Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Θα έχουμε την τύχη των Ινδιάνων!

indianΚάπως έτσι… Ή καλύτερα έτσι… Κάπου Εκεί, μετά το 1450 πλάκωσαν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι στην Αμερική. Δήθεν εξερευνητές. Αλλά στην ουσία έφτασαν κατακτητές… Πολύς ο χρυσός, τα μπαχάρια, τα διαμάντια. Και το σπουδαιότερο: Χωρίς πολέμους… Οι Ινδιάνοι ήταν ακόμη με τα τόξα και με τα σκουλαρίκια στις μύτες.

Ηταν μόνο Ινδιάνοι. Στην χώρα τους. Στην θάλασσά τους, στα βουνά τους, στα δάση τους. Με τα ήθη τους και τα έθιμά τους.

Ισπανοί και Πορτογάλοι, οι… πολιτισμένοι, ρίχτηκαν στην δουλειά! Εγιναν κυρίαρχοι. Και όπου εύρισκαν αντίσταση έπεφταν τα βόλια! Δεν πάλεψαν και πολύ… Σιγά – σιγά οι Ινδιάνοι πήραν τα βουνά… Και όσοι απέμειναν κήρυξαν με το δικό τους τρόπο πόλεμο…

Η Ιστορία αυτή κράτησε χρόνια και χρόνια… Εν τω μεταξύ έφταναν κάθε τόσο και νέες φουρνιές …εξερευνητών! Και από άλλες …πολιτισμένες χώρες… Και οι Ινδιάνοι όλο και γινόντουσαν και πιο απόμακροι όσο και πιο λίγοι…

Η Αμερική – οι Αμερικές καλύτερα – γέμισε από Λευκούς. Πολιτισμένους… Κατακτητές… Οι Ινδιάνοι έμειναν στην άκρη. Και σήμερα μετράνε λίγες χιλιάδες και αυτοί ζούν μέσα στον φόβο και τον τρόμο.

Η Ελλάδα έχει τους «Ελληνες – Ινδιάνους». Ο ερχομός των «κατακτητών» είναι συνεχής και προστατευόμενος. Τα μαντάτα για το Εγκλημα έρχονται με γοργό ρυθμό… Και στα ΔΕΚΑ αδικήματα, τα 8 προέρχονται από ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ! Εδώ είναι οι Στατιστικές. Τώρα αν για την Κάλπη όλα είναι διαφορετικά – το καταλαβαίνουμε… Ερχονται και Ερχονται… Και οι αριθμοί σιγά – σιγά όλο και πλησιάζουν σε συσχετισμούς κοντινούς!

Λένε αρκετοί: «Μα εμείς δεν πήγαμε στην Αμερική; Τι έπαθε η χώρα τους;». Σαφώς ΝΑΙ. Πήγαμε. Αλλά η Αμερική ΔΕΝ υπήρξε χώρα Αμερικανών! Πανσπερμία. Και ακόμη: Μιλάμε για μια χώρα με 280.000.000 ανθρώπους και όχι με ΔΕΚΑ, όπου ανάμεσά μας υπάρχουν 1.500.000 ξένοι που αρκετοί – χωρίς φόβο και πάθος -
ΔΕΝ ήλθαν απλώς «να βρουν την τύχη τους» αλλά και να αγωνιστούν κατά της Χώρας που τους φιλοξενεί, ζητώντας ΕΔΑΦΗ, φτιάχνοντας επεκτατικά Ονειρα και γενικά όσα απολαμβάνουμε καθημερινά!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, βαδίζουμε στο φουλ, ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (!) αν δεν υπάρξουν μέτρα! Και η Βουλή των Ελλήνων, σύντομα, θα έχει Βουλευτές Αλβανούς, Ρώσους, Γεωργιανούς, Πολωνούς, Ρουμάνους. Τώρα, γιατί αυτοί που πρέπει ΔΕΝ βλέπουν την Πραγματικότητα, άγνωστο – ή «άγνωστο»!

Το πρόβλημα δεν ανήκει στην ανόητη Εκδοχή του Ρατσισμού! Απλώς κάποιους βολεύει αυτός ο Ορος. Αλλού είναι ο κόμβος της πραγματικότητας: Βαδίζουμε σε μια αναμέτρηση του Ελληνα με τον Ξένο! Ας το δεχτούμε! Τα αποτελέσματα, χωρίς φόβο και πάθος, θα είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, εφ’ όσον συνεχίζουμε με το ίδιο πρόγραμμα και πιο λαϊκά: Με τα ίδια μυαλά!

Βέβαια για μια ακόμη φορά αυτή η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ θα «ανήκει» στον Λαό! Αυτός θα ματώσει! Αυτός ταλαιπωρείται και θα ταλαιπωρηθεί και με επίσημο Τρόπο, αφού η Βουλή των Ελλήνων και όχι ΜΟΝΟ θα έχει στελέχη και από τους όποιους Μετανάστες. Οι Εχοντες και Κατέχοντες θα βρουν τον τρόπο, όπως πάντα (το διδάσκει η Ιστορία ακόμα και πρόσφατα) να βρεθούν πλησίον Λιμνών και Ωκεανών με τα Τραπεζικά βιβλιάρια φίσκα!

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters