Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΤΡΑΜΠ) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η πάντα αγέλαστη και σκληρή εκπρόσωπος Σάρα Σάντερς, δεν μπορούσε να το τονίσει πιο ωμά και πιο καθαρά. Δεν θα ξεχάσουμε όσα κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν, ήταν λίγο-πολύ το μήνυμά της.

Η ερώτηση αφορούσε πάλι τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον, που βρίσκεται σε κατ’ οίκο περιορισμό στην οικία του, στη Σμύρνη, κατηγορούμενος για κατασκοπεία και «τρομοκρατικές πράξεις». Οι Τούρκοι τον αναμειγνύουν με μάρτυρες που φορούν κουκούλες στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και στο κουρδικό αντάρτικο του PKK. Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές…

Ένα δικαστήριο στην Τουρκία αρνήθηκε σήμερα (χθες) την έκκληση του Πάστορα Μπράνοσν για να αφεθεί ελεύθερος. Θεωρεί η αμερικανική κυβέρνηση ότι πρόκειται για νέα οπισθοδρόμηση ή απλά διατηρείται το στάτους κβο; Ήταν η ερώτηση του Αμερικανού ανταποκριτή.

Η κ. Σάντερς ήταν εκεί που σήκωσε το γάντι και στόχευσε τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, ο οποίος αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο εχθρό της Αμερικής θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Είπε η εκπρόσωπος:
«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία, και ειδικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, έχουν αντιμετωπίσει τον Πάστορα Μπράνσον -ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και δυνατός Χριστιανός, και ο οποίος δεν έκανε τίποτα κακό- πολύ άδικα, πολύ άσχημα. Και είναι κάτι που σ’ αυτή την κυβέρνηση δεν θα ξεχάσουμε”.

Η απάντησή της στα αγγλικά:
SANDERS: We feel that Turkey, and specifically President Erdoğan, have treated Pastor Brunson — who we know to be a very good person and a strong Christian who’s done nothing wrong — very unfairly, very badly. And it’s something that we won’t forget in the administration.

Είπε και άλλα πολλά η κ. Σάντερς, τα οποία αφορούν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την οποία συνέδεσε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Και ως γνωστόν, όταν οι Αμερικανοί ομιλούν για εθνική ασφάλεια οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν πέρα.

Όταν ρωτήθηκε, λοιπόν, για τις τουρκικές κυρώσεις και αν αυτές θα απαντηθούν, έδωσε μία απάντηση που κατά την άποψή μου «ανοίγει» το νέο γεωπολιτικό παιγνίδι στην περιοχή. Τόνισε σχετικά: «Οι δασμοί που επέβαλε η Τουρκία (εναντίον των ΗΠΑ) είναι σίγουρα ένα λυπηρό βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση.

Οι δασμοί που έθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία αφορούσαν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας (της Αμερικής). Οι δικοί τους (δασμοί) είναι αντίποινα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για το τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε σε μια προσπάθεια να απαντήσουμε, αλλά σίγουρα δεν υποστηρίζουμε την απόφαση της Τουρκίας να αντιταχθεί εναντίον μας, επειδή εμείς προστατεύουμε τα εθνικά συμφέροντα ασφαλείας (των ΗΠΑ)».


Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί επέβαλαν τους δασμούς και γενικά τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας επειδή τέθηκαν σε κίνδυνο τα στρατηγικά τους συμφέροντα και η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος, δημόσια και επίσημα, αποκαλύπτει ότι η Τουρκία και η πολιτική του Ερντογάν θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Αμερικής.

Αναγνωρίζουν, χωρίς να αναφέρουν τη Ρωσία και το Ιράν, πως η στενή στρατηγική σχέση της Άγκυρας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη, απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τελευταίο διάστημα, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και των μυστικών υπηρεσιών, εκπονούν εναλλακτικά σχέδια στην περίπτωση που δεν βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει ο κατήφορος των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων. Αν μελετήσει κανείς τον χάρτη της περιοχής, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι οι αξιωματούχοι αυτοί δεν έχουν άλλες επιλογές, πέραν της γνωστής. Εάν ο Ερντογάν δεν υποχωρήσει, αναγκαστικά πρέπει να καταφύγουν στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα και στους Κούρδους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από δέκα μήνες «τιμωρίας» ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις δεν αντιδρούσαν στα καμώματα του Ερντογάν και είχαν φτάσει στο σημείο να τον αφήνουν ατιμώρητο όταν λάμβανε θέσεις που παραβίαζαν τους κανόνες του ΝΑΤΟ και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των εχθρών των ΗΠΑ και της Δύσης. Η κυβέρνηση του Ντ. Τραμπ συνέχισε την ίδια πρακτική, μέχρι που οι επιτελείς της συνειδητοποίησαν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν είχε εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ασφάλεια της Αμερικής. Και εκεί αποφάσισαν να δράσουν. Το θέμα του Πάστορα Μπράνσον ήταν η δικαιολογία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η οποία εκφράζει με ακρίβεια τις σκέψεις του προέδρου Τραμπ, έστειλε μηνύματα χθες, αλλά και τελεσίγραφα, που πρέπει να αναλυθούν με προσοχή στην Αθήνα και τη Λευκωσία:
Έβαλε στο κάδρο τον ίδιο τον Ερντογάν, ως υπεύθυνο για τα βάσανα του Πάστορα, κάτι που σημαίνει ότι στις επόμενες κυρώσεις θα είναι στόχος και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Έθεσε θέμα κινδύνου της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Είπε ότι οι δασμοί αποφασίστηκαν ως μέτρα προστασίας των αμερικανικών συμφερόντων.
Και έστειλε το μήνυμα στον κ. Ερντογάν ότι αυτή η κυβέρνηση (του Τραμπ) δεν ξεχνά.

Με λίγα λόγια, ακόμα και αν επιτρέψουν στον κ. Μπράνσον να επιστρέψει στην Αμερική, ακόμα και αν αφήσουν ελεύθερους και τους άλλους Αμερικανούς πολίτες, τα εκκρεμή θέματα μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Τραμπ είναι τόσο δύσκολα, που τούτη η κρίση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μπορούσε να τελειώσει μόνο με άσχημο τρόπο…

HellasJournal
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters