Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΑΣ : ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ, ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΔΙΚΑΣΤΩΝ

Ο Ματθαίος Τσούγκας, Έλληνας εθνικιστής, χημικός και ιατρός-ιατροδικαστής, ο «Πατριάρχης» των Ελλήνων ιατροδικαστών, Πανεπιστημιακός, ομότιμος καθηγητής της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Α.Π.Θ. [Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης], εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης με το κόμμα «Νέα Δημοκρατία» και στη συνέχεια μέλος και στέλεχος των εθνικιστικών κινημάτων «Χρυσή Αυγή» υπό τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, κορυφαίος επιστήμονας με σημαντική κοινωνική προσφορά, γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη όπου και πέθανε [1], από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου 2022 στη Μ.Ε.Θ. [Μονάδα Εντατικής Θεραπείας] του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». Η νεκρώσιμη ακολουθία του τελέστηκε στις 10:00' το πρωί της Τετάρτης 30 Απριλίου 2022 στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Κοιμητηρίων της Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης όπου και ενταφιάστηκε.

Ο Ματθαίος ήταν παντρεμένος και γιος του είναι ο Αστέριος Ματθ. Τσούγκας [2].


Βιογραφία

Πατέρας του Ματθαίου ήταν ο Αστέριος Τσούγκας, Βλάχος στην καταγωγή, από την Ελληνική-Βλάχικη πόλη Κρούσοβο στην αλύτρωτη και υπό κατοχή περιοχή του Μοναστηρίου μέσα στα σημερινά γεωγραφικά όρια του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων.

Σπουδές

Ο Ματθαίος, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, εισήλθε και σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1964 έως το 1970, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή, από το 1975 έως το 1981, αποκτώντας έτσι τις ειδικότητες του Χημικού Τοξικολόγου και του Ιατροδικαστού. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Υγειονομικού Σώματος και τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Λαμίας.

Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία [3]

Μετά την απόλυση του από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή, η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα, και το 1985 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αργότερα διήλθε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και το 1998 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ και αργότερα κατέλαβε την έδρα του καθηγητού Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Στη διάρκεια της Πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους Ακαδημαϊκούς καθώς και με την Αμερικανική Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος [N.A.S.A., National Aeronautics and Space Administration] σε πρωτοπόρες μεθόδους ανιχνεύσεων ιχνοστοιχείων στο διάστημα.

Πολιτική & κοινωνική δράση

Ο Ματθαίος Τσούγκας εκλέχθηκε κατ' επανάληψη και διατέλεσε για δεκαέξι χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ενώ υπήρξε και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 [4] και το 2019 [5] με το κόμμα «Νέα Δημοκρατία» [6], στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Μετά την αποχώρηση του για ιδεολογικούς λόγους από τη «Νέα Δημοκρατία» εντάχθηκε ως μέλος στο εθνικιστικό κίνημα «Χρυσή Αυγή» [7], όπου συνεργάστηκε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στις εθνικές εκλογές του 2019 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του κινήματος στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης [8] συγκεντρώνοντας 1.380 ψήφους. Με την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη ανακοίνωσε την προσχώρηση του σ' αυτό, ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση και τοποθετήθηκε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος υπεύθυνος για την ίδρυση και την οργάνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών του σε όλη την Ελλάδα.

Στη διάρκεια του ενήλικου βίου του υπήρξε εκλεγμένος:

  • εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1999 και το 2002,
  • Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος,
  • Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Αγώνα Νέων, λόγος για τον οποίο δραστηριοποιήθηκε με την πραγματοποίηση εκατοντάδων διαλέξεων σε όλο τον Ελληνικό χώρο,
  • Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ιατροδικαστών, εκλεγμένος εκπρόσωπος της επί 6ετία στον Π.Ι.Σ. [Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος],
  • Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»,
  • Πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Κ. [Σύνδεσμος Προστασίας Ελληνικής Κληρονομιάς],
  • Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Κ.ΜΕ. [Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Καταρτίσεως και Μελετών] Θεσσαλονίκης,
  • Αντιπρόεδρος της Σχολής Τυφλών «Ο Ήλιος»,
  • Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. [Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας] Ελλάδος,
  • Διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» [9],
  • εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. [Εθνικό Συμβούλιο Καταπολεμήσεως Ντόπιγκ] επί εξαετία,
  • Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και τέλος
  • εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. [Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός] παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Το τέλος

Ο Τσούγκας είχε ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την νόσο Covid19, ενώ είχε λάβει μέρος και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από υγειονομικούς. Δύο μήνες πριν το θάνατο του νοσηλεύονταν [10] διασωληνωμένος στη Μ.Ε.Θ. [Μονάδα Εντατικής Θεραπείας] του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», με κορωνοϊό από τον οποίο ανάρρωσε όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη δύο φορές, και κατέληξε.

Ο Αστέριος Τσούγκας, ο γιός του Ματθαίου Τσούγκα, έγραψε [11] σε μέσο Κοινωνικής Δικτυώσεως [12] σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του:
«Οφείλω να αναρτήσω τα παρακάτω pρος αποκατάσταση και mόνο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τον πατέρα μου λόγω της λάσπης από τις βοθροσελίδες που κάνουν copy paste την μισή αλήθεια (=χειρότερο ψέμα!) δηλαδή ψευτοειδηση. (Εξαιρώ το έντιμο newsbomb ως προς αυτό)Όντως αρχικά είχε κόβιντ (η μισή αλήθεια). Όμως έχουμε τα εξής:
Φωτο 1-2-3 ενδεικτικά η λασπωμένη είδηση
ΦΩΤΟ 4 - ΑΡΝΗΤΙΚΟ τεστ από κόβιντ μεταξύ 21-28 Φεβρουαρίου δηλαδή πάνω από 30-35 ημέρες!!!!!!
ΦΩΤΟ 5 - Η Ταφή σε τομέα κανονικό!!!!! (όχι κορονοϊού βάσει πρωτοκόλλου)
ΦΩΤΟ 6 - Κανονικό φέρετρο χωρίς σακούλες κλπ
ΦΩΤΟ 7 - Φωτο από άλλη κηδεία βάσει πρωτοκόλλου κόβιντ.
Ο Πατέρας μου νίκησε τον ιό!!! θα γινόταν καλά αλλά έπεσε σε ενδονοσοκομομειακή λοίμωξη τέλη Φεβρουαρίου. Εν συνεχεία κέρδισε την λοίμωξη θα έβγαινε έξω 17 Μαρτίου σε κέντρο αποκατάστασης αλλά έπαθε ατυχώς και 2η ενδονοσοκομομειακή λοίμωξη όταν ήταν να βγει. Πάλεψε άλλες 12 ημέρες. ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ την 2η ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΟΜΕΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ. (ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.) Εις το επανιδείν, και καλό Παράδεισο!ΑΥΤΑ.»

Μνήμη Ματθαίου Τσούγκα

Ο Ματθαίος Τσούγκας, μειλίχιος και γλυκός ως άνθρωπος, υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνικού εθνικισμού, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας και η προσφορά του στην κοινωνική και πολιτική ζωή της υπήρξε ανεκτίμητη. Άφησε έντονο το επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμά του στη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιήθηκε για δεκαετίες, αλλά ποικιλοτρόπως εντός και εκτός Ελλάδος. Ήταν πάντα μάχιμος και αεικίνητος, ενώ διακρίνονταν για την εντιμότητα, το πάθος, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα του. Πολέμησε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για Μεγάλη Ελεύθερη Ελλάδα ενώ παρέμεινε πιστός και συνεπής στους εθνικούς αγώνες του μέχρι το τέλος της ζωής του στη διάρκεια της οποίας στήριξε με κάθε τρόπο και μέσον τους αδύναμους συνανθρώπους του. Ο Γιάννης Κουριαννίδης, γνωστός εθνικιστής, Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», αποχαιρέτισε τον Τσούγκα με το εξής μήνυμα: «Ένας ευγενής άνθρωπος, αμέμπτου ηθικής, με τεράστια κοινωνική προσφορά, εξαίρετος επιστήμονας, ανιδιοτελής πατριώτης, αυτοδιοικητικός, {...} δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ματθαίος Τσούγκας ήταν ιδεολογικά ένας Εθνικιστής. Δήλωνε και βίωνε την ιδεολογία του ως μια συνείδηση του φλογερού πατριωτισμού του. Από νεαρός είχε διατελέσει μέλος και στέλεχος διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών κινήσεων όπου αναδείχτηκε ως πνευματικός καθοδηγητής και μάχιμος αγωνιστής στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Καλό σου ταξίδι Ματθαίε Τσούγκα...».


Παραπομπές

  1. Άλμα πάνω [«Έφυγε» ο Ματθαίος Τσούγκας. elkosmos.gr]
  2. Άλμα πάνω [Αστέριος Τσούγκας. facebook.com]
  3. Άλμα πάνω [Ματθαίος Τσούγκας-Καθηγητής (Retired), Τμήμα Ιατρικής-Βιογραφικό Σημείωμα qa.auth.gr]
  4. Άλμα πάνω [Eκλογική περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης magnesia.gr]
  5. Άλμα πάνω [Αποτελέσματα υποψηφίων-Α' Θεσσαλονίκης pkm.gov.gr]
  6. Άλμα πάνω [ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΑΣ: «Στο πλευρό του Αντώνη, για δυνατή Ελλάδα» taxalia.blogspot.com]
  7. Άλμα πάνω [ΤΣΟΥΓΚΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Υποψ. βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.]
  8. Άλμα πάνω [ΚΚΕ: Συγχωροχάρτι στη Χρυσή Αυγή voria.gr]
  9. Άλμα πάνω [Παραιτήθηκε ο Ματθαίος Τσούγκας διευθυντής του Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονική Troktiko, 11 Απριλίου 2010.]
  10. Άλμα πάνω [Διασωληνωμένος με κορονοϊό στον «Άγιο Δημήτριο» ο Ματθαίος Τσούγκας! makthes.gr]
  11. Άλμα πάνω [Μήπως δεν πέθανε από κορωνοϊό ο Ματθαίος Τσούγκας; panusis.blogspot.com]
  12. Άλμα πάνω [Αστέριος Τσούγκας. facebook.com]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters