρα την ζωή του. Δεν υπάρχει όμως και χώρα την οποία να μισεί περισσότερο ο μέσος Αλβανός, αρκεί κάποιος να ακούσει συζητήσεις σε παρέες Αλβανών, αρκεί να δει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την καταστροφή στο Μάτι και την χαρά πολλών Αλβανών για την καταστροφή που συνέβη, αρκεί να δει τις ενέργειες του επίσημου αλβανικού κράτους εναντίον της ελληνικής κοινότητας, μιας κοινότητας που διαχρονικά μόνο έχει βοηθήσει το αλβανικό κράτος να σταθεί στα πόδια του (εγνωσμένου κύρους καθηγητές, ποιητές, πολιτικοί, επιστήμονες που θεμελίωσαν το αλβανικό κράτος ήταν ελληνικής καταγωγής).
Συνεχής προσπάθεια ξεριζωμού και αρπαγής περιουσιών, φυλακίσεις, κατατρεγμοί, βεβήλωση και κατεδάφιση θρησκευτικών μνημείων. Το μίσος τους είναι διαχρονικό, βαθύ και καθολικό. Τα γεγονότα και οι αποδείξεις είναι αμείλικτες, παρ' όλες τις ατέρμονες προσπάθειες της Αθήνας (τεράστιες επενδύσεις, ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, υποδομών, υποτροφιών σε τέκνα Αλβανών, στήριξη για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες) οι ελληνοαλβανικές σχέσεις βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενες.
Η υποχωρητική και κατευναστική πολιτική αποδεδειγμένα λειτουργεί αντίθετα από τις προσδοκίες. Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η περικύκλωση και συρρίκνωση της Ελλάδας από ένα βαλκανικό μουσουλμανικό τόξο που μεθοδικά χρόνια τώρα δημιουργεί. Στρατηγικός στόχος πια της Αλβανίας (αφού η Ελλάδα της άνοιξε την όρεξη και η Τουρκία την αποθρασύνει) είναι ο ξεριζωμός του ελληνισμού και οι «ευκαιριακές» διεκδικήσεις, όταν οι συγκυρίες το επιτρέπουν, θεμάτων που πριν κάποια χρόνια δεν θα τολμούσαν καν να σκεφτούν.
Ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός είναι ο πρώτος που βιώνει τα αποτελέσματα αυτού του «έρωτα» και οφείλουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να βγάλουν τις παρωπίδες και να παραδεχθούν ότι υπάρχει χαραγμένη στρατηγική των Αλβανών που δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών ή κακών πρωθυπουργών, αλλά συνολικού εθνικού μίσους κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει ποσό μάλλον τώρα που αυτό «καλλιεργείται» επίσημα από το αλβανικό κράτος (βλέπε βιβλία ιστορίας, γεωγραφίας) με την ώθηση και παρότρυνση της Τουρκίας.
Η διαμορφωμένη κατάσταση απαιτεί εθνική στρατηγική, επίδειξη ισχύος, σκληρά μέτρα για να ανακοπεί ο αφανισμός του ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες, να ανακοπεί μια συρρίκνωση που λίγοι αντιλαμβάνονται. Εδώ και δεκαετίες ο ελληνισμός υποχωρεί, Έλληνες της μαύρης θάλασσας, Έλληνες της Ιωνίας, Έλληνες του Πόντου, Έλληνες των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Πόλης!
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο ξεριζωμός είναι προ των πυλών, να ενωθούμε και να δράσουμε πριν προσθέσουμε ακόμη μια χαμένη πατρίδα στην ήδη μεγάλη λίστα. 
 
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


Himara.gr
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters