Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«ΤΟΝ ΡΑΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΒΕΙ!»


Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

Ο Θουκυδίδης μάς δίδαξε από πολύ νωρίς πως η αντιστροφή των εννοιών συνιστά ένδειξη εποχής παρακμής μέχρι που ένιοι την δουλοπρέπεια τήν βάπτισαν τεχνηέντως, μαεστρικώς και υπούλως σωφροσύνη. Αν τούτο σάς θυμίζει κάτι, στρέψτε απλώς την πρόσοχή σας στις φιγούρες που έχουν αναλάβει να διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας και την Ελευθερία του λαού μας, για να απολαμβάνετε εσείς μία ήσυχη ζωή, χωρίς τον φόβο του κατακτητού, και τότε θα καταλάβετε ποιούς επιλέξατε να διοικούν τούτον τον τόπο. Γκρότεσκα κορμιά με μηδενικό ψυχικό σθένος, βουτηγμένα βρεφιόθεν στην μαρμίτα της δειλίας, μια ζωή προπονημένα στην οσφυοκαμψία, την γλοιώδη ευγένεια και την χαμέρπεια έχουν το θράσος να ταπεινώνουν την Πατρίδα, εκπέμποντας το μήνυμα μιάς αποικίας παριών, ενός ανυπολήπτου προτεκτοράτου, χωρίς ίχνος αξιοπρεπείας. Αυτήν την εντύπωση, όχι μία, όχι δύο, αλλά ΤΡΕΙΣ φορές, κόμισε στην οικουμένη ο Λογοθέτης του Δρόμου του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς κατά την επίσκεψη εφ’ ημάς του νεοθωμανού σουλτάνου.

Η τεχνολογία περιβάλλεται ενίοτε ασμένως το κύρος της αυθεντίας, γιατί καταγράφει την αλήθεια απογυμνωμένη, αψιμυθίωτη. Όποια φθηνή, προσβλητική και υποτιμητική για τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης δικαιολογία επεχείρησε να παρουσιάσει ο εξαμιλίτης υπουργός των όλο χάρη και γοητεία υποκλίσεων σε αρχηγούς κρατών γενοκτόνων, για να μάς εμπαίξει ανερυθριάστως, ο φακός δεν έσφαλε, δεν εψεύσθη και δεν υπεκρίθη. Τα μόνα πρωτόκολλα που επιβάλλουν τέτοιες κινήσεις ευλυγισίας έμπροσθεν ηγετών πρωτοφασιστικών μορφωμάτων που έχουν λουστεί στο αίμα των παππούδων μας απαντώνται στον κώδικα συμπεριφοράς των συμπλεγματικών νεοραγιάδων, των ες αεί τεταγμένων δουλοφρόνων και των ορκισμένων υπηρετών των ξένων, κατ’ εθιμικόν δάνειον από την οθωμανική εξουσιαστική παράδοση, η οποία αποδίδουσα ιδιαίτερη σημασία σε συμβολισμούς επέτασσε την αναγνώριση της θέσεως ενός άρχοντος δια των τεμενάδων, ήτοι του χαιρετισμού μέσω της κυρτώσεως του κορμού και της κάμψεως της κεφαλής, προκειμένου να μην συναντήσουν τα μάτια του δούλου εκείνα του κυρίου, όπερ εθεωρείτο πράξη ασεβής και ιταμή επισύρουσα την κύρωση της ράβδου. Κι επειδή ο λέων εξ όνυχος αναγνωρίζεται, η εκδήλωση του σώματος μαρτύρησε ούτε λίγο ούτε πολύ εκείνα που προσπάθησαν να αποκρύψουν από το αποχαυνωμένο νεοελληνικό πλήθος πίσω από τις γεμάτες χαϊδέματα, φιλοφρονήσεις και αγαπουλισμούς φωτογραφίες. Ο Ερντογάν ηυρέθη στην ημεδάπη όχι απλώς ασκώντας τον ρόλο του ισχυρού των διαπραγματεύσεων αλλά του απολύτου και αναμφισβητήτου δυνάστου. Χωρίς περιστροφές, μίλησε εκ νέου για προσφυγή στην Χάγη εφ’ όλων των θεμάτων κι ουχί μόνον επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδος, προέταξε την χωρίς αποκλεισμούς δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και διετύπωσε την ευθεία προειδοποίηση : ‘‘Αν δεν μάς απειλήσετε, δεν θα σάς απειλήσουμε’’, το οποίο στην γλώσσα της τουρκικής διπλωματίας σημαίνει: ‘‘ Μην τολμήσετε να επεκτείνετε στα 12 ναυτικά μίλια τα χώρικά σας ύδατα! Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά!’’. Ο Γεραπετρίτης δεν υπεκλίθη τρισίν απλώς αυθορμήτως εν είδει κεκτημένης ταχύτητος, αλλά στην προκειμένη είχε πλήρη επίγνωση γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι. Κι αυτό, διότι η αντίπερα όχθη πρίν αφιχθεί ο σουλτάνος τόν ενημέρωσε μετά ποίων όρων έρχεται ο σουλτάνος. Δεν ήλθε ούτε για αγκαλιές ούτε για διακηρύξεις φιλίας, χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα, ούτε γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει. Ήλθε, για να πάρει μία ώρα αρχύτερα αυτό που διεκδικεί από εμάς, τον όρυκτό μας πλούτο, τον έλεγχο των άκριτικών μας νησιών και τα F-16 από τους Αμερικανούς, με μία προσχηματική εμφάνιση αναμορφωμένου τέκνου του ΝΑΤΟ. Οι κόκκινες γραμμές στα έθνικά μας συμφέροντα μετά την προχθεσινή έλευση του Τούρκου Προέδρου απ’ ό,τι φαίνεται κάπου ξεχάστηκαν μέσα στη λάμψη των επιδείξεων υποταγής από τον τοποτηρητή της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας που έσπευσε να εγκωμιάσει με την κυβέρνηση των αρίστων στην οποία συγκαταλέγεται την διπλωματική επιτυχία της εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να το πάρει χαμπάρι η εγχωρία πλειοψηφία των μικρονόων εκλογέων.

Όλα μέλι γάλα, λοιπόν, για εμάς, πολλώ δε μάλλον για τον Τούρκο. Εν άλλοις λόγοις, ο Αγαρηνός έλαβε εγγυήσεις ότι θα ικανοποιηθούν οι άνευ ερεισμάτων διεθνούς δικαίου αξιώσεις του, θα έχει μερίδιο στα κοιτάσματα, θα ασκεί επιρροή στο Αιγαίο και θα επανεξοπλιστεί με τα σύγχρονα υπερπόντια αεροπλάνα άνευ ετέρας καθυστερήσεως κι εμείς έμπλεοι ευτυχίας εδραιώσαμε την καθησυχαστική ψευδαίσθηση ότι το θηρίον θα εξημερωθεί με ολίγη Τσεχοσλοβακία. Ό,τι κι αν μάς λένε τα φερέφωνα της τουρκολαγνίας, τα οποία εμπορεύονται την υποτέλεια για Εθνική στρατηγική, το ανάστημα των Κυπρίων συναγωνιστών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για την υπεράσπιση των οποίων μού έκαναν την τιμή να μέ καλέσουν ως Δικηγόρο μετά την παράνομη προσάγωγή τους την περασμένη Πέμπτη ένεκα της αναρτήσεως πανό διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν ήταν το μόνο που έσωσε την αξιοπρέπεια της χώρας εκείνη την ημέρα. Όσο για τους άλλους άς θυμηθούν το αφιέρωμα του Δραγούμη για την πάρτη τους: «Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει!»

 

https://www.eoneolaia.com/ton-ragia-ton-derneis-ki-akoma-skyvei-petros-nikolou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters