Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ…ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ

Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου-Συγγραφέως

Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα

Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 απετέλεσε για άλλη μία χρονιά, πεδίο αντιπαραθέσεως μεταξύ των Ελλήνων Πατριωτών και των γνωστών «προοδευτικών» κύκλων, σχετικά με το ποιος μαθητής δικαιούται να κρατά την Ελληνική Σημαία κατά τις Παρελάσεις των Εθνικών Επετείων, καθώς και ποιοι αλλοδαποί δύνανται να εξαιρούνται από την εφαρμογή των νόμων του κράτους περί απελάσεως. Οι ανωτέρω κύκλοι, είναι αυτοί που ανέκαθεν εξέφραζαν με έπαρση τα ανθελληνικά τους αισθήματα. Πρόκειται για τους φορείς εκείνους που απέκτησαν επιρροή από την εποχή του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, τότε δηλαδή που έγινε της μόδας η περιθωριακή άποψη κάθε νεοταξίτη αριστερού, ο οποίος εξωτερίκευε το απύθμενο μίσος του απέναντι στις Ιερές Παραδόσεις του Ελληνικού Έθνους. Πρόκειται για όλους αυτούς που ακόμη και σήμερα που κυβερνά η υποτιθέμενη Κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, επιβιώνουν πολιτικά, ευαγγελιζόμενοι τάχα δημοκρατικές θέσεις, επιχειρώντας όμως κατ’ ουσίαν, να ξεριζώσουν την Εθνική Συνείδηση του Ελληνικού Λαού, παραχαράσσοντας την Ιστορία, ζημιώνοντας τα Εθνικά Δίκαια και απαξιώνοντας τα Εθνικά Σύμβολα. Πρόκειται για όλους αυτούς που έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς την Ελληνική Σημαία ως «ένα απλό πανί», ώστε να δικαιολογήσουν την ενίοτε τοποθέτησή της στην πυρά. Είναι όλοι αυτοί που ικανοποιούνται με τον ορισμό ως Σημαιοφόρων στις Παρελάσεις, μαθητών που δεν είναι Έλληνες, με την αιτιολογία ότι τυγχάνουν «άριστοι» μαθητές, σύμφωνα πάντα με την άποψη φιλολαθρομεταναστευτικών κέντρων. Τα ανωτέρω κέντρα εξάλλου, προφανώς κατά «σύμπτωση», επιμένουν στην κατάργηση των δήθεν στρατοκρατικών παρελάσεων, επικροτούν την «διδασκαλία» των «έμφυλων ταυτοτήτων» και εκτιμούν περισσότερο τα φεστιβάλ «gay parade», συγκριτικά με τις Εθνικές Παρελάσεις.

Κατά την μαθητική παρέλαση της Επετείου της 25ης Μαρτίου, ως ανεμένετο, διακρίναμε αλλοδαπούς και αλλόθρησκους μαθητές να συμμετάσχουν στην Παρέλαση, είτε ως Σημαιοφόροι, είτε ως απλοί παρελαύνοντες, φέροντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μπούρκα. Ετέθησαν ανύπαρκτα ζητήματα ακόμη και από την πολιτική ηγεσία, όπως εάν πρέπει να εξαιρούνται κάποιοι αλλοδαποί, από την εφαρμογή των νόμων περί απελάσεως, ενώ εθνομηδενιστές και «δικαιωματιστές», προσπάθησαν εκ νέου να παρουσιάσουν ως «Ήρωες» και «Πρότυπα» για τα Ελληνόπουλα, τις προαναφερθείσες κατηγορίες μαθητών. Κόντρα στα κελεύσματα της Νέας Τάξεως, οι σκεπτόμενοι εθνικά, οφείλουμε να δηλώσουμε ευθαρσώς την αντίθεσή μας σε κάθε παράλογη νεωτερικότητα που δεν συνάδει με τις Ελληνικές Παραδόσεις. Ειδικά ως προς το ζήτημα, ποιος δικαιούται να φέρει την Σημαία κατά τις Εθνικές Παρελάσεις, η απάντηση είναι «αυτός που τυγχάνει Άριστος μαθητής και ταυτοχρόνως Έλλην εξ Αίματος». Επιπλέον, στην απίθανη περίπτωση που κάποιος αλλοδαπός μαθητής καταστεί άριστος καταγράφοντας την καλύτερη μαθητική επίδοση, δεν θα πρέπει για κανέναν λόγο να του παραδίδεται η Ελληνική Σημαία, αλλά ένα βραβείο, φερ’ ειπείν μία σημαία φέρουσα το έμβλημα ή τα διακριτικά του σχολείου, ώστε να τύχει κάθε παιδί των επιβεβλημένων τιμών, εφ’ όσον το αξίζει.

Κάποιοι θα ισχυριστούν βέβαια, ότι και ένας αλλοδαπός δύναται να αποκτήσει Ελληνική Παιδεία και να σεβαστεί την Ελλάδα. Ασφαλώς υπάρχουν ορισμένες λαμπρές περιπτώσεις αλλοδαπών που ασπάστηκαν αποδεδειγμένα την Ελληνορθοδοξία και τον Ελληνικό Πολιτισμό, μελέτησαν σε βάθος την Ελληνική Γλώσσα και εναρμονίστηκαν με τον Ελληνικό Τρόπο Σκέψεως, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα, αποτελώντας ελπιδοφόρα εξαίρεση στον θλιβερό κανόνα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών που διαβιούν στην Ελλάδα, βλάπτουν την Πατρίδα μας λειτουργώντας παραβατικά. Με άλλα λόγια, ένας αλλοδαπός δύναται να μετατραπεί σε Φιλέλληνα και οπωσδήποτε ένας Φιλέλλην είναι περισσότερο αξιοσέβαστος από έναν ελληνόφωνο εθνομηδενιστή που βλάπτει με τις αντεθνικές ιδεοληψίες του, το ίδιο του το Έθνος. Τι σπουδαίο όμως έχουν προσφέρει στην Ελλάδα οι σύγχρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι σε ποσοστό 99% έχουν εισέλθει στην Χώρα παρανόμως, εισβάλλοντας ως λαθρομετανάστες, για να δικαιούνται να χαρακτηριστούν Φιλέλληνες; Μήπως θα μας ζητήσουν να τους εξομοιώσουμε και με τους Φιλέλληνες, οι οποίοι θυσιάστηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, προσφέροντας την ζωή τους για την Ελευθερία των Ελλήνων;  

Σε κάθε περίπτωση, κανείς αλλοδαπός που εισέρχεται παράνομα  στην Χώρα, δεν δύναται να καταταγεί στο Έθνος των Ελλήνων. Από κάθε αλλοδαπό άλλωστε, είτε ενοχλεί κάποιους είτε όχι, απουσιάζουν τα τέσσερα βασικά, αδιαπραγμάτευτα, δομικά, ταυτοτικά χαρακτηριστικά του Έθνους των Ελλήνων, όπως αυτά κατεγράφησαν από τον Πατέρα της Ελληνικής Ιστορίας Ηρόδοτο (Ιστορίαι του Ηροδότου, 8ο Βιβλίο-Ουρανία 144. 2,3), ήτοι το Όμαιμον (κοινή εξ αίματος καταγωγή), το Ομόγλωσσον, το Ομόθρησκον και το Ομότροπον. Στοιχεία που προσδιορίζουν τους συνεκτικούς δεσμούς και την Συνέχεια του Πανάρχαιου Ελληνικού Έθνους που εκκινεί από τα βάθη της Αρχαιότητος, φθάνει στο Βυζάντιο, προχωρά στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 και συνεχίζει έως τη Νεώτερη και Σύγχρονη εποχή. Πως λοιπόν είναι δυνατόν να πολιτογραφείται ως Έλλην και χωρίς σοβαρές προϋποθέσεις οποιοσδήποτε αλλοδαπός και να παραδίδεται η Ελληνική Σημαία σε μη Έλληνες, η οποία δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτούς; Πως είναι δυνατόν να ορίζονται ως Σημαιοφόροι αλλογενείς και αλλόθρησκοι, αφ’ ης στιγμής μάλιστα, η Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 είναι συνυφασμένη με την Ελευθερία της Ελλάδος και την αποτίναξη μετά από 4 αιώνες, του οθωμανικού-μουσουλμανικού ζυγού; Συν τοις άλλοις, λόγω του γεγονότος ότι τα Ελληνικά Γράμματα δεν αποτελούν τη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών μαθητών, έχοντας διδαχθεί αυτά, ολίγα έτη, κρίνεται αναγκαίο να εξακριβώσει το κράτος, ποια είναι τα κριτήρια της εκπαιδευτικής κοινότητος βάσει των οποίων ένας αλλοδαπός μαθητής επιτυγχάνει καλύτερες σχολικές επιδόσεις έναντι πλείστων όσων Ελλήνων συμμαθητών του.

Ως εκ των ανωτέρω προκύπτει, ότι οι Έλληνες Πατριώτες οι οποίοι αντιτιθέμεθα στην αλόγιστη παράδοση της Υπέρτατης Ιδιότητος του Έλληνος σε κάθε αλλοδαπό, καθώς και του Εθνικού μας Συμβόλου, χαρακτηριζόμαστε από τους διεθνιστές και τους πάσης φύσεως «δικαιωματιστές», κατά τρόπο δυσφημιστικό και συκοφαντικό, ως ρατσιστές, φασίστες, ακροδεξιοί, μισαλλόδοξοι, απάνθρωποι κλπ. Που να αντιληφθούν οι δυστυχείς, ότι διατυπώνουμε διαχρονικά, με αδιάσειστα ιστορικά, εθνικά και πολιτικά επιχειρήματα, την εθνική θέση η οποία στοχεύει αφενός μεν στην αποτροπή της πολύ-πολιτισμικής κοινωνίας, αφετέρου δε, στην διάσωση του Ελληνικού Έθνους από την αδηφαγία της Νέας Τάξεως η οποία επιδιώκει την διάλυση των εθνικών κρατών. Επομένως οι εμφορούμενοι από Αγνό Πατριωτισμό Έλληνες, ουδεμία σχέση έχουν με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, εν αντιθέσει με τους θιασώτες του αντεθνισμού και των ελευθεριακών αντιλήψεων, που πάσχουν από ελληνοφοβία, απεχθανόμενοι την Ελληνορθοδοξία. Εμείς εξάλλου, ως Γνήσιοι Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, είμαστε γαλουχημένοι με τις επιταγές του Ξένιου Διός, περί Φιλοξενίας και επιθυμούμε να συνδράμουμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στις ανάγκες εκείνων των συνανθρώπων μας που πραγματικά χρειάζονται την βοήθειά μας. Πιστεύουμε όμως ότι το καλό και η ευημερία κάθε ανθρώπου ευρίσκονται στην πατρίδα του και στοχεύουμε στην διακοπή του εθνοκτόνου μηχανισμού που αλλοιώνει την Εθνική μας Ομοιογένεια, διαταράσσει την Κοινωνική Συνοχή και μεταβάλλει με ταχύτατους ρυθμούς τα Εθνικά Ταυτοτικά χαρακτηριστικά μας που αντέχουν εδώ και χιλιετίες παρά τις αντιξοότητες τις οποίες βίωσε το Ένδοξο Έθνος μας. Δεν ζητάμε πολλά. Θέλουμε μια Πατρίδα Ελληνική και Ορθόδοξη. Ονειρευόμαστε μία Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και θα πράξουμε το παν, ώστε να γαληνεύσουν οι Ψυχές των Ηρώων μας που βασανίζονται ένεκα της νεοελληνικής παρακμής που απειλεί την Ελλάδα μας με αφανισμό. Ας το καταλάβουν όλοι καλά.

ΦΙΛΕΛΛΗΝ  ΓΙΝΕΣΑΙ…ΑΛΛΑ  ΕΛΛΗΝ  ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ.    


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters