Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Η ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΥ


Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου-Συγγραφέως

Ο δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ανέτρεψε τις εντυπώσεις που είχαν σχηματισθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ως εκ τούτου, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, το κυβερνών κόμμα υπέστη πανωλεθρία, δεδομένου ότι ενώ είχε θέσει τον υψηλό στόχο της επικρατήσεώς του στις 13 Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας και στους 3 μεγάλους Δήμους, είδε πανικόβλητο να ηττάται στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου οι εκλεκτοί του Κώστας Μπακογιάννης και Κώστας Ζέρβας ηττήθηκαν από τους πασοκογενείς Χάρη Δούκα και Στέλιο Αγγελούδη, αντίστοιχα, ενώ έχασε και 5 από τις 6 Περιφέρειες στις οποίες διεξήχθη δεύτερος γύρος, ήτοι της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων. Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χάρη στην ισχυρή στήριξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στον εκλεκτό της Ν.Δ. Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος νίκησε τον αξιόμαχο Πέτρο Τατούλη.

          Με εξαίρεση δε, την αναμενόμενη ήττα του υποστηριζόμενου από την κυβέρνηση, απερχόμενου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος δικαίως πλήρωσε τις αδυναμίες της Τοπικής και της Κεντρικής Εξουσίας, που απέτυχαν παταγωδώς ως προς την αποτροπή των συνεπειών του πρόσφατου, έντονου καιρικού φαινομένου με την επωνυμία "Daniel" και ως εκ τούτου ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ που υπεστηρίχθη μαζικά από κάθε αναξιοπαθούντα Θεσσαλό πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προελεύσεως, που είδε την περιουσία του να χάνεται ολοκληρωτικά και ψήφισε με τιμωρητική διάθεση, η ήττα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις υπόλοιπες Περιφέρειες οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους, παρά σε τοπικές συνθήκες.

          Σαφέστατα, θα ήταν λάθος να παραβλέψει κανείς, ότι στις εκλογές των Δήμων και των Περιφερειών, συμβάλλουν στην διαμόρφωση της κρίσεως των πολιτών, πέραν των πολιτικών κριτηρίων και αυτοδιοικητικά. Έτσι, στον Δήμο Αθηναίων, κατά κοινή ομολογία και αντικειμενική κρίση, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, εκρίθη ανεπαρκής, για τον αποτυχημένο "μεγάλο περίπατο", τους ατελέσφορους πειραματισμούς του στο Κέντρο της Πρωτευούσης και ιδίως στη μεγαλύτερη οδό της πόλεως, την ιστορική οδό Πανεπιστημίου, την έλλειψη επαρκούς καθαριότητος, καθώς και για πλείστα όσα, άλυτα έως σήμερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα. Ο Κώστας Μπακογιάννης, εκρίθη στις εκλογές και για την δικαιωματιστική αντίληψή του σχετικά με την ετήσια διεξαγωγή του "gay pride" το οποίο έχει μετατραπεί σε "θεσμό" που κατακλύζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας και διαγωνίζονται ποιοι θα γίνουν πειστικότεροι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ότι θα θέσουν σε πλήρη εφαρμογή τις επιταγές της δικαιωματιστικής woke κουλτούρας. Πλήρωσε επίσης, την ανασφάλεια που προκαλούν στο Κέντρο οι ανεξέλεγκτοι λαθρομετανάστες, που αντιμετωπίζονται με υπέρμετρη ανοχή από το μεταπολιτευτικό κράτος, το οποίο δια των εκπροσώπων του Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μία επικίνδυνη μεταναστευτική πολιτική που διαλύει την Εθνική Ομοιογένεια των εξ Αίματος Ελλήνων, μετατρέποντας την καθημερινότητα του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού σε φρίκη, ένεκα της εξάρσεως της εγκληματικότητος που θέτει εν αμφιβόλω τα υπέρτατα ανθρώπινα αγαθά της ζωής, της τιμής και της περιουσίας. Ο Κώστας Μπακογιάννης εξάλλου, σε μια συγκυρία ενός κεντροαριστερού συνασπισμού που ορθώθηκε εναντίον του, ήταν αδύνατον να προσδοκά στήριξη από τις Δυνάμεις της Καθαρόαιμης Παραδοσιακής Δεξιάς, αφ' ης στιγμής ο ίδιος τιμά επανειλημμένως τους "αγώνες" της Αριστεράς, υμνώντας μάλιστα τον αποβιώσαντα υπασπιστή του Άρη Βελουχιώτη και καπετάνιο του ΔΣΕ Βασίλειο Πριόβολο, γνωστό ως "Καπετάν Ερμή". Παρεμφερή με τα ανωτέρω ζητήματα, ανέκυψαν και στην Θεσσαλονίκη, με αντίστοιχα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα για τον Κώστα Ζέρβα.

          Όσον αφορά όμως τις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων, η καθαρή πολιτική ήττα της Ν.Δ., δεν προεκλήθη από την Κεντροαριστερά αλλά από την ίδια την Δεξιά, αφού οι τέσσερις εκλεγέντες Περιφερειάρχες κ.κ. Αμανατίδης (Δυτική Μακεδονία), Τοψίδης (Ανατολική Μακεδονία & Θράκη), Μουτζούρης (Βόρειο Αιγαίο) και Τρεπεκλής (Ιόνια Νησιά), προερχόμενοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που όμως δεν έλαβαν το "χρίσμα" από την κυβέρνηση, κατόρθωσαν να νικήσουν, ωθούμενοι από την Λαϊκή Πατριωτική Βάση. Μία ομάδα παραδοσιακών ψηφοφόρων που εδώ και πολλά έτη είναι αποστασιοποιημένοι από τη Νέα Δημοκρατία και σε αυτές τις εκλογές είτε ψήφισαν Δεξιούς ανεξάρτητους υποψηφίους, είτε επέλεξαν την αποχή, στερώντας από τους "εκλεκτούς" της Ν.Δ. τη νίκη. Πρόκειται για το αυθεντικό πολυπληθές κομμάτι της Εθνικολαϊκής Δεξιάς το οποίο αισθάνεται ξένο σώμα στη Ν.Δ., ιδίως επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη, απέχοντας τα τελευταία έτη συνειδητά από κάθε εκλογική διαδικασία ή έχοντας ενταχθεί σε κάποιο από τα κόμματα που συγκροτούν τον επονομαζόμενο Πατριωτικό Πόλο. Πρόκειται για τους Αγνούς, Ανιδιοτελείς, Ιδεολόγους Έλληνες Πατριώτες οι οποίοι δεν ανέχονται την πολιτική κατάντια της Ν.Δ. που σχεδόν ταυτίζεται με την αριστερίστικη ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την Εξωτερική πολιτική και τα Εθνικά Θέματα (συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, τακτική κατευνασμού της Τουρκίας, αδιαφορία για την βελτίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αποφυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη), το Λαθρομεταμαστευτικό (πολιτική ανοικτών συνόρων και αντινατιβισμός), τον Δικαιωματισμό (ανοχή στην εγκληματικότητα παραβατικών εθνοφυλετικών ομάδων και προώθηση γάμου μεταξύ ομοφύλων και τεκνοθεσία για λογαριασμό των gay ζευγαριών) και την κρατικίστικη και φορομπηχτική πολιτική που αποδυναμώνει οικονομικά, έτι περαιτέρω τους Έλληνες, έχοντας ως άμεση συνέπεια την γιγάντωση του Δημογραφικού Προβλήματος.

          Και για τους ανωτέρω λόγους λοιπόν, πέραν των αυτοδιοικητικών, ηττήθηκε η Νέα Δημοκρατία στον δεύτερο γύρο των Εκλογών και εάν ίσχυε ο παλαιός εκλογικός νόμος του 50%+ για την επικράτηση από τον πρώτο γύρο και όχι ο νόμος του 43%, η εικόνα για το κυβερνητικό στρατόπεδο θα ήταν άκρως οδυνηρή. Ο Ελληνικός Λαός, μην έχοντας άλλη κοντινή ευκαιρία να εκφραστεί πολιτικά, τιμώρησε την κυβερνητική ανικανότητα και αλαζονεία του τελευταίου τετραμήνου και έτσι κατά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, το "μάρμαρο" επληρώθη ακριβά από υποψηφίους φιλοκυβερνητικούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες οι οποίοι πέραν των δικών τους αστοχιών, επωμίστηκαν και τις ανωτέρω βλαπτικές πολιτικές της κυβερνήσεως. Τα αποτελέσματα, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι το εκλογικό σώμα αποτελεί "κινούμενη άμμο" και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, για κανέναν πολιτικό παίκτη. Η Ν.Δ., προς το παρόν διασώζεται πολιτικά, για τον μοναδικό λόγο ότι ο Δεξιός Πατριωτικός Χώρος δεν είναι ενωμένος υπό την Ηγεσία ενός Ιδανικού Αρχηγού, ώστε να εξοβελίσει κάθε εθνικά επιβλαβή πολιτική. Όσον αφορά τις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις που επιχαίρουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν τους επιτρέπουν να θριαμβολογούν. Αντιθέτως, τα αποτελέσματα των εκλογών, δικαιώνουν τις δυνάμεις της πολυδιασπασμένης Εθνικολαϊκής Δεξιάς η οποία μάχεται κατά  του εθνομηδενισμού και του δικαιωματισμού, αλλά μόνο η ένωσή της μπορεί να απαλλάξει την Πατρίδα από τους ολετήρες της. Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Ο κόσμος ευρίσκεται σε απόγνωση και αναζητά πολιτικούς ταγούς που θα δώσουν λύσεις  στα Κοινωνικά Δίκαια, ακολουθώντας ταυτόχρονα και Εθνικές Πολιτικές. Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα για τη Νίκη των Εθνικών Δυνάμεων. Ας είμαστε άπαντες παρόντες στο Πατριωτικό Προσκλητήριο. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters