Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ» ΒΙΑΣ...


Του Ιωάννη Κουριαννίδη

Δημοτικού Συμβουλου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» info@thess-el-poli.gr

Τα τραγικά γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας και τη Βιένη καταδεικνύουν το τεράστιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης με την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην πλειονότητά τους ανέχθηκαν και σε μερικές περιπτώσεις ενθάρρυναν την εισβολή αυτή, πληρώνοντας ήδη το τίμημα αυτής της επιλογής τους.

Στην τελευταία περίπτωση ανήκει και η Ελλάδα, αφού η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ουσιαστικά άνοιξε τις πύλες εισόδου για το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα, είτε ικανοποιώντας τις ιδεοληψίες της περί ανοιχτών συνόρων είτε υλοποιώντας το ανόητο δόγμα Τσίπρα ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα»!

Αν και το κύμα εισβολής μειώθηκε τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω της υγειονομικής κρίσης και δευτερευόντως χάρη στην όποια προσπάθεια ανάσχεσής του, δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να διαχειρίζεται με απαράδεκτες μεθοδεύσεις την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Αυτά που θα έπρεπε άμεσα να γίνουν είναι:

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την επαναπροώθηση όλων των μεμονωμένων παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα στις πατρίδες τους, αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών προέρχεται από χώρες ασφαλείς είτε στο σύνολο είτε στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς τους και με καμία «ανθρωπιστική» προσέγγιση δεν δικαιολογείται η παρουσία τους εδώ. Η συνεννόηση με τις νόμιμες κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό οικογενειών και ασυνόδευτων ανηλίκων, ώστε να συνεχίσουν ομαλά τη ζωή τους σε ένα ασφαλές και οικείο κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλον.

Η με συνοπτικές διαδικασίες απέλαση όλων όσοι έχουν λάβει άδεια παραμονής στην πατρίδα μας και επέδειξαν παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά κατά την εδώ διαμονή τους, μη σεβόμενοι την ελληνική φιλοξενία.

Όλα τα παραπάνω, αυτονόητα για μια ευνομούμενη Πολιτεία, δυστυχώς δεν τηρήθηκαν. Αντίθετα, αφενός παρατηρείται μία παντελώς αδικαιολόγητη ανοχή σε διαρκείς παραβατικές συμπεριφορές, και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της υγειονομικής κρίσης, και αφετέρου μία αδιανόητη συνέχιση της διασποράς των λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της πατρίδας μας.

Το υπουργείο Εσωτερικών, μάλιστα, με εγκυκλίους αλλά και με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, πιέζει την Αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας προς την κατεύθυνση αυτή, τονίζοντας συνεχώς ότι είναι υποχρεωμένη να το πράξει!

Η μοναδική, όμως, υποχρέωση των αυτοδιοικητικών δομών της χώρας είναι η προάσπιση των συμφερόντων και της ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία ενός αμφίδρομου κλίματος αξιοπιστίας μεταξύ πολιτών και τοπικών Αρχών. Πώς θα γίνει αυτό, όταν η Αυτοδιοίκηση σύρεται στην υλοποίηση σχεδιασμών της κεντρικής εξουσίας, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω;

Σίγουρα το να γενικεύει κάποιος μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως αυτές στη Νίκαια και τη Βιένη, αλλά και στην πατρίδα μας, όπως αυτές με τη Μυρτώ στην Πάρο, με τον Νίκο στου Φιλοπάππου, με τον Μανώλη στην πλατεία Αττικής και τόσων άλλων, δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος, όσο πολυπληθείς κι αν είναι αυτές πλέον. Όμως, πέραν των περιπτώσεων του κοινού Ποινικού Δικαίου, πρόσφατα η κυβέρνηση της Αιγύπτου με κάθε επισημότητα μας προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών! Ποιος μπορεί, λοιπόν, να μας εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουμε σύντομα μάρτυρες ακόμη μιας «μεμονωμένης περίπτωσης»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters