Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
''Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ'' ΑΠΟ ΤΙΣ
         
Στην πρωτοφανή δήλωση ότι “η τάση αυτή τη στιγμή είναι η χώρα μας να μην προχωρήσει σε νομική διεκδίκηση των Ελγινείων Μαρμάρων γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαστήριο”, προέβη ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ταυτιζόμενος ουσιαστικά με την πάγια αντίληψη της Μεγάλης Βρετανίας για μη επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων. Προεξοφλώντας μάλιστα δικαστική ήττα της Ελλάδος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενισχύει ακόμη περισσότερο τα επιχειρήματα των Βρετανών και ακυρώνει τον αγώνα της κυβέρνησης Σαμαρά για την παγκόσμια δημοσιότητα των δίκαιων αιτημάτων της Ελλάδας σχετικά με την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.           
          Ως γνωστόν, τα λεγόμενα «ελγίνεια μάρμαρα», είναι τα μάρμαρα και γλυπτά του Παρθενώνα, που ο Τόμας Μπρούς ο Ζ΄, Κόμης του Έλγιν, με την ιδιότητα του Βρετανού πρεσβευτή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατόρθωσε με την έκδοση οθωμανικού φιρμανιού, να κλέψει το 1806 και να τα μεταφέρει στην πατρίδα του.
          Έτσι, τα τελευταία 200 χρόνια περίπου, φυλάσσονται παρανόμως στο Βρετανικό Μουσείο τα μάρμαρα και γλυπτά του Παρθενώνα και συγκεκριμένα, γλυπτά των αετωμάτων, των μετοπών που απεικονίζουν μάχες μεταξύ Λαπίθων και Κενταύρων, αλλά και της Ζωφόρου του Παρθενώνα και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/2 των εναπομεινάντων αντικειμένων από την γλυπτική διακόσμηση του Παρθενώνα.
          Δέον να αναφερθεί ότι ο ενεργών την πράξη της διακεκριμένης κλοπής, όπως αυτή χαρακτηρίζεται σήμερα στον Ποινικό Κώδικα, Κόμης του Έλγιν, δεν περιορίσθηκε σε αυτές τις ανίερες πράξεις, αλλά αποψίλωσε και άλλα σπουδαία οικοδομήματα της Αθηναϊκής Ακρόπολης, αποσπώντας αμύθητης αξίας αρχαίους θησαυρούς από το Ερεχθείο, τα Προπύλαια και το Ναό της Απτέρου Νίκης. Κινήθηκε επίσης και αφαίρεσε αρχαιολογικά ευρήματα από το Δαφνί, την Ελευσίνα, την Αίγινα, την Δήλο, το Σούνιο, την Κόρινθο, τη Νεμέα, την Τίρυνθα, τις Μυκήνες, το Άργος, την Αρχαία Ολυμπία και την Θήβα, δείχνοντας το ποιόν του και την έλλειψη σεβασμού του για την Αρχαία Ελλάδα.
          Ενάντια σε αυτήν την ιστορική αδικία, οι μέχρι σήμερα Ελληνικές Κυβερνήσεις, πίεζαν διαχρονικά προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο, στην Ελλάδα, που αποτελεί κοιτίδα του Ανθρώπινου Πνεύματος παγκοσμίως, ενώ οι Βρετανοί δήλωναν ανένδοτοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεχόμενοι μόνο να μας δανείσουν τα Μάρμαρα για μικρό χρονικό διάστημα, υπό τον όρο να αναγνωρίσει η Ελλάς, δικαίωμα κυριότητας του Βρετανικού Μουσείου επί αυτών, πράγμα που αν συμβεί ποτέ θα ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
          Το Βρετανικό κράτος, επιβραβεύοντας την διακεκριμένη κλοπή του Κόμη του Έλγιν, παραμένει αφενός μεν, διαχρονικά ηθικός αυτουργός αυτής της επαίσχυντης πράξης, αφετέρου δε, κλεπταποδόχος. Φαίνεται δυστυχώς, ότι η Παιδεία που προσέφεραν οι Αρχαίοι ημών φωτισμένοι Πρόγονοι, οι οποίοι δίδαξαν Φιλοσοφία, Τέχνες, Επιστήμες, Λογική, Πολιτική, Δημοκρατία, Αρχές και Αξίες που προάγουν ακόμα και τους βάρβαρους σε πολιτισμένους ανθρώπους, δεν αφομοιώθηκε αρκούντως από όλους. Μια Παιδεία χάρις την οποία υπάρχει σήμερα, έστω ένα γλωσσικό μόρφωμα για να συνεννοούνται, η διεθνής αγγλική «γλώσσα», η οποία δανείστηκε τουλάχιστον 150.000 ελληνικές λέξεις, που βρίσκονται διάσπαρτες σε έργα του Ομήρου, του Ησιόδου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ηροδότου, του Ιπποκράτη, του Θουκυδίδη, του Γαληνού και πολλών άλλων φωτισμένων προσωπικοτήτων.
          Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η λοιδορία κάποιων ασήμαντων, που δεν υποκλίνονται στο Αθάνατο Αρχαιοελληνικό Πνεύμα, που παραμένει άσβεστο, αξεπέραστο και Ιδεώδες Ανώτερου Πολιτισμού; Πώς αλλιώς μπορεί κάθε λογικός, καλοπροαίρετος, αντικειμενικός και πολιτισμένος άνθρωπος, να χαρακτηρίσει τις στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του Βρετανικού κράτους, σχετικά με την μη επιστροφή των κλαπεισών αρχαιοελληνικών αρχαιοτήτων, την στιγμή που ακόμη και το σαθρό επιχείρημα ότι η Ελλάς δεν διαθέτει αξιόλογο μουσείο προς φύλαξη των, έχει καταρρεύσει οριστικά, λόγω της ύπαρξης πλέον, του σύγχρονου Μουσείου της Ακροπόλεως.
          Κι όμως. Η προπεριγραφείσα αποικιοκρατική αντίληψη των Βρετανών υποστηρίζεται εμμέσως πλην ουσιαστικώς από τις απαράδεκτες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ελληνικός Λαός, ως κληρονόμος μιας τέτοιας ανυπέρβλητης εθνικής κληρονομιάς και ως θεματοφύλακας της Ιστορίας του, πρέπει να αντιδράσει και παρά την οικονομική δυσπραγία του να καταδικάσει αμείλικτα κάθε αντεθνική κίνηση, που πηγάζει από μαρξιστικές διεθνιστικές θεωρίες που υποτιμούν την έννοια του Έθνους.  
          Η νεοσταλινική κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, ινστρουκτόρων και κομισαρίων του ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να συνέλθει και να απογαλακτιστεί από τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες της και να εργασθεί αόκνως, προς την κατεύθυνση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και των υπολοίπων κλαπέντων ευρημάτων, ρίχνοντας στη μάχη του πνεύματος το απαύγασμα του πνευματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της σύγχρονης Ελλάδος, ώστε να πεισθεί κάθε ευήκοον ους της Υφηλίου, για το αναφαίρετο δικαίωμα που διατηρούμε ως Έθνος, ως προς την παλιννόστησή τους.
          Ας κατανοήσουν όλοι καλά, ότι οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού είμαστε εμείς. Όσο κι αν η Νέα Τάξη προσπαθεί να διαταράξει την εθνική μας ομοιογένεια, με την κατευθυνόμενη εισβολή των λαθρομεταναστών, εμείς παραμένουμε σε συντριπτικά ποσοστά καθαρόαιμοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, μεταφέροντας για τουλάχιστον 20.000 έτη, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους.
          Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό, κάθε αρχαιοελληνικό πολιτιστικό προϊόν, πρέπει να βρίσκεται εδώ. Στην Ελλάδα. Στον τόπο που γέννησε και ανέθρεψε ΗΡΩΕΣ και ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. Κι εμείς τα παιδιά τους, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θαυμάζουμε και να διδασκόμαστε από τον πολιτισμό μας, ούτως ώστε, αργά ή γρήγορα, να καταστήσουμε την Πατρίδα μας Ένδοξη εκ νέου.
         Το Ελληνικό Κράτος λοιπόν, οφείλει αφενός μεν, να μην αδιαφορεί επιδεικτικά σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα που άπτονται της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αφετέρου δε, να διεκδικεί ό,τι του ανήκει από την πολιτιστική κληρονομιά του Έθνους, αλλά και να υπενθυμίζει τακτικά στους Φιλέλληνες Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Πατρίδα μας και δηλώνουν λάτρεις του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος, ότι δεν πρέπει να μένουν άπρακτοι, αλλά να ασκούν πίεση με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους ιθύνοντες της χώρας τους, διατρανώνοντας επιχειρήματα που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η θέση των Ελληνικών Μαρμάρων είναι ο τόπος που αυτά προτοείδαν το «ΦΩΣ». Τέρμα πια ο ανθελληνισμός και η προσβολή των εθνικών μας δικαίων. Το επιτάσσει η Ιστορία, ο Πολιτισμός και τα Αρχαία Ελληνικά Πνεύματα που θα εμπνέουν την Ανθρωπότητα έως το τέλος αυτής. 


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters