Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Η ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.


Του Χαράλαμπου Β.Κατσιβαρδά
ΔικηγόρουΩς είναι γνωστό την κοινή γνώμη την διαμορφώνουν ελληνόφωνοι ,οι οποίοι διατηρούν κατ’ επίφαση Ελληνικά ονόματα, κατ’ ουσίαν όμως, πέραν των κίβδηλων ονομάτων τους, τελούν συνάμα σε διατεταγμένη υπηρεσία υπερεθνικών συμφερόντων, δρώντας ωσεί εμμίσθων φερεφώνων καταλαμβάνοντες εν ταυτώ καίριες θέσεις εις τον κρατικό μηχανισμό.


Τα συστημικά Μ.Μ.Ε (έντυπα και ηλεκτρονικά) υπό το φως της επιφάσεως της νομιμότητας, κατασκευάζουν εκ του μη όντος την πληροφόρηση προς την κατεύθυνση την οποία τους εξυπηρετεί ιδιοτελώς, ποδηγετώντας ανενδοιάστως και ανεπαίσχυντως την καθημαγμένη  κοινή γνώμη, η οποία απατηλώς υπολαμβάνει ότι ενημερώνεται από τους εξωνημένους αυτούς διαύλους επικοινωνίας, οι οποίοι ανυπερθέτως λειτουργούν υποδορίως ως υποβολιμαίοι μηχανισμοί ύπνωσης και ετεροκατεύθυνσης της διανοητικά λοβοτομημένης υδαρής μάζας.
Ο στραγγαλισμός της ελευθερίας του λόγου, ο ευνουχισμός της οξυμμένης κριτικής σκέψεως, η παραχάραξη της αλήθειας και η επιμελώς μεθοδευμένη παραπληροφόρηση, αποτελούν, ως εικός, τις προσφιλές πρακτικές των  Μ.Μ.Ε, τούτο αυτονοήτως συμβαίνει προκειμένου, αυτά (τα Μ.Μ.Ε), να δώσουν γηθοσύνως τα διαπιστευτήρια υποδουλώσεως τους προς τους διευθύνοντες ιθύνοντες νόες τους.

Η αντίσταση προς την τηλεόραση καθίσταται ιδιαίτατα δυσχερής ένεκεν της δομής και της φύσεως του μέσου, υπό την έννοια ότι προβάλλει σχεδόν ακατόρθωτο να παρακολουθήσει κανείς νοερώς και να διυλίσει εμπεριστατωμένα μία είδηση σχοινοτενώς λόγω της ιλιγγιώδης εναλλαγής εικόνας και ήχου, εξ αντιδιαστολής με τον έντυπο τύπο, όπου εκεί ανεξαρτήτως του είδος της ενημέρωσης και της ειδησεογραφικής κατεύθυνσης της εκάστοτε εφημερίδας, καταλείπεται αβιάστως η δυνατότητα αυτόβουλης διαμόρφωσης γνώμης και άποψης εις τον αναγνώστη, διότι ενεργεί αυτόνομα έχων όλο το αδηρίτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, να μελετήσει κατά το δοκούν τον έντυπο εν γένει τύπο και δη αδιατάρακτα, με αποτέλεσμα να αμύνεται εν τέλει λυσιτελώς εις την υπόρρητη προπαγάνδα, ή την ύπουλη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ως εκ τούτου λοιπόν, ο αντίπους προς τον ορυμαγδό της πολυφωνικής φληναφηματολογίας των καθοδηγούμενων Μ.Μ.Ε, καθίσταται ο αυτόβουλος προσπορισμός της πληροφορίας και αναλύσεως της ειδήσεως, δια την συστηματικής συγκριτικής επισκόπησης αποκλειστικώς και μόνον του έντυπου τύπου, διότι κατά αυτό τον τρόπο κανείς αφενός θα οξύνει την κριτική αναλυτική του σκέψη και αφετέρου θα έλθει σε επαφή με την έκπαγλη ελληνική γλώσσα, ως μία διαχρονική σταθερά του μεγαλείου του Ελληνικού πολιτισμού.

Ως εκ τούτου λοιπόν, η αντίστασης εις την υφιστάμενη σύγχυση της ενημερώσεως έγκειται εις την συστηματική μελέτη του έντυπου τύπου, διότι μέσω των ναμάτων επαφής της γλώσσης κανείς ανανήφει, διαλύει την σύγχυση και επικεντρώνεται προς την διαρκή αναζήτηση της αλήθειας και την ορθή ερμηνεία των κοινωνικοπολιτικών γεγονότων, υπό το καλειδοσκόπιο της ανατροπής των φαυλεπίφαυλων και αμοραλιστών καιροσκόπων, δοτών πολιτικών ηγετών, ελέω λαού.
 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.