Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Όταν η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. συνεργάζεται με τους Βαρόνους του Τζόγου (Αποκαλυπτικό)

Στη θεά τύχη επαφίει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου μέσω του τζόγου.

Έτσι λένε.. Τί κρύβουν όμως θωρακίζοντας το κλειστό αυτό επάγγελμα του οργανωμένου τζόγου;

Τη θερινή ραστώνη και τα μπάνια του λαού εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση επιχειρώντας να σπρώξει στην Bουλή, σχέδια νόμου τα οποία θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα να περάσουν σε άλλο χρονικό διάστημα αφενός γιατί εμπλέκονται...


...ποικιλώνυμα συμφέροντα εκλεκτών και αφετέρου διότι θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και μάλιστα με ιδιαίτερα επικίνδυνες συνέπειες.

Το Δεκαπενταύγουστο ωριμάζουν τα φρουτάκια…με σύντομη διαβούλευση του δεκαπενταυγουστιάτικα νομοσχεδίου «Όροι και προϋποθέσεις διεξαγωγής τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, των τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και του διαδικτυακού και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Εποπτεία και έλεγχος διεξαγωγής τους».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εργολάβων της παραπληροφόρησης, ούτε λίγο ούτε πολύ προκύπτει το συμπέρασμα , οτι η κυβέρνηση επαφίει πλέον τις ελπίδες της αύξηση των εσόδων του δημοσίου στη θεά τύχη.

Πιο συγκεκριμένα με τα "νέα φρούτα" του νομοσχεδίου επιλεκτικής νομιμοποίησης του τζόγου , η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόσχημα της ελπίδας για αύξηση των εσόδων κατά 500 εκατ. Ευρώ. (αποφασίσουν για το καλό μας , θα πεί κάποιος αφελής)

Κυβέρνηση και εργολάβοι της μαζικής ενημέρωσης δήθεν "για το καλό μας" επιχειρούν να ξεπεράσουν το "σκόπελο" των αντιδράσεων και να νομιμοποιήσουν το τζόγο συνδέοντάς τον με το ίδιο το κράτος. Αδιαφορώντας βέβαια για τις κοινωνικές συνέπειες και τη μετατροπή της χώρας σ΄ένα απέραντο καζίνο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομική κατάσταση που ήδη βρίσκονται σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Το συμφέρον, πάνω από όλα.... Tήνος το συμφέρον όμως ;


Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί το άνοιγμα των επονομαζόμενων κλειστών επαγγελμάτων , το "επάγγελμα" των βαρόνων του τζόγου το κλείνει και πολύ καλά μάλιστα περιφρουρώντας το με νόμους του κράτους.

Το κλειστό επάγγελμα του τζόγου, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο όταν νομιμοποιείται και μετατρέπεται -δια του νόμου- σε ένα καθαρά μονοπωλιακό επάγγελμα για ακόμη λιγότερους και... εκλεκτούς.

Όταν μιλάμε για το κλειστό επάγγελμα , ασφαλώς και δεν εννοούμε τα λεγόμενα "φρουτάδικα" (καφενεία, μπαράκια, λέσχες κτλ) που συνηθίζουν να στεγάζουν τα "τυχερά" μηχανάκια.

Αυτά αποτελούν τον τελευταίο κρίκο , αφού για να επιβιώσουν μοιράζονται τα κέρδη τους με τους κρατικούς τραμπούκους του δημοσίου. Μην φανταστείτε μόνο τους διεφθαρμένους αστυνομικούς...

Το κύκλωμα είναι τεράστιο και πανίσχυρο με υψηλόβαθμα στελέχη δημοσίων υπηρεσιών αφού η περιφρούρηση του παράνομου τζόγου απο τον ίδιο το νόμο δεν έχει να κάνει μόνο με τους υπαλλήλους που διεξάγουν τους ελέγχους , αλλά με τους προϊσταμένους τους που συμμετέχουν στο οργανωμένο κύκλωμα "στραβά μάτια" που αναλαμβάνει να προστατεύει εφαρμόζοντας το νόμο στα ανταγωνιστικά κυκλώματα του "παράνομου" τζόγου.

Πίσω όμως απο τους "βιοπαλαιστές του τζόγου", κρύβονται οι Βαρόνοι!

Οι πραγματικοί μεγαλοεπιχειρηματίες στο κλειστό επάγγελμα είναι εκείνοι που προμηθεύουν την αγορά με τα "τυχερά" μηχανάκια που εισάγονται με νομιμοφανείς διαδικασίες απο το εξωτερικό και έρχονται στην Ελλάδα πότε ολοκληρωμένα και πότε σε τεμάχια.

Για όσους δεν γνωρίζουν αναφερόμαστε όχι μόνο στα συναρμολογημένα μηχανάκια (φρουτάκια) που εισάγονται στη χώρα απο την πίσω πόρτα των τελωνειακών ελέγχων, αλλά για το μεγάλο κόλπο που χρόνια τώρα λειτουργεί με όλα τυχερά παιχνίδια που εισάγονται αποσυναρμολογημένα σαν parts ( ηλεκτρονικές πλακέτες, λειτουργικά) τα οποία με μια υπουργική απόφαση "παραθυράκι" κατατασσόταν ξαφνικά σε νομικές ρυθμίσεις για αυτούς που τάχωσαν καλά για μια υπουργική υπογραφή.

'Ετσι λειτουργεί με νομιμοφανείς διαδικασίες το όλο κύκλωμα και ο καθαρός τζόγος αναφέρεται ξαφνικά απο "τυχερό" σε "τεχνικό" παιχνίδι , εις γνώσην βέβαια του υπουργού και των αρμοδίων που περνούν τις κατα καιρούς νομοθετικές ρυθμίσεις παραθυράκια για τους εκλεκτούς μιζαδόρους. (Έτσι κι αλλιώς, όλοι οι υπουργοί, περαστικοί είναι απο τα υπουργεία μέχρι την επόμενη αλλαγή κουτάλας ή αλλιώς ανασχηματισμό.)

Κι έτσι... υπουργοί , τελωνειακοί και βαρόνοι βρίσκονται πάντα , νομικά κατοχυρωμένοι !

Αυτούς ακριβώς το σχέδιο επιχειρεί να θωρακίσει ακόμη καλύτερα και αυτή η κυβέρνηση με το "περιτύλιγμα νομιμοποίησης" του τζόγου που σημαίνει οτι το "επάγγελμα" σύντομα κλείνει ακόμη περισσότερο και μάλιστα με την επίσημη σφραγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Για μια ακόμη φορά η λέξη ΝΟΜΟΣ χρησιμοποιείται για να προασπίσει τα συμφέροντα των εκλεκτών νομιμοποιώντας ουσιαστικά την ίδια την παρανομία.
Η παρανομία βέβαια εξακολουθεί να ισχύει αλλά... για τους άλλους (τους μη προνομιούχους).

Οι πανίσχυροί βαρόνοι του τζόγου θα θωρακίσουν το κλειστό επάγγελμά τους μοιράζοντας βέβαια χοντρά τραμπούκα (μίζες) στους αρμόδιους διαχειριστές της "ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε" (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) ή ποιό απλά... στους Μαυρογυαλούρους που ανέλαβαν να νομιμοποιήσουν την ίδια την παρανομία με το πρόσχημα της εθνικής ανάγκης για να γεμίσουν τις μαύρες τρύπες (του διαστήματος) που κατονομάζουν στο λαό ώς ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Κάποιοι... γιορτάζουν απο τώρα τα υπερκέρδη τους!

Τα συμφέροντα Κόκκαλη (και ΣΙΑ) αναμένεται να διαπρέψουν στον επονομαζόμενο "νόμιμο" τζόγο ενώ οι κυβερνητικοί και ΟΠΑΠικοί φίλοι του γιορτάζουν ήδη την επιτυχία της υπερκερδοφόρας επιχείρησης που σύντομα θα φέρει κι επισήμως τη σφραγίδα του νόμου.

Γιατί για ακόμη μια φορά, ο ΟΠΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας του με την Intralot, με απευθείας ανάθεση, μιας που θα ήταν κρίμα να διαφύγουν τα κέρδη προς άλλες κατευθύνσεις τώρα που η κυβέρνηση για χάρη τους θα επεκτείνει την αγορά τυχερών παιχνιδιών.

O «πολυμήχανος βαρόνος» του τζόγου Κόκκαλης με τη συμφωνία αυτή με τον ΟΠΑΠ θα απολαμβάνει, εκτός των άλλων, και ποσοστό 8% επί του τζίρου των νέων παιχνιδιών που θα εγκατασταθούν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έτριβε τα χέρια του όταν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές.

Όταν η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. κλείνει συμφωνίες με τους Βαρόνους του Τζόγου...
Ο νόμος τις επικυρώνει.


Συνέταιροι με τους βαρόνους οι κοινοβουλευτικοί διαχειριστές του υποτιθέμενου "κράτους προστασίας και πρόνοιας" , οργανώνουν καλά τα σχέδια τους ώς άλλη μαφία.

Διευρύνουν με νέους συνεταιρισμούς τις επιχειρήσεις του κρατικού τζόγου στη χώρα και πέραν του γνωστού τζόγου του ΟΠΑΠ, τα έσοδα του οποίου έχουν υποθηκευτεί, για δάνεια της Goldman Sachs (έτσι ώστε το Ελληνικό κράτος {Ε.Π.Ε} να κρύβει το δημόσιο χρέος) τα υπόλοιπα βέβαια καταλήγουν ήδη στα ταμεία των επίσημων δανειστών της χώρας την ίδια στιγμή όπου τα δάνεια χάνονται καθημερινά σε "μαύρες τρύπες" μαζί με τα λεφτά του "κουμπαρά" για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Αποφάσισαν να νομοθετήσουν και να διευρύνουν τις "επιχειρήσεις" της Ελληνικό Κράτος (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) συρρικνώνοντας το "κλειστό" επάγγελμα σε λίγους και εκλεκτούς συνεταίρους.

Στόχος να προσελκύσουν τους απελπισμένους προς αναζήτηση ρευστού πολίτες προκαλώντας τους εθισμό, αρχικά με μικροποσά στο νόμιμο τζόγο, ο οποίος σταδιακά θα ξεζουμίζει τους παίκτες διαλύοντας οικογένειες και εκτινάσσοντας τα ποσοστά εγκληματικότητας και αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Πώς κατοχυρώνουν το συνεταιρισμό τους "για το καλό μας"

Μετά την πρόσφατη σύμβαση της ΟΠΑΠ μέσω της οποίας, η Ιντραλότ θα λειτουργήσει 20 παιχνίδια άμεσης κλήρωσης σε τερματικά αυτόνομης χρήσης και 5 παιχνίδια κληρώσεων μέσω monitor. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται πέρα απο τις αρχικές μίζες που θα δοθούν αναφορικά με τις διαδικασίες επιλογής των εκλεκτών, οι νόμιμοι δικαιούχοι του κρατικού τζόγου να χωρίζονται και σε κατηγορίες αφού κάποιοι θα κληθούν καταβάλουν υψηλές προκαταβολές για να λάβουν την κρατική άδεια ενώ στην πορεία της συνεργασίας η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. θα διασφαλίσει το μερτικό της απο τα κέρδη και μάλιστα με το παραπάνω.

Για το λόγο αυτό και τα μηχανάκια που θα λάβουν το βάπτισμα του νόμου προβλέπεται να συνδέονται online με τερματικά έτσι ώστε να ελέγχονται οι συναλλαγές προκειμένου να μην να χαθούν τα κρατικά ποσοστά επι του τζίρου των συναλλαγών.

Ετοιμάζουν και διαδικτυακό στοίχημα

Μέσα στα γενικότερα σχέδια ελέγχου του διαδικτύου η κυβέρνηση παρατηρώντας πως αρκετοί Έλληνες έχουν εθιστεί στην "μόδα" του ηλεκτρονικού στοιχήματος (πόκερ κτλ) αποφάσισε να διευρύνει τα επιχειρησιακά της νομοσχέδια δημιουργώντας τις προϋποθέσεις δια του νόμου να εισβάλει και σε αυτού του είδους τζόγο.

Η εισήγηση τονίζει ότι πρέπει να οριστεί ο εξ αποστάσεως στοιχηματισμός, και ότι αναγκαστικά οι εταιρείες που θα λάβουν το βάπτισμα του νόμου πρέπει να λειτουργούν υποχρεωτικά σε ιστοσελίδες με κατάληξη gr. προκειμένου να επιβλέπονται τα μερτικά της ΚΡΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από τον ΟΠΑΠ αναφέρουν ότι οι άδειες θα είναι ουσιαστικά όροι αποκλεισμού καθώς το κόστος άδειας θα φθάνει τα 10 εκατ. Ευρώ, ενώ θα επιβάλλεται και φόρος 10% επί του τζίρου κάτι το οποίο θα μειώνει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά κέρδους για τον παίκτη "αιμοδότη".

Ξένες εταιρείες, όπως η William Hill έχουν ζητήσει να επιβάλλεται φόρος στα μικτά κέρδη και να δοθούν άδειες σ όλους. Η εισήγηση, όμως, περιελάμβανε, μια παρατήρηση σύμφωνα με την οποία θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος απόλυτης απαγόρευσης ώστε να συνταχθεί ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. να διασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα κι αν είναι δυνατόν προκαταβολικά τα κέρδη της.

Eκτός λοιπόν απο το Κalo Kouragio που μας ευχήθηκε ο Όλι Ρέν....

Ίσως αυτή τη φορά, κάποιος άλλος βγεί για να μας ευχηθεί και...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters