Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΟΒΟΥ


Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
www.katsivardas-dimitriadou.gr

Ο κόσμος, όντας απολύτως τρομοκρατημένος και ανήμπορα αιχμαλωτισμένος εις την ψευδή συνείδηση των εξωνημένων και καθοδηγούμενων ΜΜΕ, τα οποία παραπληροφορούν ανεπαίσχυντα την καθημαγμένη κοινή γνώμη, που καθεύδουσα τον νήδυμον ύπνο εκχωρεί εις την Σιδηρά Πολιτεία τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματά της, κεκτημένα αιώνων.

Υπό το αφήγημα της ιδιότυπης δικτατορίας, εργαλοποιήσεως της δημόσιας υγείας, η παγκόσμια ελίτ προλειάνει το έδαφος της παγκοσμιοποιήσεως και της καινοφανούς τάξης πραγμάτων, άμεσοι δε συνεργοί ως προς το ανοσιούργημα τούτο, προδήλως εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, καθίστανται ανυπερθέτως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ανεξαιρέτως προσχηματικού ιδεολογικού χρωματισμού. Παρελκομένης της φαιάς προπαγάνδας του συστήματος θα αντιληφθεί κανείς διά γυμνού οφθαλμού και εναργούς σκέψεως τον απερίφραστο εμπαιγμό τον οποίο βιώνουμε απαξιωτικά εκ μέρους της κυβερνήσεως αναφορικώς προς τη συμπεριφορά του εν λόγω ιού, λόγω του ότι εκλείπει ο κοινός νους, η αντίληψη στοιχειώδους επίγνωσης διά την κατεύθυνση των πολιτικών πεπραγμένων.

Η πολύφερνη «στοργική» κυβέρνηση, ύστερα από ανηλεείς πλειστηριασμούς, ανενδοίαστες περικοπές σε μισθοδοσία και συντάξεις, πάταξη των αντιφρονούντων διά αμελλητί ασκήσεως ποινικής διώξεως έναντι οιουδήποτε υγιώς διαφωνούντα – ταχθέντα εις τον αντίποδα της τεκούσας παραφροσύνης-, συνιστά μία καταδήλως αντιδημοκρατική πραγματικότητα, η οποία στραγγαλίζει κάθε μορφή διεκδίκησης για ελευθερία του ήθους, συνειδήσεως και σκέψεως. Η φαλκίδευση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας, η άκρατη περιστολή της απρόσκοπτης και κατά βούληση μετακίνησής μας, διά της στανικής κρατικής επιβολής παράνομης παρακράτησης και η άσκηση παράνομης βίας διά της επιβολής της υποχρεωτικής λογοδοσίας στρεβλώνουν άρδην την έννοια του προσώπου και βλάπτουν σοβαρά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η οποία απόλλυται βιαίως. Ο Ελλην πολίτης πάσχει από τον εκζητούμενο κοινόν νου να ερμηνεύσει και ιχνηλατήσει την αλήθεια. Εξ αυτού του λόγου καθίσταται έρμαιο της ανθυγιεινής προπαγάνδας του ανθρωποβόρου συστήματος.

Η εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών γεννά εύλογα ερωτήματα διά την ύπαρξη της κατά περίσταση ή «α λα καρτ» πανδημίας ως πειθαναγκαστική δικαιολογία του παρά φύσιν εγκλεισμού μας, μη υπολογίζοντας η Πολιτεία τις υπέρμετρα ανεπανόρθωτες και δυσχερώς αναστρέψιμες οικονομικές και ηθικές βλάβες, δοθέντος ότι υφιστάμεθα άσκηση καθολικής υποταγής.

Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, εφαρμόζουσα εκ διαμέτρου αντίθετα μέτρα εν μέσω κυριαρχίας του ιού, σφραγίζει τις εκκλησίες τις Κυριακές, αφήνει ανοιχτά όλως περιέργως τα κομμωτήρια και σπεύδει να εγκαινιάσει, εν μέσω πανδημίας, τη λειτουργία του τεμένους εις τον Βοτανικό, με ό,τι τούτο συνεπάγεται. Απαγορεύει, επιστρατεύοντας δρακόντεια μέτρα τις στρατιωτικές παρελάσεις, επιτρέπει όμως εις βάρος της προσφιλούς δημόσιας υγείας πορείες άλλων εθνικοτήτων (πορεία του Ιράκ εις το Σύνταγμα άνευ προφυλακτικών μέτρων στις 29-10-2020). Επιπλέον οι αλλοδαποί απολαμβάνουν προνομιακής μεταχειρίσεως εις το κέντρο των Αθηνών, άνευ της επιβεβλημένης μάσκας.

Εις επίρρωσιν αυτής της ακατάληπτης παραδοξότητας, δαπανήθηκε πακτωλός χρημάτων, εν μέσω της πανδημίας, διά τον «Μεγάλο Περίπατο», δίχως να διατεθούν χρήματα διά τη δημιουργία των ΜΕΘ, ωσαύτως διοχετεύτηκαν αμύθητα ποσά δημοσίου χρήματος προς τα ημέτερα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) διά να καλλιεργούν την πανδημία του φόβου προς την πνευματικά πειθήνια και υπάκουη μάζα.

Το πρωί με φίμωτρο, με εκχωρημένη πάσα μορφή ελευθερίας, με καθημαγμένη αξιοπρέπεια, μία ζωή υπό στυγνή αστυνόμευση, βιοπορισμός με επιδόματα, ο αντίλογος και η αιχμηρή άποψη διώκονται ποινικά και προσάπτεται το στίγμα του αντιφρονούντος, το βράδυ εκμαυλισμός με χυδαία σεσηπυία τηλεοπτική ύλη, Ζήτω η Αριστερά της προόδου και η Δημοκρατία, εν όψει και της 17ης Νοεμβρίου, και η εξωνημένη γενιά του Πολυτεχνείου, αδιάτμητο σύγχρονο υποζύγιο των κοσμοεξουσιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters