Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

ΙΤΑΛΙΚΟΣ «ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ! - ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
 
Αμέσως μετά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, το πολιτικό σύστημα κλιμάκωσε την τρομοκράτηση του πληθυσμού με την απειλή της ολοκληρωτικής καταστροφής, εάν η χώρα αποχωρούσε από το ευρώ. Το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του ήταν ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι λευκοί έποικοι για να πείσουν τους ιθαγενείς να ανταλλάξουν τον χρυσό με τις γυάλινες χάνδρες. 
Τρομοκρατούσαν τον λαό απειλώντας τον ότι, εάν επέστρεφε η χώρα στη δραχμή, θα έπρεπε οι Ελληνες να στέκονται για ώρες στις τραπεζικές ουρές για να πάρουν συνάλλαγμα για σπουδές ή για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ή ότι θα ήταν αδύνατον να συνεχίσουν να επισκέπτονται οι κυρίες τα Σαββατοκύριακα την Oxford Street… Ταυτόχρονα, όμως, απέκρυβαν δολίως τα αποτελέσματα της κυλιόμενης πτώχευσης και τις συνέπειες της παραμονής της χώρας στο γερμανικό ευρώ, προπαγανδίζοντας μόνο τις δήθεν αρνητικές επιπτώσεις από τη μη εξυπηρέτηση του χρέους και την αναγκαστική επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους πολίτες ότι μετέτρεψαν το ιδιωτικό χρέος των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών σε διακρατικό μέσω του καταστροφικού PSI και πως μετακύλησαν το χρέος στις πλάτες των πολιτών με την εσωτερική υποτίμηση, ώστε να σωθούν οι ίδιοι, το διεθνές τραπεζικό σύστημα και η Γερμανία.

Επίσης, κανείς πολιτικός δεν ενημέρωσε τον λαό για το επικείμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων, για τα εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας που θα ακολουθούσαν, για τη βιβλική έξοδο του πληθυσμού, για τη μεταφορά των ιδιωτικών και κρατικών περιουσιακών στοιχείων στους ξένους δανειστές, για την αποβιομηχανοποίηση και τη διάλυση των οικονομικών δομών, για την καταστροφή των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, ασφάλειας και άμυνας, για τη λεηλασία μισθών και των συντάξεων, για την αποδόμηση της κρατικής διοίκησης και των δομών, και συνεπώς για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μέσω της εκχώρησης των ιστορικών, διοικητικών και οικονομικών τίτλων της χώρας στους ξένους, και κυρίως στους Γερμανούς κατακτητές.

Κανένας πολιτικός δεν εξήγησε στους πολίτες ότι μια χώρα με 250 δισεκατομμύρια ευρώ τραπεζικές καταθέσεις στο εσωτερικό και άγνωστο ύψος καταθέσεων στο εξωτερικό, με σημαντικά ιδιωτικά και κρατικά αποθέματα χρυσού, έργα τέχνης και συλλογές, καθώς και με αξία ιδιωτικής περιουσίας σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ, ακόμα και εάν προχωρούσε σε στάση πληρωμών στο εξωτερικό, θα ήταν σε θέση να υποστηρίξει την έκδοση εθνικού νομίσματος χωρίς να χρειασθεί να απολέσουν οι πολίτες τις περιουσίες τους, να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, να δραπετεύσει το πλέον δυναμικό μέρος του πληθυσμού στο εξωτερικό, να υπονομευτούν η εξωτερική και η εσωτερική ασφάλεια και να μετατραπεί η χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο και σε διεθνή παρία.

Η οικονομία διέπεται από το αξίωμα ότι, όταν κάποιος χρωστά πολλά, τότε το πρόβλημα το έχει ο δανειστής και όχι ο δανειζόμενος. Λόγω του μεγέθους του συνολικού ευρωπαϊκού χρέους, το 2010 το πρόβλημα το είχαν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ.
Ακριβώς αυτή την οικονομική αντίληψη αρχικά κατανόησαν και μετά υλοποίησαν οι γειτονικές χώρες, εκβιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερμανία. Η Ιταλία, με το τεράστιο εξωτερικό χρέος των 2,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ και παρά τη λυσσώδη αντίδραση της Γερμανίας, σφυρίζει αδιάφορα στις ολοένα αυξανόμενες κρατικές δαπάνες της και στη χρηματοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, γνωρίζοντας ότι αν επιστρέψει στη λιρέτα θα οδηγήσει τη Γερμανία στην κόλαση.

Αντίστοιχα, η Τουρκία είναι ευχαριστημένη με τα χρέη των περίπου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επειδή οι τελευταίες θα κάνουν το παν για να διασώσουν την τουρκική οικονομία. Ενα μελλοντικό τουρκικό οικονομικό «κανόνι» θα απειλήσει σοβαρά την ύπαρξη του τραπεζικού συστήματος.
Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές της Τουρκίας μέσω της υποτιμημένης τουρκικής λίρας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, η βιομηχανική παραγωγή της καλπάζει αχαλίνωτη, βουλιάζει η χώρα από τους τουρίστες, ενώ η τουρκική λίρα ανατιμήθηκε σε μία ημέρα 2%, μετά την ανακοίνωση της ανάθεσης αμυντικών προγραμμάτων ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τουρκική βιομηχανία.

Εάν το πολιτικό σύστημα επέλεγε τον οικονομικό εκβιασμό που ακολουθεί η Ιταλία, αντί να διασώσει τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες, ή το παράδειγμα της Τουρκίας, υιοθετώντας εθνικό νόμισμα, η Ελλάδα θα απέφευγε την καταστροφή, η δε χώρα σήμερα θα ήταν εθνικά ανεξάρτητη και όχι ένα θλιβερό γερμανικό προτεκτοράτο με άθλιες -κατοχικού τύπου- κυβερνήσεις.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters