Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΖΗΤΩΩΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ : ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ένα πραγματικά περίεργο δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας Anadolou  αναφέρει ότι ο Όμιλος Κοπελούζου συμφώνησε την πώληση σε τουρκική εταιρεία δύο υπερσύγχρονων εργοστασίων παραγωγής πολυκρυσταλλικού πυριτίου (το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων) και φωτοβολταϊκών κυττάρων/φωτοβολταϊκών πλαισίων αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το Anadolou ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Suoz Energy Group, Berk Ucuran Ciller δήλωσε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία του αγόρασε τα εργοστάσια των ελληνικών εταιρειών Piritium & Silcio τα οποία βρίσκονται στην Πάτρα από τον όμιλο Κοπελούζου.
Σύμφωνα με τον Berk Ucuran Ciller ο εξοπλισμός του εργοστασίου παραγωγής των φωτοβολταϊκών κυττάρων/φωτοβολταϊκών πλαισίων θα μεταφερθεί στην Τουρκία στην περιοχή Dilovasi όπου θα ξεκινήσει εντός έξι μηνών την παραγωγή για την κάλυψη τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και την πραγματοποίηση εξαγωγών.
Όπως αναφέρει ο  Berk Ucuran Ciller το εργοστάσιο που θα μεταφερθεί στην Τουρκία κατασκευάστηκε το 2009 με γερμανική τεχνολογία έναντι 45 εκατ. ευρώ και πριν από τέσσερα χρόνια έκλεισε λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που οι ευρωπαϊκές εταιρείες του τομέα αυτού αντιμετώπισαν από τις κινεζικές εταιρείες.

Η παραγωγική δυνατότητα του ελληνικού εργοστασίου είναι 80 megawatts και θα προστεθεί στα 300 megawatts που ήδη μπορεί να κατασκευάζει κάθε χρόνιο το τουρκικό εργοστάσιο της Suoz Energy Group στην περιοχή Dilovasi.
Στόχος της τουρκικής εταιρείας είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής ικανότητας των μηχανημάτων του ελληνικού εργοστασίου που θα μεταφερθεί στην Τουρκία ώστε συνολικά η απόδοση του αναβαθμισμένου τουρκικού εργοστασίου να φτάσει τα 500 megawatts επιδιώκοντας την επίτευξη κύκλου εργασιών 100 εκατ. δολαρίων το 2018 και 150 εκατ. δολαρίων το 2019.
Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Suoz Energy Group οι επενδύσεις της εταιρείας τα επόμενα 10 χρόνια θα φτάσουν τα 400 εκατ. δολάρια με στόχο ο κύκλος εργασιών να φτάσει το 1 δις το 2028. Χάρις στην αγορά του ελληνικού εργοστασίου και την περεταίρω αναβάθμιση των υποδομών του εργοστασίου στο Dilovasi 230 νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν στην εταιρεία και θα προστεθούν στους 270 υπάρχοντες.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για κάθε νέο megawatt που η εταιρεία προσθέτει στην παραγωγική της ικανότητα αντιστοιχεί μια νέα πρόσληψη. Ουσιαστικά η πώληση του ελληνικού εργοστασίου στην τουρκική εταιρεία δημιούργησε 80 νέες θέσεις εργασίας στην γειτονική χώρα.
Τέλος όπως επεσήμανε ο Berk Ucuran Ciller η εταιρεία του αγόρασε τα ελληνικό εργοστάσιο που θα μεταφερθεί στην Τουρκία σε πάρα πολύ καλή τιμή… Η ανάπτυξη έρχεται.


DEFENCEPOINT
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters