Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ : ''ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΙΠΕ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣΟι συκοφαντίες των άλλων για εμένα είναι στεφάνι μαρτυρίου στην ομολογία μου ότι είμαι χριστιανή ορθόδοξη..." !!!

Συνέντευξη στην Βίκυ Μπαϊρακτάρη

Β: Μιλήστε μας για την Κιβωτό κυρία Χαρά πότε και απο ποιούς διμιουργήθηκε και ποιος είναι ο σκοπός της;

X:Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη είναι ένα πνευματικό Κέντρο που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εθελοντών της Θράκης και Γενικότερα της Βορείου Ελλάδος  με σκοπό να ανακουφιστεί υλικά και πνευματικά ο Έλληνας που μαστίζεται από την κάθε μορφή κρίσεως. Στην κιβωτό χριστιανοι και μουσουλμάνοι συμπολίτες μας θα βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητΌ. Θα διανεμηθούν τρόφιμα, ρουχισμός και καυσόξυλα σε άπορες οικογένειες καθώς και σε σχολεία της Ροδόπης και σε κατηχητικά της Οικείας Μητροπόλεως. Επίσης παραδίδονται δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για πρώτη φορά με βάση την συνθήκη της Λοζάννης ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΏΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΙ  , πατριδογνωσίας , αρχαίων ελληνικών σε μικροΎύ και μεγάλους και πλεον σε 3 μέρη της Ελλάδος μαθήματα στρατηγικής αγωγης για ενηλικους σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Μυτιλήνη.
Επιπλέον στηρίζουμε με είδη προσωπικής υγιεινής τους κρατουμένους των φυλακών Κομοτηνής και σε συνεργασία με την οικεία Εισαγγελία παραδιδονται μαθήματα Ελληνομάθειας σε Ρομά μαθητές της Κομοτηνής.
Παράλληλα η Κιβωτός στηρίζει το κοινωνικό έργο του στρατού προσφέροντας σε αυτόν τρόφιμα, παιχνίδια, σχολικά είδη και ότι άλλο ζητηθεί για να τα διανέμουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για τον λόγο αυτό η στρατός παραχώρησε ως κίνηση ευγνωμοσύνης την χρήση ενός ανενεργού φυλακίου στα Πομακοχώρια της Ροδόπης όπου δημιουργήσαμε μια οικογενειακή στέγη για τα παιδιά που γέννησε η οικονομική κρίση.

B:Ποια προβλήματα και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε  στην προσπάθεια σας να κρατήσετε ζωντανό το κομμάτι εκείνο του ελληνισμού στην Θράκη μας ;

X:Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες  και παρόλο που μας αγκάλιασαν και οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι της περιοχής δεχτήκαμε έναν ανελέητο  πόλεμο από τις μνημονιακές Κυβέρνησεις των τελευταίων ετών και  από μια εφημερίδα της Κομοτηνής η οποία συκοφάντησε και δυσφήμισε το έργο μας και όπως  αποδείχτηκε σε δίκες που έγιναν εναντίον τους από εμάς όχι μόνο ήταν συκοφαντικά τα όσα έγραψαν για την Χαρά Νικοπούλου , αλλα οι ίδιοι δηλωσαν πως όταν έμαθαν το 2012 ότι μετατεθηκα στην Κομοτηνή σε συνεργασίαμε την ΕΥΠ και το γραφείο ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ έκαναν τα πάντα για να με διώξουν και να εμποδίσουν το έργο μου!!
Σήμερα που μιλάμε η ηγεσία του Υπουργίου Αμύνης ζητά το φυλάκιο πίσω δήθεν για επιχειρησιακούς λόγους και ο μουσουλμάνος και αυτοπροσδιοριζόμενος ως Τούρκος δήμαρχος Αρριανών βρήκε την ευκαιρία και μας αφαίρεσε κατά παράβαση καθήκοντος την άδεια λειτουργίας της οικογενειακής στέγης..Παρόλο που ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Αμύνης με εκβίασε τηλεφωνικά για το φυλάκιο , εντούτοις δεν σταματώ τον αγώνα..Είμαστε μια μεγάλοι ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ Η Χαρά Νικοπούλου πίσω από το έργο της Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη..Αυτοί που πανηγυρίζουν σήμερα επειδή εν καιρώ κρίσεως κατάφεραν να κλείσουν με τις συκοφαντίες τους το σπίτι που οι ίδιοι οι Έλληνες εν καιρώ κρίσεως δημιούργησαν από το υστέρημα τους και με capital control, δειχνει πόσο εμπαθείς είναι.

B: Κατηγορηθήκατε και συκοφαντηθήκατε πολύ άσχημα, θέλησαν να σας παρουσιάσουν ως μέλος στοών , δήθεν κομματικών οργανώσεων χωρίς αυτό να σημαίνει  πως δεν έχετε το δικαίωμα ν ανήκετε ιδεολογικα κάπου υποτίθεται πως έχουμε δημοκρατία   κτλ ποια η απάντηση σας σε όλους αυτούς ;

Χ.Δεν ανήκω πουθενά αλλού παρά μόνο στο Χριστό και στην Ελλάδα…οι συκοφαντίες των άλλων για εμένα είναι στεφάνι μαρτυρίου στην ομολογία μου ότι είμαι χριστιανοί ορθόδοξη.

B:Ποια η γνώμη σας για τo εκπαιδευτικό σύστημα του σήμερα ;

X.Ειναι σε μεγάλο βαθμό  αντιεθνικό, αντιχριστιανικό και εφόσον είναι μνημονιακό σίγουρα δεν είναι προς όφελος των Ελληνόπουλων

B: Το μήνυμα σας προς τους πολιτικούς ποιο είναι ;

X..Θα ήταν ανώφελο να στείλω ένα προφορικό μήνυμα. Το έργο μου, η έμπρακτη αντίσταση μου σε κάθε τι ανθελληνικό και αντίχριστο είναι η απάντηση μου  και νομίζω πως έχει μεγαλύτερη ουσία αυτό

B: Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων ,πρέπει να έχουν πεισθεί πως η τυχη των εθνών εξαρτάται απο την εκπαίδευση των νέων σύμφωνα με τον Αριστοτέλη θεωρείται πως η Ελλάδα έχει τύχη ;

X.Την απάντηση μας την έχει δώσει εδώ και χρόνια ο ίδιος ο γέρος του Μωριά:  « Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν θα την πάρει πίσω»..

Σας ευχαριστώ θερμά  και σας εύχομαι καλή δύναμη !


HALKIDIKIPOST
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters