Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΥΘΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ -

Αν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, χτυπηθεί ένα Ελληνικό πολεμικό πλοίο
 
İbrahim Karagül 
Γενικού Διευθυντή της Γενί Σαφάκ, που είναι η επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν και του ΑΚΡ
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
 
Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες ότι εκείνοι που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και έφεραν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με τη Ρωσία, προετοιμάζονται για ένα ανάλογο σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας. Και πάλι, μετά από εντολές που θα δώσουν κύκλοι του Γκιουλέν και των Ατλαντιστών, μπορεί να ανάψει το φυτίλι μιας νέας σύγκρουσης, που θα ξεκινήσει φαινομενικά ως μια ελληνοτουρκική κρίση.
Μπορεί κανείς να σκεφθεί ότι πίσω από την ρητορική της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως πίσω από τις πολεμικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών πολιτικών, κρύβεται αυτό το σενάριο. Η δήλωση που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση του Αφρίν, ότι «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει ταυτοχρόνως σε δυο μέτωπα», έγινε για να δείξει ότι υπάρχει αυτή η εκτίμηση απειλής.
Η παρούσα κατάσταση δείχνει ότι επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτε την Τουρκία απ’ έξω, προετοιμάζονται να την εγκλωβίσουν σε μια επιχείρηση, χρησιμοποιώντας την επιρροή που ασκούν στο μέσα στο σύστημα. Το πιθανό σενάριο δε είναι το εξής: Όσο συνεχίζεται οι αύξηση της έντασης και από τις δύο πλευρές, να γίνει ένα «ατύχημα» δηλαδή ένα πλοίο του τουρκικού στόλου να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και τν ίδια στιγμή, με το σύνολο των κρατών της Ε.Ε. και την υποστήριξη των ΗΠΑ να δημιουργηθεί ένα Δυτικό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, σέρνοντας τη χώρα μας σε ένα μεγάλο αδιέξοδο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι ΗΠΑ στη Συρία έστησαν μια παγίδα στην Τουρκία
Και σίγουρα, αυτήν την επίθεση, που θα χρεωθεί στην Τουρκία, θα περάσει αρκετός καιρός για να μάθουμε ποιοι κύκλοι την έστησαν και πώς στήθηκε η σκευωρία. Όπως έγινε και με το ρωσικό μαχητικό που το κατέρριψε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΠΑ). Και εκείνη η επίθεση, έμεινε στην πλάτη της Τουρκίας, το κράτος προσπάθησε να αποκαλύψει αυτήν την υπόθεση, και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν τα στελέχη του Γκιουλέν στην ΤΠΑ, μετά από εντολές της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την κατάρριψη, οι ρωσοτουρκιές σχέσεις διακόπηκαν, όλα τα κέρδη που είχαν επιτευχθεί μέχρι τότε μηδενίστηκαν και η Τουρκία καταδικάστηκε να υπακούει στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ στη Συρία είχαν στήσει παγίδα στην Τουρκία. Φυσικά, η εικόνα ξεκαθάρισε με την επίθεση (πραξικόπημα) της 15ης Ιουλίου. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, μαζί μεκάποιες αραβικές χώρες, χρησιμοποιώντας το δίκτυο Γκιουλέν στο εσωτερικό, έκαναν την μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μας στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Με την επίθεση εκείνη η Τουρκία θα εγκλωβιζόταν και πάλι στον άξονα των ΗΠΑ, θα χάναμε τη Θράκη και ολόκληρη την Ανατολική και ΝΑ Τουρκία.

Η νέα αρχή στις σχέσεις με τη Ρωσία, εξουδετέρωσε το σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Εάν τη νύχτα εκείνη, τις 15 Ιουλίου, δεν εξουδετερωνόταν το πραξικόπημα, η χώρα θα οδηγούνταν στο διαμελισμό και η Τουρκία θα οδηγούνταν σε πόλεμο με το Ιράν. Εκείνοι που σχεδίασαν το πραξικόπημα, είχαν προετοιμαστεί, είχαν χαλάσει οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και είχαν γίνει οι προετοιμασίες για έναν πόλεμο με το Ιράν. Το δίκτυοΓκιουλέν,το ΡΚΚ και το ΙΚ, τα είχαν χρησιμοποιήσει με βάση αυτό το σχέδιο. Όμως εκείνο το βράδυ οι ιστορία γύρισε ανάποδα, όλα τα σχέδια μηδενίστηκαν. Η Τουρκία με τη Ρωσία έκαναν μια νέα αρχή. Οργάνωσαν έναν μηχανισμό τριμερούς συνεργασίας με το Ιράν, που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Συρία. Μετά απ’ αυτό, όλα τα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Συρία κατέρρευσαν. Οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» ΣΤΗΝ Τζαραμπλούς - ΑλΜπαμπ και και στο Αφρίν, είναι απτά αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας.
Το σχέδιο που δεν μπόρεσε να πετύχει στο εσωτερικό, τη φορά αυτή επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στα βόρεια της Συρίας. Χρησιμοποιώντας το PKK/PYD, επιχείρησαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο, περιοχή που μετατράπηκε σε ένα μέτωπο εναντίον της Τουρκίας. Όμως το σχέδιο αυτό κατέρρευσε με την επιχείρησην του Αφρίν.  Η πύλη του διαδρόμου αυτού προς τη Μεσόγειο, έκλεισε. Όλο αυτό δεν είναι θέμα τρομοκρατίας, με το διάδρομο αυτόν έγιναν προετοιμασίες για έναν πόλεμο εναντίον της χώρας μας, κάτι που αποκαλύθηκε με την κατάληψη του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό.  Τώρα οι ΗΠΑ, αλώντας τη Γαλλία στη Συρία, άρχισαν να δημιουργούν ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας και της Συρίας.
Σκέφθηκαν ότι η επιχείρηση στο Αφρίν θα διαρκέσει πολύ και ότι η Τουρκία θα θυθιστεί στο βούρκο της Συρίας. Όμως η Τουρκία όχι μόνο ολοκλήρωσε γρήγορατην επιχείρηση, αλλάάρχισε να προετοιμάζεται για άλλες επιχειρήσεις ανατολικά.
Πρέπει να εκκαθαριστεί η περιοχή μέχρι το Ιράν και να είμαστε σε συναγερμό στο Αιγαίο
Δεν μπόρεσαν να μας γκρεμίσουν με το πραξικόπημα του Γκιουλέν, δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν με τον διάδρομο στα νότια σύνορά μας, τώρα άρχισαν να ετοιμάζουν επίθεση από Δυτικά. Αριβώς σ’ αυτή τη φάση εμφανίστηκε το σενάριο μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγάιο, με την βύθιση ενός ελληνικού πλοίου. Η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο.  Οι νέες απειλές μπορεί να ταξινομηθούν ως εξής:

1.Να γίνει νέο σαμποτάζ στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας
2.Να τορπιλιστεί από τα μέσα η συμμαχία AKP-MHP
3.Νέες ενέργειες εις βάρος μας στη βόρεια Συρία, από ΗΠΑ – Γαλλία
4.Να ξεσπάσει μια μεγάλη συμπλοκή στο Αιγαίο

Αυτά είναι ορισμένα από τα σχέδια για να μας οδηγήσουν στην κατάρρευση και το διαμελισμό. Όπου εκδηλωθεί η επίθεση, πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο άμυνας.
Μέχρι τις ελογές του2019 θα δοκιμάσουν όλα τα σχέδιά τους. Ότι αρχίσαμε στο Αφρίν, πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Όμως πρέπει να είμασε σε συναγερμό στο Αιγαίο.
Όποιο και αν είναι το τίμημα, η Τουρκία δεν πρέπει να διστάσει να δώσει απάντηση με επίθεση, σε κάθε σχέδιο εναντίον της.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
   

Πηγή: Εφημερίδα Γενί Σαφάκ
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters