Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μοναδικό που μπορεί να πεί κανείς. Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας  η αύξηση των αυτοκτονιών το διάστημα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αγγίζει το 40%, το ελληνικό κράτος, ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για την... ψυχολογική υποστήριξη των μεταναστών.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγο καιρό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης είχε κάνει μία ερώτηση σχετικά με την αύξηση των αυτοκτονιών στην χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την δράση κυκλωμάτων τοκογλύφων . Τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνταρακτικά. 40% αύξηση στις αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τις στατιστικές της ΜΚΟ Κλίμακα που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας 24ωρη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Μέσα στο 2010, η γραμμή δέχθηκε 2.500 κλήσεις από ανθρώπους που κάλεσαν για σοβαρό λόγο, ενώ από το 2007, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία της μέχρι το 2010, ο αριθμός των κλήσεων έχει τετραπλασιαστεί. «Μία στις τέσσερις κλήσεις αφορά σε οικονομικά προβλήματα και χρέη». Αυτοί που σκέφτονται δηλαδή να αυτοκτονήσουν έχουν αυξηθεί κατά 400% μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.
Και αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο να προσπαθήσει να βοηθήσει τους Έλληνες, φαίνεται ότι προτιμά να διαθέτει τα κονδύλιά που του περισσεύουν για την ψυχολογική υποστήριξη των λαθρομεταναστών. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα.
Όπως αναφέρει σε ερώτησή του, προς το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού κατά πάσα πιθανότητα συνεργάζονται και τα τρία γι' αυτή την τρομερή ... κίνηση,  το ελληνικό κράτος ξοδεύει περίπου 1.500.000 ευρώ για την ψυχολογική υποστήριξη των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται. Όπως αναφέρει ο βουλευτής Πειραιώς, 81 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και μεταφραστές για την εξυπηρέτηση λαθρομεταναστών θα αμειφθούν με 16-18.000 ευρώ, για εργασία λιγότερη των τριών μηνών. Και τι εργασία ε; εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών. Και μάλιστα, τουλάχιστον 20 από τους 81 είναι αλλοδαποί, οι οποίοι προσελήφθησαν με σύμβαση από το ελληνικό κράτος.
Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω μας; Το ελληνικό κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους Έλληνες σε κάθε επίπεδο, είτε οικονομικό, είτε ακόμη και από τις μαφίες των τοκογλύφων. Και αφήνει τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους υπάρχει για να υπηρετεί – όπως ακριβώς και κάθε δημόσιος υπάλληλος, κάθε κυβερνητικό στέλεχος, κάθε υπουργός και κάθε πρωθυπουργός – να βάζουν τέλος στις ζωές τους και την ίδια στιγμή ξοδεύει τόσα χρήματα για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των λαθρομεταναστών.
Θα πει κανείς, τι να τους κάνουμε; να τους αφήσουμε να τρελαθούν και να αρχίσουν να σφάζονται; Δεν νομίζω ότι το ζήτημα είναι εκεί. Το ζήτημα είναι στο ποιός επιτρέπει σε όλους αυτούς, τους ... χρήζοντες ψυχολογικής υποστήριξης να έρχονται στην χώρα μας, να εγκαθίστανται σε αυτήν και με κάθε τρόπο να μας επιβαρύνουν. Είτε με γιατρούς, είτε με ψυχολόγους, είτε με ο,τιδήποτε άλλο.
Είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτή η σπατάλη που γίνεται – σε τέτοιους μάλιστα καιρούς – για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες ζωής των αλλοδαπών. Δεν το λέω επειδή είμαι κακός. Το λέω γιατί το λέει η απλή, σκληρή λογική. Ακόμη και στους δρόμους, ακόμη και μέσα στις φυλακές, η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι καλύτερη από ό,τι είναι στις χώρες τους. Και όσο συμβαίνει αυτό, θα συνεχίσουν να έρχονται, μιλιούνια από δαύτους, αφού άλλωστε η δημογραφική έκρηξη της Ασίας και της Αφρικής πιέζει την Ευρώπη. Κάνοντας τέτοιου είδους... παρεμβάσεις, η ελληνική πολιτεία διασφαλίζει ότι ακόμη περισσότεροι θα έρχονται.
Φυσικά, όλοι αυτοί που μοιράζουν έτσι ανέμελα τα χρήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Και με τον τρόπο με τον οποίο αγριεύουν τα πράγματα τώρα τελευταία, δεν θα ήθελα καθόλου να είμαι στην θέση τους.

Ε.Ω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.