Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΖΩΝΙΚΗΣ

Του Άρη Πετάση
Editor, “Intractable Dilemmas in the Energy-Rich Eastern Mediterranean” (2016), Cambridge Scholars, UK 

Ίσως μας βγει για καλό το θέατρο που βλέπουμε μετά από την απόφαση της Βουλής να γίνεται στα σχολεία σύντομη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 κάθε 15η Ιανουαρίου.  Ξαφνικά η απόφαση αυτή για την ιστορική μνεία ενός στοιχείου της ζωής της Κύπρου, πριν 67 χρόνια, έχει παρουσιαστεί εντέχνως ως δήθεν εκδήλωση «εθνικισμού».  Έτσι θέλησαν να το παίξουν οι Τούρκοι και ποίοι άλλοι…οι ‘διεθνιστές’ μας που αγαπούν όλους εκτός από εμάς.  Παρεμπιπτόντως, οι κάτοικοι των μόλις 2,000 ατόμων στα Φόκλαντ ψήφισαν υπέρ της ένωσης των νήσων με την Βρετανία χωρίς να κατηγορηθούν για εθνικισμό.
Όμως, ευτυχώς που μας ήλθε η ‘κρίση’ από το πουθενά για να μας δώσει δείγμα του πως θα λειτουργήσει η ΔΔΟ: το κράτος του 50-50, των βέτο, δύο γλωσσών, δύο θρησκειών, δύο εθνοτήτων, δύο αντίθετων Ιστοριών, δύο ζωνών, δύο κρατών, δύο πόλων.  Όλα προσχεδιασμένα για να δημιουργηθεί αντιπαλότητα και τελική κατάρρευση. Στο ΔΔΟ κράτος δεν θα μπορεί να πετάξει φύλλο ούτε να εκφραστεί δημόσιος λόγος χωρίς την έγκριση των Τούρκων.  Ας δούμε τι μας περιμένει:
Διζωνικό θέατρο

Ελληνική γλώσσα: Απειλητική προειδοποίηση για την ελληνική γλώσσα γιατί η γλώσσα θα καταστεί όπλο πολιτικής επικράτησης και πλατφόρμα εκφοβισμού των Ελλήνων. Κάθε ελληνική λέξη στο δημόσιο λόγο θα φέρνει και μια αντίπαλη τούρκικη λέξη.  Θα αρχίσει μάχη για το ποια γλώσσα θα επικρατήσει στο κράτος του 50-50–ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον πόλεμο για εθνοτική επικράτηση στην Βοσνία (με διζωνική νατοϊκής προέλευσης.) Στην Βοσνία –Ερζεγοβίνη πείρε 10 χρόνια μέχρι να εγκριθεί ο «εθνικός» ύμνος αλλά παραμένει χωρίς στοίχους μέχρι σήμερα. Τα Κροατικά και τα Σέρβικα έχουν την ίδια ρίζα (Σερβο-Κροατικά) και τα Βοσνιακά χρησιμοποιούν και Κυριλλικό αλφάβητο– εν τούτοις δεν συνεννοούνται γιατί εκεί η γλώσσα αποτελεί όπλο στη διαμάχη για εθνοτική επικράτηση.  Αντίθετα, ελληνική και τούρκικη δεν έχουν καμιά ομοιότητα. Προβλέπω πως αρχικά θα δεχθούμε την αγγλική γλώσσα σαν κοινό μέσο επικοινωνίας στην κεντρική κυβέρνηση του 50-50 και η ελληνική γλώσσα πετάγεται έξω από παράθυρο. Τελικά, την μάχη θα την κερδίσει η τούρκικη αφού η ελληνική θα συρρικνώνεται κυρίως από μαζική μετανάστευση Ελλήνων.
Πίστη. Στο θρησκευτικό θα αρχίσει μια ανελέητη πάλη μέχρι που να καταστεί η Κύπρος ισλαμική χώρα.  Αυτό έγινε στον Λίβανο, των βέτο, όπου οι Χριστιανοί αποτελούσαν πλειοψηφία πριν 70 χρόνια και τώρα δεν ξεπερνούν το 30%. Μέσα σε δύο μόνο γενεές ο Λίβανος μετατράπηκε σε ισλαμική χώρα. Μέσα στην ΔΔΟ ο Αρχιεπίσκοπος, και το ιερατείο, δεν θα μπορούν να αρθρώσουν λέξη χωρίς να τυγχάνουν επίθεσης για εθνικισμό. Οι ντόπιοι ‘διεθνιστές,’ που ήδη πολεμούν την εκκλησία με πάθος, θα βρουν την καταλληλότερη ευκαιρία με στήριξη της τουρκικής προπαγάνδας.
Ιστορία έθνους.  Εδώ, κανένας γυμνασιάρχης δεν θα μπορεί να αρθρώσει λέξη στο σχολείο του για την 28η Οκτωβρίου και κυρίως για την 25η Μαρτίου από φόβο λεκτικής επίθεσης από Τούρκους και ‘διεθνιστές.’  Κάθε αναφορά στο έπος του 1955-9 θα αποτελεί casus belli τόσο για τους Τούρκους όσο και για την εδώ νομενκλατούρα των ‘διεθνιστών.’  Τέρμα για τους υπουργούς τα εθνικά μνημόσυνα (τέρμα και στην ηρωο-καπηλεία!)   Βέβαια, στο τούρκικο κρατίδιο θα γίνονται τα αίσχιστα χωρίς φόβο: παρελάσεις, γιορτές για το 1453, κοκ. Αρχαία ελληνικά ονόματα όπως: Κίμων, Ζήνων, Περικλής, Ονήσιλος, Αλέξανδρος, Φιλώτας, Αφροδίτη, Άρης θα θεωρούνται, σαν πρόκληση και εθνικισμός. Λ.χ. θα ξεσπάσει θύελλα διαμαρτυριών, εάν κάποτε εισηγηθούμε επαναφορά του Ονήσιλος σαν όνομα αεροσκάφους του νέου «εθνικού» αερομεταφορέα.
Βουλή.  Κάθε φορά που ε/κ βουλευτής θα μιλά εθνοπρεπώς θα κατηγορείται σαν μισαλλόδοξος εθνικιστής μέχρι να σιωπήσει.
    Εποικισμός. Συνηθισμένη περίπτωση θα αποτελεί ο ε/κ αστυνομικός του τμήματος μετανάστευσης που θα τολμήσει να μποδίσει την παράνομη είσοδο Τούρκων εποίκων (θα είναι ανεξέλικτη η ροη εποίκων με ΔΔΟ.)  Θα κατηγορηθεί αμέσως σαν εθνικιστής και θα απαιτηθεί η παύση του. Αφήνω βέβαια πως θα κινδυνεύσει σωματικά γιατί πήγε ένστολος στην Κερύνεια και «προκαλούσε.»  Αλίμονο του εάν αναφερθεί σε Κερύνεια αντί σε Girne.

Ερώτηση. Υπήρχε λόγος οι ‘διεθνιστές’ να στρατευθούν με τους Τούρκους στο θέμα της πρόσφατης απόφασης της Βουλής;  Προς τι η θλιβερή κατάντια πρώην υπουργού, που προαλείφεται για υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές με στήριξη των ‘διεθνιστών;’ Και άλλοι διαφώνησαν με την απόφαση της Βουλής αλλά όμως στοιχήθηκαν με την αξιοπρέπεια..

infognomonpolitics.blogspot.gr
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters