Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Η πρώτη καταδίκη της Ελλάδος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μετά 44 χρόνια στην ΕΕ! - Πανευρωπαϊκός διασυρμός του ασύδοτου πρωθυπουργού Ντροπιαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα 5 χρόνια του Μητσοτάκη στην εξουσία - Καταγγέλλει ότι παραβιάζει συστηματικά το κράτος δικαίου


Βολές κατά της Βουλής των Ελλήνων για «πολιτική μεροληψία» –Υποκλοπές, Τέμπη και ΜΜΕ έδωσαν την ευκαιρία στην ευρωομάδα του Μακρόν να συνασπισθεί με τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά, και να επιτύχουν την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για το κράτος Δικαίου

Ενώπιον οδυνηρής εκπλήξεως ευρέθη το Μέγαρο Μαξίμου χθες το μεσημέρι, όταν επληροφορήθη πως η πρώτη καταδίκη της Ελλάδος σε επίπεδο Ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα 44 χρόνια της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, είναι γεγονός.

Καμμία άλλη κεντροδεξιά κυβέρνησις της Ευρώπης δεν κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον της τόσο ετερόκλητες πολιτικές ομάδες, και για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, το κοινοβούλιο της ελληνικής Δημοκρατίας τίθεται στο στόχαστρο ενός άλλου αντιπροσωπευτικού σώματος, του Ευρωκοινοβουλίου! Η ευρωομάς Renew, η οποία πρόσκειται στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανυέλ Μακρόν, συμμάχησε με τους Σοσιαλιστές, την Αριστερά και τους Πράσινους, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις παραβάσεις του κράτους Δικαίου στην χώρα μας και την παραβίαση σειράς δικαιωμάτων. Είναι, άλλως τε, χαρακτηριστικό το γεγονός πως το «En Marche» του Εμμανυέλ Μακρόν βρέθηκε για τους σκοπούς του ψηφίσματος στο ίδιο «στρατόπεδο» με το γερμανικό Die Linke.

Πρόκειται περί μίας βαρειάς ήττας εντυπώσεων. Υπέρ του καταδικαστικού κειμένου ψήφισαν ακόμη και έξι ευρωβουλευτές του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, ενώ άλλοι επτά προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό και όχι να καταψηφίσουν. «Ναί» στο ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου είπαν οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Νταβίντ Κάζα, Μπρίς Ορτεφέ, Μαριάν-Ζαν Μαρινέσκου, Σίρπα Μαρία Πιετικάινεν, Λούντεκ Νιντερμάγιερ και Περνίλε Βάις. Η κυβέρνησις του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η πρώτη κυβέρνησις που καταδικάζεται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ούσα μέλος της ομάδος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της Ευρώπης στην χώρα μας, κατηγορείται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για οπισθοδρόμηση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και η Αθήνα απειλείται με διακοπή της απαραίτητης ευρωπαικής χρηματοδοτήσεως.

Εις ο,τι αφορά στην στάση που τήρησαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, ο Ευάγγελος Μειμαράκης ήταν απών από την ψηφοφορία, και ως εκ τούτου δεν αντετέθη στο ψήφισμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου. Κατά του ψηφίσματος ετάχθη η Εύα Καιλή και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσεως Μανώλης Φράγκος, ενώ παρόντες δήλωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Η υπόθεσις της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και ο τρόπος διερευνήσεως πολιτικών ή ποινικών ευθυνών μέσω εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή είναι μία από τις βασικές αιτίες καταδίκης της Ελλάδος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, το οποίο σημειώνει στο ψήφισμά του πως πρέπει να εξετασθούν «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων.» Η υπόθεσις των υποκλοπών, το ζήτημα της ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημερώσεως και ο ρόλος των ολιγαρχών σε αυτά, καθώς και ο αδιαφανής τρόπος χορηγήσεως κρατικών επιδοτήσεων, οδήγησαν τους Ευρωβουλευτές να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση του κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας στην χώρα μας και σε έγκριση του σχετικού ψηφίσματος με 330 ψήφους υπέρ, 254 ψήφους κατά και 26 αποχές.

Κόλαφος είναι το ψήφισμα της Ολομελείας του Ευρωπαικού Κοινβουλίου για την υπόθεση των Τεμπών. Αναφέρεται ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει «γρήγορα και ολοκληρωμένα» η δικαστική έρευνα, «καλύπτοντας όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο «δεν είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που διεξάγεται η διερεύνησις της υποθέσεως από την αρμόδια επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς φαίνεται να στερείται πολιτικής αμεροληψίας και να είναι απρόθυμη να καλέσει βασικούς πραγματογνώμονες για κατάθεση.» Προστίθεται, επίσης, πως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο είναι «βαθιά ανήσυχο από την άρνηση του ελληνικού κοινοβουλίου να διεξάγει μία έρευνα όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαική Εισαγγελία, σχετικώς με δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών.»

Το Ευρωκοινοβούλιο υπενθυμίζει, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κίνησε έρευνα στις 28 Νοεμβρίου 2022 σχετικώς με την κατάχρηση επιδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για ένα σύστημα ασφαλείας των σιδηροδρόμων. Τονίζει πως από τότε έχουν συλληφθεί 23 άτομα σε σχέση με το σκάνδαλο, με εξαίρεση τους (πρώην) υπουργούς της Κυβερνήσεως, οι οποίοι προστατεύονται από την δίωξη με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, για την οποία έγινε επίκληση του ελληνικού Συντάγματος.

Ειδική μνεία γίνεται στην προσφάτως δημοσιευθείσα ετήσια έκθεση της ελληνικής Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία απεκάλυψε χιλιάδες υποθέσεις εισαγγελικών εντολών για την απόκτηση προσβάσεως σε επικοινωνίες για λόγους εθνικής ασφαλείας. Όπως επισημαίνεται, δεν είχαν αναφερθεί εγκαίρως στην ΑΔΑΕ από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και την Διεύθυνση Αντιμετωπίσεως Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Αστυνομίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι ανεξάρτητες αρχές, όπως η ΑΔΑΕ και η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ), υφίστανται αυξανόμενη πίεση λόγω του έργου τους αναφορικώς με την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ, ενώ καταγγέλλεται η χρήσις κακόβουλου λογισμικού γιά τήν παρακολούθηση για την παρακολούθηση ιδιωτικών συνομιλιών πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Εκτενείς είναι οι αναφορές του ψηφίσματος στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά μέσα ενημερώσεως. Αρχικώς, γίνεται λόγος για την «λίστα Πέτσα» και τα 20 εκατομμύρια ευρώ κρατικών κονδυλίων, τα οποία διενεμήθησαν σε μέσα ενημερώσεως για επικοινωνιακές εκστρατείες στον τομέα της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων ανύπαρκτων ιστοτόπων και προσωπικών ιστολογίων, ενώ ορισμένα μέσα ενημερώσεως απεκλείσθησαν εντελώς χωρίς καμμία αιτιολόγηση και με αδιαφανή κριτήρια. Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα του ελληνικού Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος, τουλάχιστον 270 χρηματοδοτούμενα μέσα ενημερώσεως δεν είχαν καταχωρισθεί ορθώς και νομίμως, με την απώλεια δημόσιων πόρων να υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η χώρα μας εντάσσεται στην «μαύρη λίστα» των κρατών που καταδικάζονται από το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για καταπάτηση του κράτους Δικαίου. Προηγήθηκε το 2020 η καταδίκη της Πολωνίας επί πρωθυπουργίας Ματέους Μοραβιέτσκι, όμως το τότε κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» ανήκει στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Το καλοκαίρι του 2023 το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο κατεδίκασε την παραβίαση του κράτους Δικαίου και στην Ουγγαρία, υπό το πρίσμα της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενώσεως από την Βουδαπέστη. Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις του σώματος προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτωρ Ορμπάν, και την κυβέρνησή του, ιδίως εις ο,τι αφορά στην κατάχρηση ευρωπαικών κονδυλίων.

Η υιοθέτησις του ψηφίσματος αποτελεί προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στις τόσο διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνονται ζητήματα όπως η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, η υπόθεσις του Παναγιώτη Δημητρά, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η αναφορά σε «εθνικές μειονότητες» με τα οποία η εφημερίς μας εκφράζει την ριζική διαφωνία της.

 

εφημερίδα Εστία 

Newsbreak 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters