Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ''ΦΑΝΕ'' ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ - ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΙΤ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ!

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Θαυμάζουν τους Παλαιστίνιους νέους και νέες, που καθημερινά τα βάζουν με τις δυνάμεις κατοχής. Ιδιαίτερα τις Παρασκευές. Οι φωτογραφίες τους και τα βίντεο με τις συγκρούσεις τους με τους Ισραηλινούς δημοσιοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Παλεύουν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ. Φίλοι και σύμμαχοι οι Ισραηλινοί, αλλά η κατοχή είναι κατοχή. Είναι ένα γεγονός. Όπως και η τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου. Το ίδιο και το αυτό… Παλαιότερα θαύμαζαν τους Σαντινίστας και τους αντάρτες του Σαλβαδόρ, και κάθε «επαναστατικό» κίνημα στον κόσμο όλο. Κατέβαιναν και οι ίδιοι σε διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες της Αμερικής και του Ισραήλ.

Αλλά όταν το θέμα αφορά την Κύπρο και τον λαό της, η συμβουλή των ψευτο-επαναστατών είναι η παράδοση στις διαθέσεις της Τουρκίας. Αποδέχονται όλα τα σχέδια των ξένων, τα οποία συστηματικά καταλήγουν στην ίδια λύση-διάλυση: Η πλειοψηφία του 80% να τα μοιράσει όλα με τη μειοψηφία του 18%. Εξανέστησαν, λοιπόν, με τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Όλα τα είπαν. Το μόνο που δεν ζήτησαν ακόμα από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να τον εκδώσει στην κατοχική δύναμη Τουρκία. Βεβαίως, αν περνούσε από το χέρι τους, αυτό θα έκαναν.

Ας μην έχουμε αμφιβολία. Ούτε την ηλικία του παιδιού σκέφτηκαν, ούτε ότι κατέβασε το σύμβολο της κατοχής. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυπριακή ελίτ, η οποία στην πλειοψηφία της είναι δουλική και δουλοπρεπής. Γονάτισε μπροστά στους Βρετανούς και έγινε υποχείριό τους. Γονάτισε και στην τουρκική κατοχή. Επιθυμεί τον «συμβιβασμό», ακόμα και αν είναι εις βάρος της ελληνικής πλευράς. Στόχος και σκοπός είναι πάντα ο ίδιος. Να συνεχίσει να υπάρχει και να γίνεται όλο και πιο πλούσια. Για το σύνολο ούτε που ασχολείται η κυπριακή αριστοκρατία.

Κοντά και μαζί με την ελίτ συντάσσεται και μία νέα «νομενκλατούρα», που συγκροτούν περιθωριακοί και αποτυχημένοι τύποι, τους οποίους συνδέει το φιλοτουρκικό σχέδιο Αναν. Λεγόμενοι αριστεροί, πρώην εθνικιστές, που είδαν ξαφνικά το …φως, και τρόφιμοι ξένων ιδρυμάτων. Αξίζει κανείς να σταθεί στους πρώην εθνικιστές. Θυμάμαι ότι όποιοι δεν ήταν απορριπτικοί μέχρι θανάτου, ήταν γι’ αυτούς προδότες. Όποιοι δεν μισούσαν τους απέναντι ήταν μειοδότες. Και ξαφνικά …άλλαξαν! Και κατηγορούν όλους εμάς για εθνικισμό. Ενώ οι ίδιοι δεν ξέχασαν ποτέ τον παλιό κακό εαυτό τους.

Ένα θέατρο παίζουν… Θυμάμαι μία περίπτωση, όταν έγραψαν εναντίον μου σε κυπριακή εφημερίδα, επειδή εργαζόμενος -στα πρώτα δημοσιογραφικά μου βήματα- στην εφημερίδα Μεσημβρινή των Αθηνών, σε ένα κείμενο μου από τον ΟΗΕ έγινε αναφορά για τον Ραούφ Ντενκτάς ως «Τουρκοκύπριο ηγέτη». Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε… Για την ιστορία και μόνο, ο τότε αρχισυντάκτης μου, άλλαξε το κατοχικός, που είχα γράψει εγώ, με τη λέξη Τουρκοκύπριος, χωρίς να το γνωρίζω… 

Γι’ αυτούς ήταν εθνικό ατόπημα η αναφορά αυτή στο κείμενό μου. Και με εγκάλεσαν με τον χειρότερο τρόπο. Τώρα είναι απολογητές του κάθε κατοχικού ηγέτη, τον οποίο εξυπηρετούν σε κάθε ευκαιρία. Τότε, ηγούνταν αυτών που σήμερα χαρακτηρίζουν εθνικιστές. 

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αναφερθούν. Με πιο χαρακτηριστική του κ. Τάκη Χατζηδημητρίου, άλλοτε υπαρχηγού της ΕΔΕΚ. Πόσες αθώες ψυχές μόλυνε αυτός ο άνθρωπος με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα στα οδοφράγματα; Μπορούμε να ξεχάσουμε; Και πως μπορεί να πείσει ο άνθρωπος αυτός ότι άλλαξε; Και πως άλλαξε; 

Δεν είναι ο μόνος. Όλοι, μα όλοι οι πρώην εθνικιστές που έγιναν …πολίτες του κόσμου, έπεσαν να φάνε τον 16χρονο, ο οποίος διέπραξε ένα μεγάλο …έγκλημα. Κατέβασε την τουρκική σημαία και μάλιστα μέσα στα κατεχόμενα. 

Στην ιστοσελίδα μας επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλά το θέμα -και δεν θα το κρύψουμε- επειδή φοβηθήκαμε ότι ήταν πράξη των ακραίων εθνικιστών του νησιού. Διότι έχουμε αποφασίσει από χρόνια πολλά, ότι ο εθνικισμός είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα λαό. Και βεβαίως, άλλο πράγμα είναι ο εθνικισμός και άλλο ο πατριωτισμός. Οι πατριώτες υποστηρίζουν με όσα μέσα διαθέτουν την Πατρίδα, αλλά δεν μισούν. Αυτή είναι η άποψή μας. 

Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Κύπρο και στην Ελλάδα, νιώθει υπερηφάνεια για τον πιτσιρικά. Οι υπόλοιποι ας πιούνε …ξύδι. Έτσι ένιωθε και το έκανε. Με γεια του και χαρά του. Ούτε θα είναι η αιτία για την κήρυξη …πολέμου, ούτε προκλήθηκε καμία ζημιά στη διαδικασία της επανάληψης των συνομιλιών. Οι Τούρκοι δεν θέλουν. Έτσι και τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

Αν υποχωρήσει και άλλο ο πρόεδρος της Κύπρου, υπό την πίεση των οπαδών της «όποιας λύσης», τότε και διαπραγματεύσεις θα έχουμε και λύση μπορεί να επιτευχθεί, μόνο που θα εξυπηρετεί την Τουρκία, όχι τους Ελληνοκύπριους και την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα λυγίσει, ούτε με την απειλή των αποκαλύψεων για τους ολιγάρχες. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διάβασα τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου και …εντυπωσιάστηκα. Είδα στη δήλωση του αυτή λέξεις όπως κατεχόμενα, κατοχικό καθεστώς, παράνομες ενέργειες, απαράδεκτα τετελεσμένα, σύμβολα της κατοχής. Καλωσορίσατε κύριοι του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας στην πραγματικότητα…


HellasJournal
Slpress
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters