Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Του Νίκου Τζιόπα
 
Εκείνο που γοητεύει και συναρπάζει τους μεγάλους στην συμπεριφορά των μικρών παιδιών, είναι η αθωότητα. Η οποία πάντα τους συγκινεί και πάντα τους προκαλεί συναισθήματα, τα οποία πάντοτε οδηγούν στην εσωτερική ανάγκη για την προστασία τους. Ο συνδυασμός της αθωότητας των μικρών παιδιών και ο προστατευτισμός των μεγάλων απέναντί τους, μπορεί εύκολα να οδηγήσει στη χειραγώγησή τους ώστε να επιτευχθούν στόχοι που, εν τέλει, εξυπηρετούν τους σκοπούς των μεγάλων, αδιαφορώντας πλήρως για το καλό του παιδιού*.
Η συνταγή είναι απλή:
"Θυματοποίηση" και "παράκαμψη του γεγονότος" ώστε να εξυπηρετηθούν οι όποιες ιδεοληψίες και τα όποια οράματα έχουν οι μεγάλοι για τη λειτουργία της κοινωνίας.
Ο μικρός Αμίρ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ουδεμία σχέση έχει με την "ελληνική παιδεία" αφού μετά βίας αρθρώνει λέξεις στα ελληνικά, τιμήθηκε με την ελληνική σημαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό, επειδή δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Το κατά πόσο το γεγονός συνέβη ή αποτελεί μέρος μιας καλοστημένης προβοκάτσιας, δεν απασχολεί κανέναν. Το ανορθόγραφο μήνυμα σε χαρτόνι και τα χαμόγελα της μητέρας του στην κάμερα ουδόλως απασχόλησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε φυσικά περίμενε το πόρισμα των υπευθύνων αρχών της επίσημης πολιτείας (αστυνομία) για να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κάνει τις κινήσεις του.

Βρήκε το θύμα, παρέκαμψε το γεγονός κι έδωσε το δικό του τηλεοπτικό "σόου", χρησιμοποιώντας τον μικρό Αμίρ ώστε να προωθήσει της ιδεοληψίες του εθνομηδενισμού, οι οποίες είναι και το μοναδικό του επίτευγμα στα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.
Αδυνατώντας να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, να αξιοποιήσει τον τεράστιο εθνικό μας πλούτο όπως και τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην Μεσόγειο και τα Βαλκάνια μετά την απομόνωση της Τουρκίας από την Ευρώπη και την Αμερική, αναδεικνύει συνεχώς ζητήματα που είναι ήσσονος σημασίας, με σκοπό όχι μόνο να υπηρετήσει τις ιδεοληψίες του αλλά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Οι Έλληνες είναι θεατές μιας μεθοδικής "σαλαμοποίησης" της ελληνικής κοινωνίας, με μια σειρά νομοθετημάτων που αποδομούν  πλήρως τα συστατικά εκείνα, τα οποία οδήγησαν αυτή τη χώρα επί χιλιάδες χρόνια και την έκαναν να μεγαλουργήσει.

Ειδικώς στο θέμα του μικρού Αμίρ, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση με σύμμαχό της τις ακροαριστερές ΜΚΟ, που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, παρανόμησε κι εδώ, αφού ο νόμος ο οποίος ήρθε στη βουλή από τον ίδιο τον Τσίπρα και τελικώς ψηφίστηκε είναι σαφής:

Στην κλήρωση για σημαιοφόρους και παραστάτες συμμετέχουν μαθητές της ΣΤ τάξης, με τουλάχιστον 2 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Ο μικρός Αμίρ βρίσκεται στην Ελλάδα λιγότερο από 1 χρόνο...

Ένα ακόμη στοιχείο που απέκρυψε η κυβερνητική προπαγάνδα από τον ελληνικό λαό είναι ότι οι δάσκαλοι του μικρού Αμίρ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαγόρευσαν την συμμετοχή του στην παρέλαση ως σημαιοφόρου! Αυτή ήταν απόφαση των γονιών του με την σύμφωνη γνώμη του κοινωνικού λειτουργού.

Αντιπαρέρχομαι του γεγονότος, ότι την ώρα που οι  Έλληνες δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους, τα παιδιά των λαθρομεταναστών απολαμβάνουν ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη στα σχολεία, που πληρώνεται φυσικά από τους φορολογούμενους  Έλληνες και μπαίνω στην ουσία:
O μικρός Αμίρ αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε την τακτική αυτής της κυβέρνησης ώστε να υλοποιηθούν οι ιδεοληψίες της, οι οποίες έχουν ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΟ και ΑΠΟΛΥΤΟ στόχο:

Την διάλυση της εθνικής κοινωνίας, μέσω της αντικατάστασης των Ελλήνων με "νέους  Έλληνες". 
Εάν νομίζουν ότι θα το καταφέρουν, πλανώνται πλάνην οικτράν, διότι την ουσιαστική αντίδραση του ελληνικού λαού δεν την έχουν δει ακόμα. Κι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

Πρώτον, στην ποινικοποίηση της σκέψης και της έκφρασης και
Δεύτερον, στην ολοκληρωτική απουσία αντιπολίτευσης, η οποία όταν δεν συμφωνεί απολύτως με την κυβερνητική πολιτική, συναινεί δια της σιωπής.

Οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να αγνοήσουμε και τους δύο αυτούς λόγους, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Κι αυτό θα επιτευχθεί απαξιώνοντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κάνοντας την προσωπική μας υπέρβαση, αγνοώντας επιδεικτικά, λεβέντικα και αντρίκια, νομοθετήματα και τακτικές σταλινικού τύπου που μας καθιστούν συνονθύλευμα υπηκόων μιας σαλαμοποιημένης κοινωνίας, χωρίς κοινές αρχές και αξίες κι όχι κυρίαρχους πολίτες ενός ανεξάρτητου και περήφανου εθνικού κράτους.

*Ως καλό του παιδιού στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ το δικαίωμα του μικρού Αμίρ να ζει ως Αφγανός σε ένα κυρίαρχο Αφγανιστάν κι όχι να προσπαθούμε να τον κάνουμε Έλληνα, γιατί αυτό είναι ο ορισμός του ρατσισμού.

ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΟΠΑΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters