Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΤΕ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΜΗΤΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ

Η ώρα της συσπείρωσης όλων των Ελλήνων που πιστεύουν σε Πατρίδα και λαό είναι αυτή εδώ και η εκκίνηση πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν είναι η οικονομία που χρειάζεται πρώτη μεταρρυθμίσεις και επανεκκίνηση. Είναι η ενότητα και η ενιαία πολιτική και κοινωνική δράση των λαϊκών δυνάμεων του Έθνους. Διότι μισέλληνες και καθεστωτικοί προχωρούν πλέον με θρασύτητα και κυνισμό στην επιλεκτική καταστροφή της Ελλάδος και την εξόντωση της εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων.

Μας λέγουν σοβαρά λένε έντυπα σαν τους Financial Times ότι η Ελλάς δεν μπορεί πλέον να σωθεί και πως πρέπει οι ινστρούχτορες της «Ε»Ε να σώσουν την ευρωζώνη τους. Και μας λένε ύστερα οι υποτιθέμενοι εταίροι και οι χρηματοδότες της παγκόσμιας διακυβέρνησης πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδος και πως προς τα εκεί βαδίζουμε. Και ύστερα ακούμε για το πρόγραμμα συμμετοχής των εθελοντών τοκογλύφων που στοιχηματίζουν υπέρ της καταστροφής μας κερδοσκοπώντας, αφού η επιλεκτική χρεοκοπία θα σφαλίσει οριστικά τα τραπεζικά δάνεια των μεγάλων «ευεργετών» στην αγορά, κρύβοντας το χρήμα στα σεντούκια των νεοταξικών μαυραγοριτών.

Στο παιχνίδι της κουρεμένης ψυχολογίας, σαν τα ομόλογα της αμαρτίας δηλαδή, εισέρχονται οι «περίεργες», «δακρύβρεχτες» και πραγματικά εκβιαστικές δηλώσεις. Με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Οικονόμου να μας λέει ότι αν δεν πουλήσουμε εθνική και δημόσια περιουσία θα πρέπει να λάβουμε  πρόσθετα μέτρα. Πονάω, μας λέει ο λεγάμενος, για όλα αυτά, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών.

Όμως και τα μέτρα λαμβάνονται και η εθνική περιουσία ξεπουλιέται. Και ο κ. Λοβέρδος μας λέει από την άλλη πλευρά πως η αλήθεια δεν είχε ειπωθεί, αφού λεφτά ποτέ δεν είχαμε. Και ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος μας μιλάει για την επίθεση που δέχεται το ευρώ εις βάρος ημών και πως οι τράπεζες πονάνε αφού δεν λειτουργεί ο διατραπεζικός λογαριασμός.

Στην ζωή του έθνους όμως με ευθύνη της προσκυνημένης ελληνόφωνης καθεστωτικής τάξης λειτουργούν περίφημα όλες οι ανθελληνικές μεθοδεύσεις και όλα τα μαχαιρώματα που δεχόμαστε. Λειτουργούν μια χαρά οι διερευνητικές επαφές της ελληνικής και της τουρκικής κυβερνήσεως για την προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και …λοιπές διαφορές, όπου μαθαίνουμε ότι στα πλαίσια των χαλαρών σωστικών αγοραπωλησιών οι Τούρκοι θέτουν την αμφισβήτηση της ελληνικότητας 114 ελληνικών νησίδων. Ενημέρωση δεν έχει ωστόσο κάνει ουδείς αρμόδιος επί των διαφορών – τουρκικών διεκδικήσεων που βλέπουν το φως της ενημέρωσης από τις χαραμάδες.

Λεφτά επιπλέον δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μια χαρά τα 15 εκατομμύρια ευρώ που οδεύουν για την ανέγερση του Τζαμιού στο Βοτανικό σε βάση του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού μας. Και στα Χανιά τα καθεστωτικά ΜΜΕ είπανε για μια ρατσιστική επίθεση ενάντια σ’ έναν Σομαλό. Κανείς δεν βλέπει τις δολοφονίες Ελλήνων από τους χρυσοπληρωμένους παρά μόνο ίσως στα πολύ ψιλά και μικρά γράμματα.

Είχαμε λοιπόν την δολοφονία ενός 26χρονου Έλληνα στην Κυψέλη από ξένους εγκληματίες επειδή το θύμα αντιστάθηκε στους ληστές. Είχαμε ακόμη την δολοφονία ενός εννιάχρονου ελληνόπουλου που προσπάθησε να προστατέψει την αδελφούλα του από κάποια ανθρωποειδή εξ Αλβανίας για να χάσει τη ζωούλα του από το μαχαίρι ενός εκ των τριών καθαρμάτων. Που είναι η αγανάκτηση των λαμογιών του βορβορώδους καθεστώτος; Πουθενά. Τα μέτρα; Δεν θα ληφθούν ποτέ. Μας μιλούν για εξπρές απελάσεις παρανόμων ξένων. Αποφάσεις που πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων και της λαϊκής κατανάλωσης.

Μαθαίνουμε για τη σύλληψη κυκλώματος Ιρακινών πλαστογράφων, ένας εκ των οποίων κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Τουρκία και πυροβολισμό Ιρακινού εδώ, οι οποίοι φτιάχνανε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι λαθρομετανάστες διακινούν λαθρομετανάστες! Σε άλλη περίπτωση αλλοδαπός διακινούσε αλλοδαπούς οδικώς.

Και τώρα ανακάλυψαν τάχα τα υπόλοιπα παρεπόμενα. Μας μιλούν λοιπόν πως μαζί με την πορνεία και τα ναρκωτικά που κατέφτασαν στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις και γειτονιές από τις ασιατικές και αφρικανικές πλημμυρίδες, κατέφτασαν και οι δολοφονικές μεταδοτικές ασθένειες σαν την φυματίωση, το έϊτζ και τις μορφές φυματίωσης. Και την ίδια στιγμή μαθαίνουμε από φορείς ομογενειακούς σαν την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Βικτώριας πως έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις νέων Ελλήνων που σκέφτονται να πάνε να δουλέψουν στην Αυστραλία και αλλού. Και κάποιοι άλλοι, ανεκδιήγητοι αυτοί ωστόσο, θέλουν να πάνε τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια για λόγους φορολογικής βολής.

Και στο επιστέγασμα όλων αυτών μαζί με την δολοφονία Ελλήνων Ηρώων στην Ναυτική Βάση Αμμοχώστου μεταξύ ανευθυνοτήτων και γεωπολιτικών πιέσεων, δεχόμαστε την επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον με τις ΗΠΑ να προσφέρουν «βοήθεια» έναντι ελέγχου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι τύπου Fitch συνεχίζουν να μας υποβαθμίζουν πιστοληπτικά και το blog της βρετανικής εφημερίδος Guardian θέτει εν είδει δημοψηφίσματος προκλητικό ερώτημα για το αν θα υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας της Κρήτης.

Το καθεστώς «μας» και τα νεοταξικά αφεντικά τους πρέπει να λάβουν ένα καθοριστικό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό λέει ότι η εθνική συνείδηση των Ελλήνων μήτε υποχωρεί μήτε εξαγοράζεται. Οι δε θυσίες των Ελλήνων δεν λησμονούνται αλλά δικαιώνονται. Μόνη λύση είναι ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός της Μεγάλης Ελλάδος των κυρίαρχων και ενωμένων Ελλήνων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


a

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΕ.. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣ!! ΟΛΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο "ΕΛΛΗΝ"..ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΓΗΤΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!
    ΕΛΛΑΣ.. ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΑΣ", ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΑΣ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΗΔΗ ΘΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΗ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ) , ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΡΩΤΟΝ Η ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ...ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΙΣΙΣ..ΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΝ, ΜΕΣΟΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑΝ (ΣΥΓΝΩΜΗ..ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ..) ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ!! ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ.. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΟΙ = ΜΟΓΓΟΛΟΙ.. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ..ΤΟ 90% ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΥΠΟΔΟΥΛΟΜΕΝΟΙ..ΚΑΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟΙ...ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ ΩΣ ΕΙΝΑΙ.. ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΧΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ (ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ..ΚΛΠ.) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ..ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ.. ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Ο ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ", ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ "ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΟΙ"!!! ΟΙ "ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.. ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΟΙ..ΚΛΠ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΔΟΥΣΑΝ, ΟΠΟΥ ΠΗΔΟΥΣΑΝ..ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΑ..ΓΙΆΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ/ΜΟΓΓΟΛΟΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ..ΚΑΙ ΔΙΆΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ )..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ "ΤΡΕΛΑΘΕΙ" ΚΑΙ "ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ"..ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..
    ΑΝΑΜΕΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΣ!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΙΣΙΝ ΤΟΥ "ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ".. Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΝΩΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ!! ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΟΠΩΣ ΗΤΟ... ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΙ ΗΠΑ..ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ!! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ!! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ "ΞΕΚΟΛΛΩΣΕΙ" ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ) ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑΣ ΗΠΑ ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ..ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters