Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ; - Νεοταξίτες ηγέτες του 21ου αιώνα: Ηθοποιοί και καπηλευτές του ανθρώπινου πόνου


Του Κωνσταντίνου ΒαθιώτηΕπίκουρου καθηγητού Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΦΕΚ Διορισμού: Γ/469, 19.07.2011). – ΔικηγόροςυΑθηνών (Α.Μ. 18182) – Μόνιμου Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης (Γενική Γραμματεία Κυβερνήσεως). 

Την 1η Μαρτίου 2023, η πρωθυπουργική μαριονέτα της Ελλάδος, η πιο επικίνδυνη που πέρασε ποτέ από το πηδάλιο της κυβέρνησης, επισκέφθηκε τον τόπο της συμφοράς των Τεμπών, φορώντας την μάσκα της συντριβής για τον χαμό των 57 + Χ αθώων ανθρώπων.

Στις 6 Μαρτίου 2024, η ίδια ανθελληνική μαριονέτα πήγε στην Οδησσό για να συναντήσει την ουκρανική μαριονέτα, φορώντας και πάλι την μάσκα της συντριβής για την απώλεια 12 αμάχων.

Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο φρικαλέους ηθοποιούς που καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για τις ανάγκες της προπαγανδιστικής σκηνοθεσίας.

Παρότι οι δύο αναρτώμενες φωτογραφίες από την Οδησσό και τα Τέμπη απέχουν μεταξύ τους έναν περίπου χρόνο, φαίνονται σαν να είναι τραβηγμένες την ίδια εποχή και στον ίδιο τόπο:

Το πουκάμισο που φορούσε η μητσοτακική μαριονέτα στα Τέμπη μοιάζει ίδιο με εκείνο που φορούσε στην Οδησσό. Η δε ζακέτα των Τεμπών και το μπουφάν της Οδησσού δεν είναι κουμπωμένα μέχρι τον λαιμό, προφανώς γιατί έτσι δημιουργούν την εντύπωση του άνετου-χαλαρού ηγέτη.     

Ζελένσκηδες και Μητσοτάκηδες είναι ανίκανα και επηρμένα ξόανα, πιστοποιημένα σβαμπικά βαμπίρ, που αντιμετωπίζουν τους πολίτες αφ’ ενός σαν αναλώσιμα κρέατα, άξια να πετσοκόβονται από χασάπηδες, αφ’ ετέρου σαν χάπατα που τρέφονται με τηλεσανό.

Ως μαριονέτες εκτελούν πιστά τις εντολές που δέχονται από τον αόρατο μαριονετίστα και τα διαχειριστικά τσιράκια του, αδιαφορώντας παντελώς για τις ολέθριες συνέπειες των ενεργειών και των παραλείψεών τους. Από πού αντλεί ο Κυρ. Μητσοτάκης την νομιμοποίηση να παίρνει στον λαιμό του έναν ολόκληρο λαό, θέτοντας την Ελλάδα στο στόχαστρο της ρωσικής υπερδύναμης;

Άραγε, μέχρι πότε οι μαζάνθρωποι θα κάθονται μπροστά στις οθόνες τους με σταυρωμένα χέρια και θα παραμυθιάζονται με την θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχουν ηδονικά οι γελοίες αυτές πολιτικές μαριονέτες;

Το θράσος, όμως, και η υποκρισία της ανθελληνικής μαριονέτας δεν πρέπει να έχει ιστορικό προηγούμενο. Την ώρα που η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει το πιο αυταρχικό και ανάλγητο πρόσωπό της, ψηφίζοντας τον ένα αντισυνταγματικό νόμο μετά τον άλλον και σφίγγοντας ολοένα και περισσότερο τον κοινωνικοοικονομικό βρόχο σε βάρος του ελληνικού λαού, δήλωσε από την Οδησσό, προφανώς για το ξεκάρφωμα, ότι:

«ο αυταρχισμός και ο δεσποτισμός αποτελούν μαύρες κηλίδες στο χάρτη και στον πολιτισμό μας».

Επί δύο χρόνια έχει στηθεί το ρωσο-ουκρανικό σκηνικό του πολέμου, που ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υψωθεί ένας ακόμη εκφοβιστικός μπαμπούλας πάνω από την νηπιακή κούνια των βρεφοποιημένων πολιτών, το μυαλό των οποίων έπρεπε να κρατιέται απασχολημένο με τρομολαγνικούς κωδικούς όπως «ενεργειακή κρίση», «επισιτιστική κρίση», «τσουνάμι ακρίβειας» κ.λπ.

Αν ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως όλοι οι μέχρι σήμερα (κυριολεκτικοί τε και μεταφορικοί) πόλεμοι, είναι κι αυτός μαγειρεμένος στην μισάνθρωπη κουζίνα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γκαρσόνια της οποίας είναι τόσο ο Ζελένσκι όσο και ο Μητσοτάκης, τότε δεν αποκλείεται η υπενθύμιση της δικής μας μαριονέτας ότι στην Οδησσό «συγκροτήθηκε η Φιλική Εταιρεία και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις που οδήγησαν τελικά στην ανεξαρτησία της πατρίδας μου» να αποτελεί έναν προγνωστικό προγραμματισμό για τον τόπο από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει επισήμως ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Αναζητώντας τις απαντήσεις ανάμεσα στις λέξεις: Η παγκόσμια πολεμική Οδύσσεια, ένας ακόμη όλεθρος για την ανθρωπότητα, θα έχει ως αφετηρία την Οδησσό;


https://kvathiotis.substack.com/p/ca4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters