Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΟΙ...ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ό,τι τελικά δεν κατάφεραν οι “στοχευμένες” παρεμβάσεις των μεγάλων – και ελεγχόμενων από την κυβέρνηση – ΜΜΕ, ό,τι δεν κατάφεραν οι τοίχοι με πλεξιγκλάς, ό,τι δεν κατάφερε η υπερσυγκέντρωση της αστυνομίας που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τον κόσμο, το κατάφεραν – με δυσκολίες και σε δεύτερη φάση – οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
Από τις επτά το πρωί ο συγκεντρωμένος κόσμος κατάφερε να αποκλείσει την Βουλή με μπλόκα σε όλη την περιφέρειά της, στο Ζάππειο, έναντι του Καλλιμάρμαρου, στον Ευαγγελισμό, στο Κολωνάκι και ούτω καθ' εξής.
Από νωρίς το πρωί η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία ήταν εντυπωσιακή και συνεχώς οι συγκεντρωμένοι ενισχυόντουσαν. Γύρω στις 12 η ώρα τουλάχιστον 40-50.000 κόσμου βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους γύρω από αυτήν, δημιουργώντας πραγματικό μούδιασμα στους βουλευτές που έπρεπε να προσέλθουν στην Βουλή για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ή αλλιώς “Μνημονίου 2”.
Ήταν όμως από ότι φάνηκε από την συνέχεια, πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ήδη τα πρώτα σημάδια υπήρχαν από πιο νωρίς. Για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος έκαναν την εμφάνισή τους οργανωμένα μπλόκ της άκρας αριστεράς και αντιεξουσιαστών. Στην συμβολή της Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας, ακριβώς απέναντι από τα ΜΑΤ που βρισκόντουσαν πίσω από τον γυάλινο πλεξιγκλάς τείχος, υπήρχε ένα μπλόκ με μαυροκόκκινες σημαίες.
DIADHLOTES 2
Η θέση αυτή ακριβώς ανάμεσα στα ΜΑΤ και τον όγκο των συγκεντρωμένων αγανακτισμένων της “πάνω πλευράς” της Πλατείας Συντάγματος, προϊδέαζε για επεισόδια, παρόλο που αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι στο πνεύμα της “ανακωχής” μεταξύ των αγανακτισμένων δεν θα συνέβαινε τίποτε. Από ό,τι φαίνεται όμως, οι εντολές ήταν διαφορετικές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν με ρίψη αντικειμένων από το συγκεκριμένο μπλόκ προς τους αστυνομικούς. Πλαστικά μπουκάλια και μικροπράγματα εκσφενδονίστηκαν. Οι  συγκεντρωμένοι γιούχαραν τους κουκουλοφόρους και συνεχώς ομάδες Ελλήνων πατριωτών τους αποκαλούσαν “ασφαλίτες” υποδεικνύοντας τον σκοπό τους στην συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα όμως οι εξελίξεις ήταν γρήγορες.
Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους άρχισαν να σπάνε πλάκες του πεζοδρομίου μπροστά στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια. Όταν δέχθηκαν τις παρατηρήσεις κάποιων μεσηλίκων τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους. Στην συνέχεια μάλιστα κινήθηκαν εναντίον ατόμων με ελληνικές σημαίες. Αυτό ήταν η απαρχή των επεισοδίων.
Αγανακτισμένοι Έλληνες τους εμπόδισαν. Υπήρξαν συμπλοκές, κατά τις οποίες οι κουκουλοφόροι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση, αφού εισέπραξαν αρκετές ... καρπαζιές. Υπήρξαν εκατέρωθεν τραυματισμοί, αλλά οι Έλληνες της πάνω πλευράς του Συντάγματος κατάφεραν να περιφρουρήσουν την συγκέντρωση.  Όλα έδειχναν τότε ότι η συγκέντρωση θα συνεχιζόταν κανονικά. Υπήρχε όμως από ό,τι φαίνεται και το “σχέδιο Β”.
Μετά την οπισθοχώρησή τους, οι κουκουλοφόροι ξαναμαζεύτηκαν και κατευθύνθηκαν προς την κάτω πλευρά της πλατείας του Συντάγματος, στην οποία νωρίτερα ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία όμως είχε (για ποιό λόγο άραγε;) αποχωρήσει. Βρίσκοντας εκεί “ελεύθερο έδαφος” οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν την επίθεσή τους κατά του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις απήντησαν με καταιγισμό δακρυγόνων. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει από την πρώτη σύγκρουση μεταξύ κουκουλοφόρων και πατριωτών. Είχαν όμως ξαναγυρίσει.
DIADHLOTES 3
Η αστυνομία επιδεικτικά για αρκετή ώρα άφησε τους κουκουλοφόρους ανενόχλητους να κάνουν το “παιχνίδι” τους στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, στην συμβολή περίπου της Καραγεώργη Σερβίας με την Σταδίου. Απλά εκτόξευαν χημικά. Χρειάστηκαν πάνω από 25 λεπτά μέχρι να φανούν οι πρώτοι αστυνομικοί.
Όπως είναι φυσικό ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων είχε ήδη είτε αποχωρήσει είτε υποχωρήσει σε στενά και προς την οδό Φιλελλήνων και την Λ. Αμαλίας. Τα κανάλια συγκέντρωσαν την μετάδοσή τους στο κάτω μέρος της πλατείας, όπου γινόντουσαν τα επεισόδια.
Για μία ακόμη φορά οι κουκουλοφόροι αναρχικοί κατάφεραν να διαλύσουν μια εντυπωσιακή συγκέντρωση. Σήμερα ειδικά λειτούργησαν ως η “χρυσή εφεδρεία” του συστήματος, καταφέρνοντας να πετύχουν αυτό που τόσο πολύ ήθελε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  Ο συνδυασμός επεισοδίων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας των δακρυγόνων έστειλε πολλούς Αθηναίους πίσω στα σπίτια τους.
 Ε.Ω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.