Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Του Ιωάννη Κουριαννίδη
Διευθυντή περιοδικού «Ενδοχώρα»
 
Η δυναμική που αναπτύχθηκε στην ελληνική κοινωνία με αφορμή το Σκοπιανό, όπως αυτή εκφράστηκε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και άξια παρατήρησης και μελέτης. 
Είναι σίγουρα αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέδρασε σε όλα αυτά που του επιφύλαξαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με τα διαδοχικά Μνημόνια που άλλαξαν βίαια την καθημερινότητά του, τις συνήθειες και τη στάση ζωής του γενικότερα. Ακόμη και αυτό το περίφημο «κίνημα των “Αγανακτισμένων”» ξεθύμανε πολύ γρήγορα, απογοητεύοντας όλους όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσε να ανατρέψει την πορεία ολέθρου που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Αυτό συνέβη διότι, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, οι Ελληνες μοιράστηκαν τη συνενοχή τους με τους καταστροφείς της πατρίδας. Είτε διότι πράγματι κάποιοι «τα έφαγαν μαζί τους» είτε διότι συνειδητοποίησαν ότι όλα αυτά τα πολιτικά αθύρματα νομιμοποιήθηκαν στην εγκληματική δράση τους από τους ίδιους με την ψήφο τους. Η πελατειακή σχέση ψηφοφόρων και εξουσιαστών, όταν δεν ήταν απροκάλυπτα ανταποδοτική, τουλάχιστον καλλιεργούσε την προσμονή των ανταλλαγμάτων.

Ετσι λοιπόν, όταν τους πετούσαν κατάμουτρα τα πολιτικά συμβόλαια των μεταπολιτευτικών ετών, οι αντιστάσεις κάμπτονταν, τα κεφάλια έσκυβαν και το μίσος των υπηκόων δεν μπορούσε να εκδηλωθεί χωρίς την ανταπόδοση μιας περιφρόνησης, που έφερνε νέα φορολόγηση, σκληρότερα μέτρα και θρασύ αντίλογο στη λαϊκή οργή. Οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα που πετιούνται στα καλάθια με τους βρόμικους γιακάδες τους και τα φθαρμένα ακρομάνικά τους.

Η απαξίωση των ηγεσιών διευρύνει συνεχώς το χάσμα με τη βάση της κοινωνίας. Αυτό το χάσμα έγινε έντονα αντιληπτό με αφορμή το Σκοπιανό. Με αφορμή, δηλαδή, ένα θέμα από το οποίο ο Ελληνας δεν είχε τίποτε υλικό να κερδίσει. Δεν προσδοκούσε από αυτό να εξυπηρετήσει στενά προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες του. Ηταν, όμως, ένα πεδίο αντιπαράθεσης όπου οι πολίτες είχαν το πάνω χέρι. Χωρίς ενοχές, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς υστεροβουλίες, βγήκαν στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες δικαιώνοντας τη δραγούμειο ρήση «αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει».

Πράγματι, ο ανιδιοτελής αυτός αγώνας που ξεκίνησε ο ελληνικός λαός και τον συνεχίζει εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, με το οποίο αντιπαρατίθεται σθεναρά, και ενώ γνωρίζει ότι πιθανότατα οι δωσίλογοι της πολιτικής εξουσίας δεν θα υποχωρήσουν απέναντι στη λαϊκή οργή, στοχεύει πρωτίστως στη δική του δικαίωση. Με τον αγώνα τους οι Ελληνες αποκαθάρονται των ενοχών τους, πετούν από πάνω τους τα μιάσματα της συνεργασίας τους με το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολιτευτικής λαίλαπας, που διέσυρε διεθνώς τη χώρα και απαξίωσε τις κοινωνικές κατακτήσεις του και τα εθνικά δίκαιά του.

Κι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι η μάχη χάθηκε, ότι, αν επιμείνουμε, θα υποστούμε αναπόδραστες ήττες, ότι κάθε αγώνας είναι μάταιος, τόσο φουντώνει η λαϊκή οργή.
Το τελευταίο χαρτί των εθελόδουλων ηγεσιών είναι η απεγνωσμένη προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι με τις εθνικές αντιδράσεις διχάζεται η ελληνική κοινωνία! Αλήθεια, όταν επιχειρείται συστηματικά η διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω «αξιόπιστων» δημοσκοπικών ερευνών σε δείγματα 1.000 και 2.000 ατόμων, που υποτίθεται πως αποτυπώνουν τη βούληση ολόκληρου του ελληνικού λαού, τότε η «δημοσκόπηση» που καταγράφηκε σε δείγμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στους δρόμους και στις πλατείες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας τι βαθμό αξιοπιστίας έχει άραγε;

Τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας επιδιώκουν όλοι αυτοί που έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες εφήμερων εξουσιών, τις οποίες αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν, με οποιοδήποτε κόστος για την πατρίδα και την κοινωνία.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι με τις πρακτικές τους έχουν δημιουργήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες συνθήκες για να πέσουν σύντομα, μαζί με τις καρέκλες τους...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters