Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πρέπει να βρούμε μια νέα ενιαία ενωτική ελληνική ιδεολογία.

Υπάρχει ανάγκη μίας νέας Πανελλήνιας, υπερκομματικής, υπερκρατικής, υπερθρησκευτικής ενωτικής ιδεολογίας, μιάς νέας μεγάλης φιλοσοφίας που θα εμπνεύσει τον απανταχού Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, και όχι μόνο. Η ιστορία μας χρειάζεται μελέτη και επανεξέταση. Είναι αυτή η ίδια η ιστορία που δίνει στην εποχή μας μία νέα, δυναμικότερη όλων των προηγουμένων εποχών ταυτότητα. Η διαδικασία της αναγέννησης θα είναι επίπονη και μακρά, αλλά εφικτό να στεφθεί με επιτυχία. Η Ελληνική ιδεολογία της Αξιοκρατίας, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο στον περίφημο λόγο τους προς τους λαούς τους οποίους μετέβαλε, είναι ότι καλύτερο. Αξιοκρατία και Πανελληνισμός, είναι δύο έννοιες υψηλές και μεγάλες, διεθνιστικές, πολύ ευρύτερες από τον Ρωμανισμό. Το πανάρχαιο Ελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας, το οποίο είναι πολύ παλαιότερο από την εποχή του Φιλίππου, ήταν Πανελληνικό σύμβολο του φωτός και της γνώσης. Αυτό κατα την άποψή μου είναι το καλύτερο σύμβολο της νέας Πανελληνικής ιδεολογίας της Αξιοκρατίας. Ο κεντρικός στόχος της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, του σημερινού Χριστιανισμού και του Αθεϊστικού ανθρωπισμού είναι ένας: η δημιουργία του τέλειου κοινωνικού ανθρώπου, η προσέγγιση της αλήθειας, η βελτίωση του ανθρώπου. Η ιδεολογία της Αξιοκρατίας έρχεται λοιπόν να ασπαστεί όλες τις καλές και αγαθές αξίες των τριών παραπάνω ρευμάτων, και όχι μόνο. Υπό το φως του συμβόλου του ηλίου της Βεργίνας, στο οποίο κεντρική θέση έχει και ο σταυρός, μπορούμε όλοι να ενωθούμε, Χριστιανοί, Άθεοι και πολυθεϊστές, όλοι όσοι πιστεύουμε στις κοινές αρχές της κοινωνικότητας, της συνεργασίας, της αγάπης, της γνώσης, της δικαιοσύνης. Ο Πανελληνισμός γεννιέται τώρα, σε αυτήν την εποχή.


Έλληνες της γνώσης και της φωτιάς
Έλληνες παιδιά της ανθρωπιάς
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες Αγιορείτες
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες του Δία οι θύτες

Έλληνες του Αυξεντίου και του σαράντα
Πανέλληνες της Μακρονήσου Θεοί για πάντα
Πανέλληνες του Μακρυγιάννη με το σπαθί
Ρωμέλληνες Αυτοκράτορες Βυζαντινοί

Έλληνες Πανέλληνες, γνήσιοι Ρωμιοί
Ατρόμητοι αθάνατοι γνήσιοι Γρεκοί
Πανέλληνες της νίκης και της λευτεριάς
Έλληνες του μόχθου και της εργατιάς
Παννέληνες, Πανέλληνες της ξενιτιάς
Παντού όλος ο κόσμος μια Ελλάς

Πανέλληνες του Αλεξάνδρου πρώτοι γιοί
Ρωμέλληνες του Νικηφόρου Στρατηγοί
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες αξιοκράτες
Φιλόσοφοι, επιστήμονες και δημοκράτες
Πανέλληνες του Προμηθέα Εγγονοί
Τιτάνες της Θαλάσσης, και όπου γη

Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες ανταμωθείτε
Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες, θυμηθείτε
Πανέλληνες, Πανέλληνες, Πανέλληνες μέσα απο στάχτες γεννηθείτε

Σιδηρούντιος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Ασχέτως αν δεν συμφωνούμε πλήρως, η ανάγκη για μια νέα ενιαία πανελληνική ιδεολογία είναι επιτακτική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters