Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΙΕΡΟΣ ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το πιο πολύτιμο εφόδιο στην φαρέτρα του ελληνικού λαού είναι το αξιακό του σύστημα. Ένα αρχέτυπο σύστημα αρχών και κανόνων που έχτισε μια τρανή γενιά Ελλήνων που διακρινόταν από τόλμη, αποφασιστικότητα, ευθυκρισία και πατριωτισμό. Κανόνες ωστόσο και αρχές που δεν ενέπιπταν σε αναθεωρητικές διαδικασίες και δεν αφηνόντουσαν στη φθορά του ιστορικού χρόνου, αλλά ήταν ακοίμητες και ζωντανές μέσα από ιερές δεσμεύσεις του λαού μας που δεν τολμούσε κανείς να αθετήσει επί απειλή εξορίας, ατιμώσεως ή και θανάτου ακόμη.

Ήταν ο καιρός των Ιδεών που σμίλευαν και σκλάβωναν την Ύλη στην υπηρεσία της Εθνικής Κοινότητος για την αληθινή πρόοδο της κοινωνίας σε οδούς κατακτήσεων και δημιουργίας και όχι στις οδούς των υποχωρήσεων και της χρεοκοπίας αξιών. Η κοινωνία διατηρούσε ως κόρη οφθαλμού την εθνική της ταυτότητα και τα τείχη ήταν απόρθητα στις προκλήσεις και τις παρεισφρήσεις ξένων στοιχείων, ανθρώπινων ή πολιτιστικών. Πολλές φορές τα ικανότερα τείχη της Πολιτείας ήταν τα κορμιά των πολεμιστών όπως συνέβαινε στην τελειότερη στρατιωτική ατμομηχανή του αρχαίου ελληνικού κόσμου, την Σπάρτη. Αλλά το κίνητρο και η μήτρα των ελληνικών αξιών ήταν η Πατρίδα και η Τιμή κι όχι το βουλευτήριο και ο χρυσός.

Οι θεσμοί λοιπόν δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν την Λαϊκή Κοινότητα που ορκιζόταν Πίστη και Υποταγή στο Προγονικό Αίμα και την Φυλετική Συνείδηση και όχι να υπηρετούν σκοτεινά και απόκοσμα κέντρα αποφάσεων. Ο ηρωισμός και η συντροφικότητα ήταν και παράστεκαν σε όλες τις λαμπρές περιόδους του Ελληνικού Έθνους τα κυρίαρχα συναισθήματα στην μάχη για την ακεραιότητα της Πατρίδος αλλά και την κοινωνική συνοχή από εσωτερικές και εξωτερικές επιβουλές. Κάθε πολίτης – οπλίτης ήταν συμμαχητής και ασπίδα του συντρόφου του. Και στην κορυφή της Πολιτείας οι Άριστοι της Κοινότητος στο Ήθος και το Σθένος καθοδηγούσαν τον λαό συγκροτώντας μια Φυσική Αριστοκρατία.

Το μεγάλωμα της Πατρίδος ήταν ιερή υποχρέωση και παρακαταθήκη που μεταλαμπαδευόταν από γενιά σε γενιά απέναντι σε μια ραγιάδικη χώρα που μεταλαμπαδεύει σήμερα φάρες γραικύλων πολιτικάντηδων και δεσμά σε βάρος των παιδιών μας. Η ενότητα του λαού και το καθήκον της προάσπισης της Πατρίδος θεωρείτο αυτονόητη ενέργεια που ζωντάνευε κάθε φορά πριν από κάθε μάχη μέσα από έναν Ιερό Όρκο που έκτοτε συντροφεύει την Ελληνική Φυλή στις πιο μεγάλες της στιγμές, στέλνοντας στον παρόντα χρόνο το μεγαλειώδες του κάλεσμα. Σαν τότε που ακούστηκε πριν από την Μάχη των Πλαταιών από Έλληνες ενωμένους στις επάλξεις του Έθνους για την απόκρουση των βαρβάρων. Ένα Ιερός Όρκος γεμάτος από μεστά νοήματα και ηθικά διδάγματα που Έλληνες ψυχωμένοι, Πατριώτες και Εθνικιστές, είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν.

Η πρώτη δέσμευση ήταν να μην θεωρηθεί σε καμία περίπτωση η ζωή πολυτιμότερη από την Ελευθερία. Γιατί πολύ απλά η επιβίωση του σκλάβου δεν θεωρείτο και δικαίως ζωή άξια για διατήρηση, αφού σε αυτή την περίπτωση ο αιχμάλωτος σε αφέντες ξένους με δεσμά υλικά και ηθικά δεν ανήκε στο εαυτό του αλλά αποτελούσε ες αεί περιουσιακό στοιχείο του κυρίου του. Αλλά ο Έλληνας υφίσταται μονάχα ως κυρίαρχος και όχι ως κυριαρχούμενος και η Ελλάς είναι η μήτρα και η ηγέτιδα δύναμη ενός εκπολιτισμένου κόσμου. Ακόμη και αν χρειαστεί να δοθεί μια ζωή για να κρατηθούν όρθιες και ελληνικές οι ζωές των οικείων και το Έθνος κυρίαρχο.

Και οι ηγέτες δεν θα εγκαταλειφτούν στο πεδίο της μάχης μήτε νεκροί μήτε ζωντανοί. Η Τιμή του ηγέτη στέφει τις κεφαλές των Ελλήνων Πολεμιστών που δεν υποχωρούν στο Πεδίο της Μάχης και δεν εγκαταλείπουν τα όπλα τα ιερά. Βαδίζουν μπροστά και εμπνέουν με τη σειρά τους τις φάλαγγες με το φεγγοβόλημα του μπροστάρη. Ωθούν τους συντρόφους να τους ακολουθήσουν. Και σαν σκοτωθεί ο Έλλην Πολεμιστής, οι σύντροφοί του εκδικιόνται τον χαμό του και φτάνουν στο σκοπό του αγώνα. Την Νίκη των Ελληνικών Όπλων. Και ο Ηγέτης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη είτε με την ασπίδα στο χέρι είτε επάνω στην ασπίδα.

Η αμέσως επόμενη δέσμευση επιφυλασσόταν για τους έντιμους Έλληνες συμμαχητές αλλά και για τους άτιμους επίορκους που πήραν το μέρος του εχθρού. Για μεν τους συμμάχους η Τιμή στο πρόσωπο των νεκρών ακολουθούσε τα οικεία έθιμα με την περισυλλογή και τον ενταφιασμό, την δε γενέτειρα πόλη αυτών ακολουθούσε ο σεβασμός και η δόξα. Για τους βαρβαρίζοντες ελληνόφωνους τα δεσμά της δουλείας και η οργή των θεών ήταν το ολέθριο αποτέλεσμα της προδοσίας τους. Τα Ιερά που βεβηλώνονταν από εχθρούς αποκτηνωμένους παρέμεναν στην καθημαγμένη μορφή τους για να θυμίζουν στις επόμενες γενιές τον χαρακτήρα βάρβαρων λαών που δεν αξίζουν οίκτο.

Ιδού πως θα συμπεριφερθούμε ως γνήσιοι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές έναντι εισβολέων και ξενοκίνητων στο δρόμο για τη Μεγάλη Ελλάδα http://www.youtube.com/watch?v=zwfHT014o8c&feature=youtu.be.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters