Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ - ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ

Η τραγωδία της Κύπρου και του Ελληνισμού ολάκερου στη ναυτική βάση της Λεμεσού με την απώλεια ελληνικών ψυχών  μετά την έκρηξη ενός κοντέινερ με πυρομαχικά κατασχεθέντα προ καιρού από Ρωσικό πλοίο με κατεύθυνση τη Συρία με συγκλόνισε http://www.youtube.com/watch?v=X3yt8DXhx-w&feature=player_embedded . Διότι οι Κύπριοι αδελφοί μας υπουργέ εθνικής τάχα άμυνας κ. Μπεγλίτη είναι Έλληνες όσο κι αν επιθυμείτε να τους αποσυνδέσετε από το Έθνος μας. Και όταν γνωρίζουμε τα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα που σχετίζονται με την κυπριακή ΑΟΖ και το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τον πολιτικοοικονομικό πόλεμο που υφιστάμεθα ως Έθνος στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας με τις μισερές ενέργειες ελληνόφωνων ταγών, τότε αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που διατρέχουμε.

Σε κάθε περίπτωση μου έρχονται ζωηρές στο νου οι σκηνές που έχουμε μάθει εμείς οι νεώτεροι πως έζησε η Πατρίδα μας στον καιρό της γερμανικής κατοχής, τότε που οι πνευματικοί ταγοί και οι λόγιοι άνθρωποι της Ελληνικής Φυλής βαστούσαν ψηλά τις σημαίες του Γένους και βροντοφωνάζανε τους πόθους του λαού μας. Τότε που στη χώρα τα πλάκωνε όλα και τα σκίαζε η σκλαβιά. Όταν η Ελλάδα του εθνικού ηγέτη Ιωάννη Μεταξά, γαλουχημένη στα νάματα της εθνικής υπερηφάνειας πάσχιζε μονάχη να σηκώσει το κεφάλι και να ανακτήσει την ελευθερία της.

Τα λόγια και οι στίχοι του Κωστή Παλαμά λειτουργούσαν ως ξυπνητήρι και φωνή του έθνους αντάμα. Η πύρινη μορφή του εθνικού μας ποιητή και η μυριόστομη λαλιά ελληνικού μεγαλείου εξέφραζαν τον βαθύτατα πληγωμένο και τρομαγμένο λαό μας. Έναν λαό που γύρευε να σπάσει τις βάρβαρες αλυσίδες και να στήσει ξανά τη ζωή του Έθνους σε στέρεες βάσεις.

Ο Κωστής Παλαμάς εξέφρασε τις ίδιες αυτές επιθυμίες των Ελλήνων ακόμη και με τον θάνατό του. Η κηδεία του κορυφαίου ποιητή μας μετατράπηκε σε ανεπανάληπτη λαϊκή διαδήλωση. Κι αυτό διότι ο νεκρός που βρισκόταν εμπρός τους ήταν ένας δικός τους άνθρωπος, γνήσιος εκφραστής της Μεγάλης Ελλάδος και του κυρίαρχου λαού. Ήταν στην κυριολεξία ο Παλαμάς στον καιρό του και για κάθε αντιπροσωπευτικό καιρό με τον όποιο βαθμό δυσκολίας ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής Φυλής και ο Εθνικός Σαλπιστής για την έγερση, το πάλεμα και τον αγώνα τον καμωμένο μονάχα για Νίκη.

Αυτά τα προσδιοριστικά στοιχεία του Μεγάλου Νεκρού εξέφρασε ο Άγγελος Σικελιανός με τον δικό μοναδικό τρόπο απαγγέλλοντας το ποίημα της Τιμής στην κηδεία του Κωστή Παλαμά. Οι στιγμές το καλούσαν και ο Παλαμάς ήταν εκεί, δίπλα στον αγαπημένο του λαό δια χειλέων Άγγελου Σικελιανού. «Ηχήστε οι σάλπιγγες…καμπάνες βροντερές. Δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα. Βογκήστε τύμπανα πολέμου. Οι φοβερές σημαίες ξεδιπλωθείτε στον αέρα»!

Πόσο δίκιο είχε ο Σικελιανός. Γιατί η μεγαλύτερη Τιμή για τον Σημαιοφόρο από τους συντρόφους του είναι να συνεχίσουν τη μάχη που εκείνος κίνησε ως τη τελική Νίκη. Και όσο πιο τραχιές είναι οι δυσκολίες, τόσο πιο σκληρή να είναι η μάχη για την Τιμή του Κωστή Παλαμά.

Σε άλλο πάλι σημείο του ύμνου προς τον Κωστή Παλαμά λέει ο Σικελιανός: «Μα συ λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά, ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ’ αστέρια, μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά της τέλειας δόξας του. Ανασήκωσ’ τον στα χέρια».  Καλό είναι να ξαποστάζουμε κάτω από τον ίσκιο μεγάλων μορφών της Πατρίδος μας. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε τη δύναμη να βρίσκουμε τον πλούτο της ελληνικής λαλιάς μας που εκείνοι οι τρανοί Έλληνες φρόντιζαν να κρατήσουμε ζωντανή.

Να μοιραζόμαστε τη φεγγοβολιά του Κωστή Παλαμά και να τον σηκώνουμε διαρκώς στην μνήμη του Ελληνικού Έθνους. Και να τον ανασηκώνουμε με τις πράξεις μας για Ελληνισμό Φοβερό, Μαχητή και Νικηφόρο που θα καταυγάζει με το μεγαλείο και τον πολιτισμό του γερή πατρίδα και την οικουμένη όλη.

Το σημείο μηδέν για την εθνική αντίσταση και την αναγέννηση της Ελλάδος έχει έρθει. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν χρωστάμε μήτε παράδες μήτε και κυρίως ελληνικές ανθρώπινες ψυχές. Και δεν υπάρχει γωνιά του ελληνισμού, μακρινή ή κοντινή, σκλαβωμένη ή «λεύτερη», που να πονάει λιγότερο ή περισσότερο.

Κάθε γωνιά του Ελληνικού Έθνους που βρίσκεται υπό δοκιμασία πρέπει να έχει κοντά της ολόκληρο τον λαό μας. Δεν θέλουμε πρόχειρους ταγούς και κάλπικους συμμάχους. Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός θέτει μπροστάρηδες Ηγέτες που εμπνέουν τον ελληνικό λαό στον δρόμο του Παλαμά και την δημιουργία μιας Νέας και Ισχυρής Ελλάδος σιμά σε όλα τα παιδιά της. Φυσικά στο πλευρό των πονεμένων αδελφών μας ωσάν τους Κυπρίους. http://www.youtube.com/watch?v=wAI1SnRSxEw.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters