Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΟΙ ΙΔΙΩΝΥΜΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΝΟΜΟΥ ΤΑΞΕΩΣ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

Η κυβέρνηση συνεργεία των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, παρά την ισχνή δήθεν αντίθεσή τους, συνομολογούν προς την ευθεία παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας προς την δικαστική, δια της ψηφίσεως ενός νομικού ανοσιουργήματος, εν τη κυριολεξία, προ του κλεισίματος της Βουλής, ένεκεν και συνεπεία της προκηρύξεως των εκλογών της 21η -05-2023, με απώτερο σκοπό να ελέγξουν κατ’ ουσίαν την ετυμηγορία της απόφασης του οργάνου του Α1.


Το έλλειμμα της Δημοκρατίας επικεντρώνεται εύγλωττα εις την κατάλυση του άρθρου 26 του Συντάγματος δια της εισπηδήσεως της νομοθετικής εξουσίας προς την δικαστική, δηλονότι της απόπειρας εν άλλοις λόγοις, καθυπόταξης  της δικαστικής εξουσίας, δια θεσπίσεως της διευρύνσεως των μελών περί της αποφάσεως ανακηρύξεων των κομματικών συνδυασμών την 5η Μαίου, όπου αίφνης και εφεξής θα αποφασίζει η ολομέλεια του Α1 Τμήματος, και όχι αμιγώς το Α1 Τμήμα (πέντε μέλη), γεγονός το οποίο ήγειρε την εύλογη αντίδραση και μήνη του παραιτηθέντος προέδρου του ανωτέρω τμήματος, λόγω της πραξικοπηματικής παρέμβασης προς την λειτουργική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η οποία δια της «άρον άρον» αποφάσεως αυτής, επιδιώκεται να εργαλειοποιηθεί τεχνηέντως η καθημαγμένη δικαιοσύνη, με κράτιστο  γνώμονα την κατά  κατά το δοκούν προσαρμογή της, προς τις επιταγές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.


Εν προκειμένω, πρόκειται δια έναν φωτογραφικό και παντάπασι αντισυνταγματικό νόμο, τον οποίο, κατ’ άνωθεν εντολή των διευθυντηρίων, επιβάλλουν προκειμένου, να τεθεί το νεοπαγές, νόμιμα συνεστημένο δημοκρατικό κόμμα, «ΕΛΛΗΝΕΣ».


Απορίας άξιον καθίσταται ότι το ΕΣΡ, ουδόλως παρενέβη, δια την εγκατάσταση των τηλεδικίων από θεσμικά αναρμόδιους δημοσιογράφους, οι οποίοι ωσεί δικαστών, εξέδιδαν αμετάκλητες αποφάσεις κατά πάντων, πέριξ του κόμματος «ΕΛΛΗΕΝΕΣ», εξαπέλυαν δριμύ κατηγορώ προς αυτούς, τιτρώσκοντας τον πυρήνα της προσωπικότητας τους, βλάπτοντας την τιμή και την υπόληψή τους και καταστρατηγώντας ανενδοίαστα, την αστική και ποινική νομοθεσία κατά κατάφωρη υπέρβαση του δικαιώματος πληροφόρησης της κοινής γνώμης, αγνοώντας θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατικού ήθους, ευπρέπειας και Συνταγματικής νομιμότηατς.


Εν κατακλείδι, η απόπειρα χειραγωγήσεως της βουλήσεως της κοινής γνώμης, κατά παράβαση του άρθρου 52 του Συντάγματος καθίσταται πασίδηλη εκ των τελευταίων, με αποτέλεσμα να αναφύεται επίκαιρη όσο ποτέ η ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή εν έτει 1963, κατά την δολοφονία του Γρηγορίου Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη, «μα επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;»
Φυσικός αυτουργός με ηθικό αυτουργό την εκάστοτε εξουσία,  καθίστανται ανυπερθέτως τα μέσα μαζικής εξαπατήσεως, τα οποία δρουν ως εξωνημένες θεραπαινίδες του πολιτικού συστήματος, εκμεταλλευόμενες το χαμηλότατο επίπεδο της πνευματικής ευνουχισμένης μάζας.
Αυτό συνέβη, με την κατάργηση παντός ψήγματος νομιμότητας και την κατάφωρη και ιταμή κατάλυση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος με την καθολική υποταγή της τρίτης, κατά το άρθρο 26 του Συντάγματος λειτουργικής ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπου καίτοι η κατά το άρθρο 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος προβλέπει την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας ως προς την προαγωγή των προέδρων και αντιπροέδρων των ανώτατων δικαστηρίων ανά την Επικράτεια, και εν ταυτώ την επέμβαση της νομοθετικής εξουσίας δυνάμει του Ν. 3841/2010 άρθρο 1, ότι πριν από την εισήγηση του αρμοδίου Υπουργού και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και προτού εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, απαιτείται η διατύπωση γνώμης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ως εκ τούτου δηλαδή, υφίσταται σιωπηρά η επέμβαση των δύο έτερων επικυρίαραχων εξουσιών, επί της Δικαιοσύνης.


Εν προκειμένω, δεν ομιλούμε απλώς δια κατάλυση της ζώσας και ελευθέρας δικαιοσύνης αλλά δια μία χυδαία, κυνική, ωμή  παρέμβαση ως προς την ανεξάρτητη δικαιοσύνη η οποία εξικνούται των άκρων ορίων της εισπήδησης των εξουσιών, διότι στοιχειοθετείται προδήλως, εν προκειμένω,  αντισυνταγματικώς και αντιδημοκρατικώς σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας, υπό την κυβερνήσεως, δια της απεριφράστου ποδοπατήσεως, της λειτουργικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, επί σκοπώ, απολύτως «φωτογραφικό» ίνα αποκλειστεί ένα αντισυστημικό κόμμα, ήτο το Εθνικό κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», 


Το έγκλημα καθοσιώσεως της νυν Κυβερνήσεως συνίσταται, εις την κατακρήμνιση της θεσμικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, επί τω τέλει να εγκαταστήσει μία κερκόπορτα ένδον του Α1 του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξευρεθούν ενδοτικοί και πρόθυμοι δικαστές, να ασκήσουν μη αμερόληπτα τα συμφέροντά τους, αντί τριάκοντα αργυρίων, και ουχί όπως ο κ Τζανερίκος, ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Α1 του Αρείου Πάγου, ο οποίος φύλαξε ευσυνειδήτως, Θερμοπύλες δια το ήθος και την ακεραιότητά του και θα γραφεί εφεξής, εις την ιστορία με χρυσά γράμματα όπως ο προκάτοχοί του δικαστές Τερσέτης και ο Πολυζωίδης, οι οποίοι υπάκουσαν την φωνή της συνειδήσεως τους ως αδούλωτοι και ελεύθεροι μύστες του Δικαίου οι οποίοι, εν τέλει,  ουδόλως  υπέκυψαν εις τις αισχρές πιέσεις της καθεστηκυίας τάξεως, ως αυθεντικοί διάκονοι της ζώσας και ελεύθερης Δικαιοσύνης.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters