Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


Της Κύρας Αδάμ

Αλλα λόγια για Ελευσίνα και Ζουράφα από το υπ. Αμυνας για την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου σε δυνάμεις των ΗΠΑ

Α) σε αντισυνταγματική και απολύτως παράνομη παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας σε στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και

Β) στην προσάρτηση από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας στη βραχονησίδα Ζουράφα στο βόρειο Αιγαίο, σε περιοχή στην οποία η Τουρκία εκτελεί άσκηση με πυρά επιχειρησιακής δοκιμής πυραύλων S-400 σε συνεργασία με τουρκικά F-16 και UAV. Σημειώνεται ότι σήμερα, 30 Οκτωβρίου, η Τουρκία εκτελεί κανονικά την άσκησή της στη Ζουράφα μέχρι της 2 Νοεμβρίου, παρά τις άστοχες αιτιάσεις – διευκρινίσεις της κυβέρνησης για συγκάλυψη.

Συγκάλυψη

Στο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της, δήλωσε: «Με αφορμή δημοσιεύματα για παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ και για το μικρονήσι Ζουράφα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) διευκρινίζουν τα εξής : Οσον αφορά αναφερόμενο δημοσίευμα για το μικρονήσι Ζουράφα, έχει εκδοθεί αντι-ΝΟΤΑΜ, όπως παγίως γίνεται από ελληνικής πλευράς».

1. Για την απάντηση-διευκρίνιση αυτή του ΥΠΕΘΑ σημειώνονται τα ακόλουθα, όπως αυτά περιλαμβάνονται και καταγράφονται στον όγκο διαθέσιμων ενυπόγραφων στοιχείων της κυβέρνησης και σε διεθνή έγγραφα:

Α. Δεν υπήρξαν δημοσιεύματα που επικαλείται το ΥΠΕΘΑ αλλά ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ, αυτό της «κυριακάτικης δημοκρατίας».

Β. Η λέξη ή ορισμός αντι-ΝΟΤΑΜ, που ισχυρίζεται το ΥΠΕΘΑ ότι εξέδωσε η Ελλάδα για τη Ζουράφα, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟΝ ICAO – ΟΗΕ – ΝΑΤΟ – Euro control – ΕCAC – E.E., καθώς επίσης και στο σύνολο της διεθνούς νομιμότητας και αποτελεί εφεύρεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να συγκαλύπτει με παραπληροφόρηση τους Ελληνες για τις παραχωρήσεις ή δηλώνει πλήρη άγνοια, καθιστώντας την κυβέρνηση εξόχως επικίνδυνη στη διαχείριση ελληνικής κυριαρχίας. Και τούτο διότι η μοναδική υπαρκτή απάντηση είναι η ΝΟΤΑΜ-προειδοποίηση για τους αεροναυτιλλομένους, (navigation warning), και όχι η αντι-ΝΟΤΑΜ, που προσπαθεί το ΥΠΕΘΑ λόγω άγνοιας να ταυτίσει με το navigation warning.

H Ελλάδα πράγματι εξέδωσε ΝΟΤΑΜ ως αντίδραση στην τουρκική κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα, χαρακτηρίζοντας άκυρη την τουρκική άσκηση. Μάλιστα εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ και όχι μία, όπως ισχυρίζεται το ΥΠΕΘΑ, γεγονός που αποδεικνύει άγνοια και βεβιασμένη προχειρότητα κομματικής συγκάλυψης του θέματος.

Γ. Η παράθεση των ενυπόγραφων στοιχείων αποδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να προασπίσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την ελληνική κυριαρχία:

• Η Τουρκία στις 12 Οκτωβρίου 2023, πέντε ημέρες πριν από τις διαφημιζόμενες κομματικά ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις υπό την κυρία Παπαδοπούλου για τα ΜΟΕ, εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ-αγγελία Α-7623 για πραγματική βολή πυραύλων S-400 σε περιοχή που καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα. Ενώ με άλλη ΝΟΤΑΜ δηλώνει ότι στη βολή αυτή θα συμμετέχουν και 40 τουρκικά F-16, προφανώς για να διαμορφώσουν επιχειρησιακές ικανότητες του συστήματος στο περιβάλλον του Αιγαίου, ενώ με άλλη ΝΟΤΑΜ η Τουρκία κλείνει τελείως τον εναέριο χώρο στην περιοχή αυτή.

• Η κυβέρνηση (ΥΠΕΘΑ, ΥΠΕΞ, ΥΠΑ) και το επιτελικό κράτος των αρεστών πήραν χαμπάρι την κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα έπειτα από επτά ημέρες και έπειτα από συντονισμό τους, στις 19 Οκτωβρίου, η Αθήνα με τη ΝΟΤΑΜ Α-3789 ακύρωσε την τουρκική άσκηση – μόνον όμως θεωρητικά. Και τούτο διότι στις 20 Οκτωβρίου η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α-7847 δηλώνει ότι η άσκηση θα εκτελεστεί κανονικά και συγκεκριμένα 30 Οκτωβρίου, 1 και 2 Νοεμβρίου, ωστόσο και αυτήν την τουρκική αγγελία η Ελλάδα την ακύρωσε στις 20 Οκτωβρίου με την αγγελία Α-3800.

Εδώ πλέον τελειώνει κάθε ελληνική αντίδραση, έστω και θεωρητική, έστω και ανεπαρκής, έστω και αναποτελεσματική, να προασπίσει την ελληνική κυριαρχία έστω και θεωρητικά, αφήνοντας τον Ερντογάν να αλώνει την ελληνική κυριαρχία. Δηλαδή οι ενέργειες της κυβέρνησης του ΥΠΕΘΑ, του ΥΠΕΞ και της ΥΠΑ τελειώνουν οριστικά στο σημείο αυτό, στις 20 Οκτωβρίου.

Ομως, στις 24 Οκτωβρίου έρχεται η Τουρκία και με την αγγελία Α-7935, που αποκαλύπτει ως τεκμήριο η «δημοκρατία», δηλώνει ότι η δοκιμή S-400 στη Ζουράφα θα γίνει κανονικά, ακυρώνει όλες τις ελληνικές αγγελίες και δηλώνει επίσης ότι δεν θα απασχοληθεί με οποιεσδήποτε ελληνικές αντιδράσεις.

Διευκρινίσεις από ανώνυμες πηγές

Ανώνυμες πηγές του υπουργείου Αμυνας εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση-διευκρίνιση για το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Με αφορμή δημοσιεύματα για παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις άλλες πλην των προβλεπομένων στη συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) διευκρινίζουν τα εξής:

• Η άδεια χρήσης εγκαταστάσεων δόθηκε για μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και για υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό.

• Τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή για εκκενώσεις και μεταφορά υπηκόων ΗΠΑ ή και άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων αν απαιτηθεί, από χώρες της Μέσης Ανατολής.

• Οσον αφορά επίσης τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα για το μικρονήσι Ζουράφα, έχει εκδοθεί αντι-NOTAM, όπως παγίως γίνεται από ελληνικής πλευράς».

Η Τουρκία σήμερα εκτελεί ανενόχλητη τη δοκιμή S-400 επί εθνικού εδάφους

Σήμερα, 30 Οκτωβρίου, η Ελλάδα δεν έχει αντιδράσει έστω και θεωρητικά στην τουρκική αγγελία, με αποτέλεσμα η Τουρκία αυτήν τη στιγμή που διαβάζεται το κείμενο αυτό να εκτελεί την άσκηση και τη δοκιμή S-400 στην περιοχή της Ζουράφα, που αποτελεί πραγματική εφαρμογή κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας, με το ΥΠΕΘΑ να μην μπορεί να αναχαιτίσει τα τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή αυτή, λόγω πολύ μικρής έκτασης και περιορισμένου εναέριου χώρου.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι θα πάρει το σπίτι (Ζουράφα), διότι είναι τουρκικό και η Ελλάδα απαντά ότι είναι ελληνικό, και όχι τουρκικό, και στο τέλος η Τουρκία μπαίνει μέσα στο σπίτι, τα κάνει λίμπα και το καταλαμβάνει, ενώ και η κυβέρνηση δεν πάει στον εισαγγελέα και στην αστυνομία (δηλαδή στον ΟΗΕ) για να υπερασπιστεί το σπίτι της, ήτοι την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα.

2. Το ΥΠΕΘΑ (πηγές ΥΠΕΘΑ) διευκρινίζει για την παροχή διευκολύνσεων προς τις ΗΠΑ από την Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις πλην των προβλεπόμενων της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ ότι «άδεια χρήσης εγκαταστάσεων δόθηκε για μεταγωγικά αεροσκάφη – υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό. Τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους».

Δηλαδή το υπουργείο Αμυνας μαζί με την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έχουν οδηγήσει τη συγκάλυψη σε… vertigo, διότι άλλα λέει το ΥΠΕΘΑ και άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ίδιο θέμα.

Α. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία και με τους κανονισμούς αεροπλοΐας των ΗΠΑ, κρατικό αεροσκάφος (state aircraft) είναι οποιοδήποτε αεροσκάφος κυβερνάται από στρατιωτικό πιλότο. Τα αεροσκάφη που θα έρθουν στην Ελευσίνα είναι στρατιωτικά και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγορεύεται να υπάρχει παροχή ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων για οποιαδήποτε αποστολή, είτε είναι πολεμική είτε ανθρωπιστική ή επιχειρησιακή ή έρευνας διάσωσης.

Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο και αναφέρει στο άρθρο 27 παρ. 2: «Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην ελληνική επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτή».

Β. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης στην ενημέρωση δημοσιογράφων δεν δήλωσε ότι τα αεροσκάφη θα έρθουν για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά ότι το θέμα είναι επιχειρησιακό. «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας».

Θα πρέπει πρώτα το ΥΕΘΑ να συνεννοηθεί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για κοινή πολιτική γραμμή, διαφορετικά η χώρα γίνεται ρεζίλι διεθνώς.

Γ. Δεν υπάρχει ελικόπτερο στον κόσμο που να μπορεί να απογειωθεί από την Ελευσίνα, να πάει στη Μέση Ανατολή για ανθρωπιστικούς λόγους και να επιστρέψει στη βάση του, λόγω καυσίμων. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ελικόπτερο θα κάνει ανεφοδιασμό, π.χ., σε κάποιο αεροπλανοφόρο θα αποτελέσει ωμή και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Και τούτο διότι τα αεροπλανοφόρα που βρίσκονται εγγύς της Μέσης Ανατολής και επιχειρούν στη Γάζα διαθέτουν 12 ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να προβούν σε ανθρωπιστικές ενέργειες και να μεταφέρουν προσωπικό στη Σούδα, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα της Ελλάδας και να παραχωρείται παράνομα ελληνική κυριαρχία.

Διευκολύνσεις

Παραχώρηση διευκολύνσεων στην αεροπορική βάση Ελευσίνας απαγορεύεται από το Σύνταγμα όχι μόνον για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά ακόμα και για έρευνα – διάσωση.

Δ. Αυτό που θα προκαλέσει τη διεθνή κοινότητα και τους Παλαιστινίους είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ελέγξει το είδος των αποστολών των αεροπορικών μέσων που θα αναπτυχθούν στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. Και τούτο διότι το πιο πιθανό είναι τα αεροπορικά μέσα να μεταφέρουν κομάντος από περιοχή σε περιοχή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και κυρίως να εκτελούν πολεμική έρευνα – διάσωση (combat SAR-C-SAR).

H αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Ελευσίνας δείχνει ότι στη Σούδα έχει υπάρξει κορεσμός αεροπορικών μέσων και δεν χωράει τίποτε άλλο, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και μάλιστα με κύριες βάσεις στην Ελλάδα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις Ελλάδας – Παλαιστινίων.

Μολονότι και τα δύο θέματα, Ελευσίνα – Ζουράφα, είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης ΥΠΕΞ, εντούτοις τις διευκρινίσεις, ανεξάρτητα αν δεν ευσταθούν, τις έδωσε το υπουργείο Αμυνας.

 

https://www.dimokratia.gr/politiki/569439/ston-kaiada-to-syntagma-kai-i-elliniki-kyriarchia/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters