Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΣ ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΟΦΙΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣ!


Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, 

μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ 

Διαβάζοντας κανείς τα Απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά διαπιστώνει πως ο νικητής στο Βαλτέτσι, την Τριπολιτσά, τα Δερβενάκια, ο αγωνιστής που ύψωσε ανάστημα στην χατζάρα του Αγαρηνού εμψυχώνοντας ένα ολόκληρο Έθνος, ώστε σύσσωμο να παλεύσει για την Ελευθερία του, πριν από κάθε μάχη στεκόταν με δάκρυα στα μάτια μπροστά στο εικόνισμα της Θεομάνας μας και προσευχόταν. Χωρίς να έχει μελετήσει Νίτσε, χωρίς να γνωρίζει ο δύστυχος από νεοπαγανισμούς και χωρίς να αναζητεί πρώτα τη δύναμη μέσα από το εγώ του κι έπειτα έξω από αυτό, όπως διατείνονται οι παντός φάσματος χριστομάχοι, εστάθη με ταπείνωση στο ξωκκλήσι της Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι όπου γονατισμένος στο Ρόδον το Αμάραντον και με μόνη ελπίδα του την μεσιτεία της Αειπαρθένου Μαρίας ψέλλισε: «Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν.». Είναι δύσκολο να σπεύδεις αεροπορικώς κάθε χρόνο στην Εσπερία σε γερμανολατρικές εκδηλώσεις, να φωτογραφίζεσαι με ρούνους, να δηλώνεις Εθνικιστής παραδόξως και να καλείσαι κάθε 25η Μαρτίου να εορτάσεις την Επανάσταση του ‘21, χωρίς αναφορά στην Πίστη των πατέρων χάριν στην οποία αποδεσμευτήκαμε πραγματικά από τις αλυσίδες της σκλαβιάς. Δικαίως αισθάνεσαι ότι αυτή η μέρα δεν σου ταιριάζει.

Οι οπλαρχηγοί και οι καπεταναίοι που ήραν πριν διακόσια χρόνια τα όπλα του Αγώνος απέναντι στην Τουρκιά -όσο ακατόρθωτο κι αν είναι να χωρέσει στην τετράγωνη κοσμική λογική του φραγκολεβαντίνου της σήμερον- δεν είχαν την αίσθηση ότι πολεμούν χάριν στην δική τους λεβεντιά, γοητεία και ακαταμάχητη ισχύ, αλλά ένεκεν και συνεπεία των πρεσβειών της Θεομήτορος. Ποίος νεοέλλην αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του απευθυνόμενος με την ευλάβεια του Κολοκοτρώνη στον Θεό και τους Αγίους; Με ποιό εκκλησιαστικό βίωμα; Με ποιά συμμετοχή στα μυστήρια, τις ακολουθίες και την αγιοπνευματική ζωή ; Για τους εγηγερμένους Έλληνες του ’21, όπως δεν νοείτο σωτηρία ψυχής χωρίς Χριστό έτσι και δεν υπήρχε Εθνικός Αγών χωρίς Χριστό. Μάθαμε στα σύγχρονα γενιτσαρικά σχολειά της υποκουλτούρας όπου διενεργείται συστηματική πλύση εγκεφάλου στα νεαρά Ελληνόπουλα μη και αγαπήσουν την Πατρίδα τους περισσότερο από τον βαθμό μηδέν και εκφασιστούν, ότι ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο του σύμπαντος, ότι από τον παθογόνο Εγώϊσμό μας απορρέει η αρχή και το τέλος, διδαχθήκαμε να βασιζόμαστε στις αδυναμίες της εφαμάρτου φύσεώς μας και γαλουχηθήκαμε στη νοοτροπία ότι χρειαζόμαστε τα πάντα αλλά όχι τον Θεό. Αντί, λοιπόν, να επενδύσουμε στη δική μας παράδοση, να μιμηθούμε τα ιστορικά πρότυπα των δικών μας προγόνων και να βαδίσουμε στα ματωμένα ίχνη όλων όσοι δοξάστηκαν για τον ηρωϊσμό και την φιλοπατρία τους, προσκολληθήκαμε στο άρμα μιάς Δύσεως βουτηγμένης στην ηδονοθηρία, τον αγνωστικισμό και την ανωμαλία, αφομοιώνοντας όλη την αποκρουστική σαβούρα της, η οποία μάς έφεραν σε ρήξη με την ταυτότητα, τις ρίζες και την κατάγωγή μας. Έτσι, όταν ρωτήσανε τον παππού Θεόδωρο αν είναι αγγλόφιλος ή γαλλόφιλος, εκείνος με την ευάρεστη θυμοσοφία που τον διέκρινε απήντησε ευθέως ότι δεν είναι τίποτα απ’ αυτά, αλλά Θεόφιλος, γιατί μόνο ο Θεός αγαπά αληθινά τους Έλληνες. Η αποτυχία του συγκαιρινού κόσμου, ο οποίος πλέει μέσα στον υπόνομο της σήψεως και της παρακμής, ευρίσκει την αφετηρία του στην απώλεια της πνεύματικής μας αυτοσυνειδησίας, στην αντίληψη δηλαδή ότι χωρίς τη συνδρομή των ουρανίων δυνάμεων στις οποίες οφείλουμε το θαύμα της Έθνικής μας Επαναστάσεως, η οποία εξελίχθηκε σε μία πραγματική πρόωρη Ανάσταση του Γένους, θα καταφέρουμε να εξομοιωθούμε με το χάλι της φραγκιάς, η οποία θέλησε τη συνέχιση της υποταγής του Ελληνισμού με τον εαυτό της αυτήν την φορά σε ρόλο δυνάστου. Από την απιστία μας, συνεπώς, εκκινεί η βαθειά διαιρετική τομή ανάμεσα στον τότε λαό που έγινε αιματηρή θυσία για εμάς, φωνάζοντας «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες», και τον λαό του σήμερα, ο οποίος κατέληξε να υπάρχει απλά για να μην ρημάζει ο τόπος, μέχρι που κι αυτήν την ανησυχία θα μάς την άρουν οι ξένοι με τους λαθραίους που εποικίζουν παράνομα την δική μας χώρα, εφόσον εμείς σταματήσαμε να γεννάμε παιδιά αποφασισμένοι να εξαφανιστούμε βιολογικά, για να ασχοληθούμε με καριέρες, λούσα και χορούς.

Την πορεία μας προς μία νέα υποδούλωση, μία νέα δυναστεία σκληρότερη στην οποία θα υπαγόμασταν μόνοι μας την είχε προφητεύσει ο Στρατηγός Μακρυγάννης: «Λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.». Δεν θελήσαμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο του Θεού, όπως είχε υποδείξει με θάρρος το 1826 ο Θανάσης Ραζή-Κότσικας, αρχηγός της Φρουράς του πολιορκημένου Μεσολογγίου, κι έτσι ολάκερη η Πατρίδα μας βαίνει προς τον κρημνόν, χωρίς διάθεση μετανοίας, ώστε να ανακτήσει την προνομοιακή σχέση της με τον Τριαδικό Θεό η Χάρις Του οποίου ηυνόησε σκανδαλωδώς την μέχρι τώρα διαδρομή του Γένους. Ο Άγιος Πορφύριος μάς είχε υπενθυμίσει λίγο πριν κοιμηθεί, πως για να ομοιάσουμε στους αγωνιστές του ΄21 πρέπει να δώσουμε κι εμείς την μάχη, όπως αυτοί, για Πίστη και Πατρίδα. Αναιμάκτως, ακόπως κι άνευ κόστους δάφνες αρετής και στέφανα μαρτυρίου μην περιμένει κανείς, ειδικά προσκυνημένος νεοραγιάς.

https://www.eoneolaia.com/oute-agglofilos-oute-gallofilos-alla-theofilos-petros-nikolou/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters